93% av ME/CFS-patienter hade mykotoxiner i urinen jämfört med 0 % i frisk kontrollgrupp

mögel 2
Bildkälla: www.lfs-web.se

Joesp H Brewer (USA) genomförde en studie år 2012 med 112 ME/CFS-patienter (jml Fukudakriterier)
Sjukdomen hos ME/CFS-patienterna var så allvarlig att 76 st (68%) var antingen oförmögna att arbeta eller gå i skolan.

Alla fick lämna urinprov för indikation av mykotoxiner (från mögelsvampar). En kontrollgrupp bestod av 55 friska personer.

104 av 112 st CFS (93%) hade mykotoxiner i urinen jämfört med 0% hos den friska kontrollgruppen.

mögel

Källa
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3705282/

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Intressant. Hur behandlar man mykotoxinerna om man vill få dem ur kroppen?

    Gillad av 1 person

    • Ja du Anna, det undrar jag också. Jag vet inte om hur stor möjligheten är att få testa för det i Sverige. När det gäller ME/CFS- och fibromyalgipatienter borde det vara ett obligatoriskt test inom sjukvården och självklart att man får relevant behandling vid positivt utfall.

      Jag fann denna information:

      Att detoxa mykotoxiner:

      1 .
      Använd antihistamin eller inhalatorer för att behandla formen . Din läkare kan ordinera rätt medicin för dina specifika behov.

      2 .
      Ta örter som kan rengöra din tarmkanal , tarmarna och mage . Dessa områden är de som mykotoxiner har mest effekt på . Använd goldenseal , psyllium och Cascara Sagrada för att bli din kropp från gifter .

      3 .
      Tillsätt vitlök till din diet . Vitlök har naturligt svampdödande egenskaper och kommer att hjälpa till att befria kroppen av mykotoxiner . Tillsammans med vitlök , införliva maskros och lakritsrot in dina recept .

      4 .
      Drick mycket vatten . Vatten är en viktig del av detox behandling , eftersom vattnet kommer att spola gifter ur kroppen .

      Källa: http://www.halsanet.com/7/2014/08/hur-du-tar-bort-mogel-fran-kroppen-naturligt.html

      Gilla

  2. woundsinmysalt

    Det är svårt att bota men en lång behandling utav askorbinsyra och bikarbonat kan vara något.

    Gillad av 1 person

  3. Mats . Hur länge kan mögel ”stanna ” kvar i kroppen, om man tex bott i Hus som hadde hus svamp, man blev sjuk av, för 27 år sedan , , stannar de..kvar bara och skapar sjukdom,
    ja om de ej ”fås ur systemet ” så….,borde de ju det, … Skapa skada i kropen alltså,,, över åren som blir
    ?

    Gillad av 1 person

    • Ja, mykotoxiner kan stanna kvar och belasta immunförsvaret. Det bästa är om du kan ta ett urinprov för att mäta halten av mykotixin. Om du har högt får du läsa på vad som detoxat kroppen mot detta.

      Gilla

Lämna en kommentar