Angående spiroketundersökningen

comment-please
Ytterligare ca 10 kroniskt sjuka personer ingår nu i spiroketundersökningen
Tidigare har 26 deltagit. Så det kommer i runda slängar bli minst 35 personer som genomgått en undersökning av en biomedicinsk analytiker. Observera att provtagningen INTE genomförts som brukligt vid levande blodanalys. Denna metod är långt mer avancerad och det är inte dualdur. Man ser verkligen vad man ser!

Flertalet har spiroketer i sitt blod. Snart kommer undersökningen presenteras. 5 friska kontrollpersoner har inga spiroketer i blodet!

Observera att jag är inte ute efter något ”borreliakrig” och tjafs. Jag önskar enbart att läkare, forskare, beslutsfattare och andra som kan påverka, faktiskt gör något för att ta reda på – Vad är det för spiroketer som syns i blodet? De som hävdar att det är artefakter gör bara bort sig. Jag och flera har sett hur dessa spiroketer ”simmar omkring” i blodet. De existerar verkligen!

Svårigheten med mörkfältsmikroskopi är att just finna spiroketer i blodet. Det beror på att de ofta befinner sig i cystform eller döljer sig i ”biofilm” eller annars är ”inborrade” i vävnad. Med den metod som används i denna undersökning så ”skakar” man helt enkelt loss spiroketerna – de blir synliga.

Metoden kommer att avslöjas i sin helhet när undersökningen publiceras. Av exakt samma skäl som att spiroketerna är svåra att visa, så är de svåra att upptäcka med dagens blodprov. De är smartare än vad de flesta läkare och forskare insett.

Jag tror att även de, som är motståndare till mikroskopiering av spiroketer, kommer bli överraskade. Jag tror att även de, som med all kraft verkat för att ”kronisk borrelia” inte finns, kommer att ”klia sig i huvudet” och faktiskt ifrågasätta sina tidigare uttalanden.

Detta är den största undersökningen som gjorts i Sverige avseende mörkfältsmikroskopiering, om än inte fullt ut på ett vetenskapligt sätt, men nästan.

Vad det är för spiroketer man ser i blodet vill jag gärna med varm hand överlåta till forskningen, inte någon enstaka läkare som hävdar att ”kronisk borrelia” är en sjukdom som sprids via ”sociala medier”.

Jag tror att många med kroniska sjukdomar har blivit feldiagnosticerade i många olika sjukdomsdiagnoser. Jag tror att många av dessa  faktiskt lider av en aktiv form av borrelia.

Jag tror att jag har rätt, men jag kan inte bevisa. Jag har gjort så gott jag kunnat.

Detta innebär långt ifrån att alla som har kroniska sjukdomar har borrelia. Men låt säga att 2% av kanske ca 200 000 personer långtidssjuka är feldiagnosticerade. Då pratar vi om 4000 personer som är feldiagnosticerade. Det är fullt rimligt att faktiskt utgå från den siffran. Jag tror tusentals har borrelia, men att de har fått fel diagnos. Jag kan inte bevisa det, men jag vill verkligen att fler öppnar upp ögonen för att det faktiskt kan förhålla sig på det viset.

Alla vet att de provtagningsmetoder som finns idag är helt undermåliga. Att en majoritet av kroniskt sjuka har levande spiroketer i sitt blod gör nog att många borde hålla med mig om min hypotes.

Varför inte göra en djupdykning i detta, istället för att tjafsa och bråka?
”Borreliakrig” är jag absolut INTE intresserad av. Jag vill att de som är sjuka ska få hjälp. Det får de drabbade inte idag med de riktlinjer som svensk sjukvård har. Är det inte värt att kolla upp varför? Jag vill absolut inte bråka. Jag vill bara att min fru ska få hjälp, och jag vill att tusentals andra ska få hjälp. Det är dags nu, kan jag tycka! Vad tycker du?

Skriv gärna i kommentarsfältet. Din åsikt betyder mycket!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge.

 1. Gaston

  Nog var det alltid simmande spiroketer jag och min sambo såg. Om det inte är borrelia så vill gärna jag och många med mig veta vad det var istället…

  Gillad av 1 person

 2. Jonas

  Bra skrivet Mats!

  Väntar med spänning på resultatet från de undersökningar som har gjorts.

  Kommer det att ingå fler personer än de 35 som hittills har blivit undersökta?

  Kämpa på!

  Gillad av 1 person

 3. Medo

  Tack för en bra artikel!
  Jag har gjort flera gånger blod prover, de flesta visade att jag har spiroket bacteria, och läkar kåren vill inte tro på det. After mycket studier på nätet och därefter skickade jag min blod till olika länder där var det sol klart att borrelia finns. Samt mycket annat. På flera mårk fältmicroscopi har det visat mycket tydligt hur de gömmer sig i biofilmer. Så svårt var det inte! Men ändå läkare tror inte på att jag har den i mitt blod, vär är problemet?

  Gillad av 1 person

 4. Patrik

  Bra Mats!

  Borrelia knappt varit på tapeten då många av oss trott att detta med att ha borrelia är en omöjlighet då många inte ens fått röda ringen eller ens en fästing på sig. Jag trodde personligen att borrelia var någon form av konspirationsteori tills jag fick se det med egna ögon i mikroskop.

  Det räcker med att läsa på lite på pubmed och andra internetkällor samt bild/videobevis och då kan man förstå att detta med borrelia är oerhört komplext och svårt. Borde man inte se hur många som lider och göra något åt saken istället för att felaktigt klanka ner på människor som har en fysiologisk åkomma?.
  Det är hemskt om 10000 tals människor varit långtidssjuksrivna av fel anledningar och belastat våra samhällssystem pga okunskap!
  Dags att ändra på det!

  Gillad av 1 person

 5. Det är skrämmande att se hur borrelian och co-infektioner bryter ner människor. Hur de kämpar för att få en rätt diagnos. Kronisk borrelia finns ju inte. Efter 2-3 veckors antbiotika är den borta punkt slut. Vilket lidande för alla dessa med borrelia. De blir inte trodda eller tagna på allvar. Jag har på nära håll sett hur en aktiv, ung människa tappar allt. Orken. livsglädjen och tron på att någonsin bli frisk. Inte nog med att hen fått kämpa mot värk, orkeslöshet m.m. utan också bli diagnostiserad som inbillningssjuk. Det är dag att vakna upp!

  Gillad av 1 person

 6. Charlotte Therese

  Äntligen! Det ska bli väldigt intressant att se vad det förklaras som av expertisen. Jag tror tyvärr vi talar om hundratusentals kroniskt sjuka med saker som inte ska vara i blodet….som med all sannolikhet påverkar hälsan. Och är det inte borrelia, vad är det då? Helt ny spiroket? För nån av de övriga kända är ju knappast troligt i de flesta fall.

  Gillad av 1 person

 7. Mycket bra skrivet! Jag hoppas att detta uppmärksammas av sjukvården och av politiker som kan påverka beslut inom vården. Det är verkligen på tiden att något görs åt detta problem! Det behövs bättre analysmetoder och bättre utbildning för läkare och andra inom den traditionella sjukvården, så att de kan ställa rätt diagnos! Sedan behövs behandling som faktiskt hjälper! Även om det är alternativa behandlingsmetoder, kan de också vara beprövad erfarenhet! Vetenskapliga studier kan ha bedrivits även på sådana metoder. Oavsett vilket så spelar det ingen roll. Bara det hjälper! Sjukvården här i Sverige borde titta mer på hur det fungerar i andra länder, t ex Tyskland, där alternativa behandlingsformer är integrerade i den traditionella vården. Sverige har mycket att lära där!

  Gillad av 1 person

 8. Madelene

  Bra att du kämpar och undersöker nya vägar. Detta behöver belysas och inte sopas under mattan. Jag har kämpat i många år. Har fortfarande inget erkännande av vården. Har sett spioroketer i mitt blod. Bekostar all behandling själv.

  Gillad av 1 person

 9. Cecilia

  Tack Mats för att du kämpar på åt oss som inte orkar själva!

  Jag har själv varit heltidssjukskriven i över 2,5 år för utmattningssyndrom. Jag har aldrig helt kunnat acceptera diagnosen då jag har många neurologiska symtom (samtliga typiska för borrelia) som inte ger med sig trots vila och chans till återhämtning. Min läkare har nu i dagarna sagt att hon misstänker ME/CFS och remiss ska skickas. Jag hade innan detta bokat tid för mörkfältsmikroskopi och valde att göra detta för att helt utesluta Borrelia. Detta visade på spirocheter i blodet. Jag kunde själv se hur de simmade omkring och även cystformade upptäcktes. Trots detta känner jag mig helt maktlös och rådvill då jag inte vågar ta upp detta med min läkare med risk för att bli dumförklarad. Så nu står jag här med vad jag känner är helt rätt diagnos, dvs borrelia, men vet inte alls hur jag ska gå vidare. Allt jag vill är att bli en fungerande människa igen som orkar ta hand om sina barn. Jag vill kunna bli en samhällsbidragare och inte utnyttja onödiga resurser pga fel diagnos. Så snälla ni som har talan i detta, ta oss på allvar!!! Ingen vill väl frivilligt ha denna diagnos och ingen vill frivilligt slänga ut stora summor pengar på prover, mediciner och alternativa behandlingar. Så varför blir vi inte betrodda!?

  Gillad av 1 person

  • Henrik Lind

   Tag kontakt med Dr Sandström. Det är nog enda lösningen eller en alternativläkare som behandlar Borrelia som kan visa på framgångsrik behandling.Dom finns.

   Gillad av 1 person

 10. Jonny

  Det är sådana som dej Mats som håller hoppet uppe!!! 🙂

  Gillad av 1 person

 11. Pia Maria Helsing

  Hoppas verkligen att ditt resultat kan vara grund för en vettig diskussion utan prestige! Det behöver vi sjuka , tack för ditt engagemang , ser framemot att ta del av undersökningen !

  Gillad av 1 person

 12. Vi gjorde mörfältsmikroskopi av blod 2007. Vi gav infektionskliniken en CD-skiva med filmer och bilder på spiroketer av många olika slag, små , stora, pärlspiroketer, spiroketer som kämpade sig ut ur blodkroppar. Svaret från infektionskliniken: Artefakter. Tysk diagnos var borrelia efter blodprovstagning. Mörkfätsmokroskoperingen gjordes i Sverige efter den tyska diagnosen.

  Gillad av 1 person

  • De kommer inte undan med artefakter som svar denna gång. Det är som att försöka beskriva att jorden är platt, fast den är rund. Låt allmänheten bedöma. Det handlar om rent bondförnuft!

   Gilla

   • C Olsson

    När det visades filmer som jag själv hade tagit (jag vill minnas att detta var 2009 eller 2010) på infektionsmottagningen så anlitades även en kunnig mikrobiolog, och han sade till mig (privat) att det man såg på filmen/filmerna var borreliaspiroketer, men jag tror inte att detta skrevs ner i journalen.

    Gillad av 1 person

 13. Johan

  Utmärkt Mats!
  Följer med spänning.

  Gillad av 1 person

 14. Tommy Mårtensson

  Hej Mats.

  Jag har ju själv fått se ”mina” spiroketer simma i mitt blod + lite annat mollijox som inte ska vara där.
  Med diagnosen Reaktiv artrit sedan år 1972 så har jag nu börjat få min egen bild av vad som kan vara orsaken till mina ledbesvär. Många antibiotika kurer genom åren har då gjort mig besvärsfri i mina leder,
  men utan att man har kunnat förklara varför det blivit så.
  Merparten av alla provtagningar som gjorts på mej genom åren har haft status u.a.

  Har aldrig brytt mig om att jag haft fästingar sittandes högt o låg på mig genom åren,
  därför att jag alltid fått höra att det är så liten risk att smittas. Älgflugor, mygg, svidknott
  bromsar och blinningar har också mej som sin födkrok.
  Nu efter det senaste fästingbettet när det även tillkom strul med hjärtat, flimmer/hjärtklappning
  som jag började ana att dessa små kusar måste vara inblandade på något sätt.

  Det här som du Mats tillsammans med Titti gjort är jättebra. Hoppas bara att de finns någon/några
  inom sjukvården som inte missat så många väsentliga lektioner under sin utbildning, att de tar tag i detta
  och fortsätter med detta arbete. Först o främst ska ju de som lider och håller på att stryka med,
  få adekvat vård omgående.

  För det är väl inte meningen att jag ska behöva leasa en hjärtstartare och utbilda min nio åriga dotter till att sköta den?

  I mitt fall, otaliga läkarbesök sedan år1972, vårdkostnader, långa sjukskrivningar och 15års sjukersättning hade man ju kunnat vara utan.

  Kan nämna att min mamma dog i hjärtinfarkt (hål i hjärtat, stort som en 10öring)
  Samma sak med en äldre bror till mej. Hål i hjärtat. Orienterare, skidåkare på elitnivå, på den tiden.
  Gemensamt för oss, jo att vi är släkt, men också fästingar.

  / Tommy M

  Gillad av 1 person

 15. Ulrica Rang

  Har ME och nu dokumenterat spiroketer och samt i cystform – det var helt vidrigt att se! Och veta att de är i min kropp. Ska läsa på mer och finna immunförstärkande protokoll samt örter

  Gillad av 1 person

 16. Lennart Bengtsson

  Mitt blod visade spiroketer och även cystform. Jag fick Borrelia år 2003, fick standard svensk antibiotikakur på 10 dagar. Har sedan dess blivit sämre och sämre. Har genomlidit 100-tals resultatlösa undersökningar i den svenska vården det senaste decenniet. Fick ME diagnos år 2012. Jag som är vuxen man på 170cm har varit nere i 52 kg vikt och 6 h vakenhet/dygn som värst. Eftersom det inte enligt svensk sjukvård finns belägg för allvarlig sjukdom anser Försäkringskassan att jag kan arbeta heltid, trots att jag inte ens kan vara vaken 8h/dygn. ”Det finns inga medicinska risker” enligt vårdapparat och Försäkringskassa, – ingen sjukpenning skall betalas ut. Jag har enligt mikroskopin troligen haft Borrelia i 13 år. För er som inte haft det kan jag upplysa om att det gör ont, och det tär på kropp och hjärna.

  Gillad av 1 person

 17. Ulla Hjerling

  Vill så gärna göra denna undersökning!
  Finns det någon möjlighet att få deltaga?

  Mats; Ett. Stort och innerligt tack, för du ger oss hopp!
  Jag har varit sjuk i 20 år…

  Gillad av 1 person

 18. Lena

  Bra skrivet Mats!
  Intressant undersökning, jag väntar med spänning på var detta ska leda!

  Gillad av 1 person

 19. Birthe Marie Ottosen

  Takk for god info, har selv Me og div. Andre sykdommer, fikk negativt svar på borrelia prøve, men er jo ikke sikker på at det svaret er rett. Kan man sende en blodprøve til Titti Alvarsson eller må man kontakte henne på Dalapraktiken for å gjøre en undersøking ?

  Gillad av 1 person

 20. Stefan Sjöholm

  Hej. Jag vore mycket tacksam om du fortsatte med undersökningen det är mycket värdefullt för de som drabbats av Borrelia och andra kroniska sjukdomar och lämnats helt utan hjälp från hälsovårdsmyndigheter och läkare. Jag har själv en dotter med kronisk borrelia och kämpade i två år för att få hjälp I Finland (Vasa centralsjukhus). Efter två års kamp diagnosticerades hon som helt frisk och man misstänkte psykisk instabilitet att hon endast inbillade sig att vara sjuk. Vid denna tidpunkt kunde hon knappt gå eller röra på armarna kunde inte koncentrera sig och hade konstant grym huvudvärk och värk i leder och muskler. Vi krävde att en psykolog i så fall skulle undersöka henne och som vi redan visste blev resulatatet att ingen psykisk instabilitet kunde påvisas endast en lätt depression.
  Vi sökte då hjälp från borrelioskliniken i Tyskland Augsburg som specialiserat sig på bekämpning av Borrelios med olika metoder bla. intravenös antibiotika etc.Detta hjälpte i kombination med strikt diet och naturpreprat. I dag är vår Lotta i mycket bättre skick och klarar av att studera utomlands på egen hand men hon är inte helt återställd och kommer förmodligen aldrig att slippa visa effekter av sjukdomen

  Tack för att du startat denna kampanj och önskar all lycka åt din fru i kampen mot denna frultansvärda sjukdom.

  Hälsningar
  Stefan Sjöholm.

  Gillad av 1 person

 21. Helena

  Bra skrivet. Viktigt område att belysa.

  Gillad av 1 person

 22. Irene Skogsberg

  Jag hoppas Sverige ska ta sig ur det medicinska bakvattnet och åter lägga sig i framkant. Sverige ligger precis på kanten till att utnämnas till medicinsk u-land. Så många sjuka i onödan pga stelbent tänkande. *Alla sjukdomar är inte upptäckta! Ännu!)

  Gillad av 1 person

 23. Maria Bergman

  Mycket bra intiativ av dig Mats! 😉 👍
  Hoppas att forskarna / läkarna i Sverige ska vakna nån gång! 🌹

  Gillad av 1 person

 24. Inger Holm

  Det går inte en dag utan att jag hör att någon har symtom på borrelia och dom far runt i sjukvården från den ena läkaren efter den andra utan att få hjälp.Jag har svårt att förstå att sjukvården inte kan något om detta ,det är väl dom som ska ha kunskapen.Har själv varit svårt sjuk i minst 12 år och det har varit ett helvete att snurra runt i denna karusell med oförstående ofta hånande läkare.Som tur är har jag fått hjälp och är nu bakteriefri,så livet börjar återvända.Tack Mats och ni andra som orkar strida för oss,ni är guld värda.,och jag hoppas verkligen att Svenska läkare går ur gammalt tänkande och börjar lyssna och framförallt börjar söka efter mer kunskap om borrelia och dess följdsjukdomar.

  Gillad av 1 person

  • Tack Inger! Jag tror och hoppas att svenska läkare snart får nya riktlinjer. De har tyvärr inte tid att läsa på själva som systemet är uppbyggt idag. Det är riktigt skrämmande vad Sverige ligger efter kunskapsmässigt. Ttyvärr finns det några enorma ”bromsklossar” som gör allt för att tysta den nya kunskapen. Jag förstår inte varför deras prestige är viktigare än folkhälsan.

   Gilla

 25. Henrik Lind

  Tack Mats och Titti för ert idoga arbete. Detta bevisar än en gång att läkarvetenskapen gömmer sig bakom felaktiga studier och prestige. I USA har politikerna vaknat (på grund av egenupplevd borrelia) och i vissa stater tvingar man försäkringsbolag att betala behandling och tillåter inte att läkare som behandlar kroniskt sjuka ska få indragen legitimation.
  Tänk om alla kroniskt sjuka i Sverige skulle bli friska? Man skulle kunna stänga många sjukhus och vårdcentraler, läkare får sämre lön och läkemedelsindustrin skulle förlora minst tvåsiffriga miljardbelopp i omsättning. Om vi har tur kanske inte ovan händer utan vi får istället den goda vård vi betalar för.
  Oavsett så ligger mycket pengar i att hålla Sverige sjukt för något måste det vara som gör att läkare vägrar lyssna och fortsätter skriva ut medicin mot symptom istället för att behandla grundorsaken och få patienter friska. Jag vet att jag låter cynisk men efter att ha läst ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” av den danska läkaren Peter Goetzsche är det mycket svårt att vara positiv över läkemedelsindustrin och läkare som går i dess ledband. Som tur är finns det goda exempel också men frågan är hur vi når infektionsläkarna? Min uppfattning är tyvärr att nuvarande infektionsläkarskrå måste självdö innan det händer något. Strukturerna är bergfasta. Ingen vågar göra något av risk för att bli utfryst. Ren mobbing uppstår om en läkare går utanför riktlinjerna (det säger läkaren på min vårdcentral). Se bara på Dr Sandström. Det spelar ingen roll att han hjälper sjuka att bli friska som har övergivits av sjukvården utan det viktiga är att (dom felaktiga) riktlinjerna inte följs och då skall per automatik legitimation dras in. Det är alltså fel att behandla svårt sjuka människor men att proaktivt behandla boskap med antibiotika är självklart. Var är humanismen? Jag tror att i gemen så tycker dessa läkare att patienterna är till för läkaren och inte tvärt om och då får patienten skylla sig själv om hen har något som man inte vet något om. Jag kallar dessa läkare nu mer för pseudoläkare och tror banne mig jag ska sätta upp en sida på internet så att vi vet vem man inte skall vända sig till för jag blir så förbannad över allt mänskligt lidande och alla skattepengar som går till spillo tack vare en vård med riktlinjer som är fullständigt under isen.

  Gillad av 1 person

 26. Bra Mats att du skriver om detta .
  Det är ju dumheter av dem som säger att det inte funkar .
  Bara rädsla hos dem . Strutsbeteende 😉

  Gillad av 1 person

 27. Mikael Lundberg

  Jätteintressant! Jag är anestesisjuksköterska och kört ambulans över 23 år. Jag skäms för den sjukvård vi har. Vi misstror alla patienter som vi inte förstår vad det är för fel på. I mitt fall har jag utreds för allt och man hittar inget fel förrutom att jag haft borelia tidigare som man inte vill behandla.
  Jag undrar varför jag kände mig frisk när jag hade borelian men nu långt senare känner mig jättesjuk. Varför skulle jag som aldrig varit sjuk tidigare plötsligt bli en inbillningssjuk hypokondriker. Jag har släpat på folk och haft ett tungt jobb utan att haft nåt problem med det. Nu kan jag knappt går pga smärtor bla i fötterna. Har alltid tränat och gått långa promenader och nu kan jag inte göra nåt. Märkligt att man inte kan få hjälp av Svenska sjukvården.
  Har nu fått hjälp från annat håll och äter antibiotika mm. Mår mycket bättre. Behöver inte vara sjukskriven från jobbet längre mm. Man måste betala själv och söka sig utanför sjukvården för att kunna bli frisk, skamligt!
  Man kan säga att man får en helt annan förståelse för hur det är och vara patient när man blir sjuk själv. Sjukdomen är hemsk och att bli misstrodd är lika hemskt!

  Gillad av 1 person

 28. Miyamotoi. Finns. I. Sverige.

  Otvetydiga bevis redovisades idag på Nordtick.

  Gillad av 1 person

 29. Ann

  Tack för att du orkar engagera dig. Själv kämpar jag för att hålla näsan över vattenytan.
  Blev plötsligt sjuk för 1,5 år sedan med mestadels neurologiska symptom. Har ett lågt CD57 + NK-celler test, som tillsammans med min symptomlista, indikerar långt gången neuroborrelios enligt Dr Schwarzbach på Arminlabs. Har nu ätit antibiotika 6 månader. Blev först bättre, men nu känns det som allt blir sämre igen.
  Tar även en massa olika tillskott och örter!
  Är det värt att fortsätta kämpa för mer behandling? Blir man någonsin frisk? Det är tyvärr inte ekonomiskt hållbart då man betalar allt själv, samt är sjukskriven.
  Din undersökning är JÄTTEVIKTIG och ger oss drabbade lite hopp om att något skall hända inom sjukvården- som ju är både blinda och döva när det gäller borrelia….
  Med vänlig hälsning Ann

  Gillad av 1 person

  • Hej Ann, jag lider med dig! Jag är så trött på denna strutsmentalitet som faktisk finns i Sverige. Dessutom bloggande läkare som motarbetar svårt sjuka som enbart vill ha hjälp. Det är riktigt hemskt!

   Jag kan tyvärr inte ge dig några specifika råd. Långt gången neuroborrelios kan vara väldigt svårt att bli av med. Min fru ska göra Elispot-test och CD57 näste vecka. Eventuellt bär det av till BCA-kliniken för inläggning i 3 veckor för intravenös antibiotika och annan behandling. Där har man lyckats med att få majoriteten friska eller mycket bättre. Enbart 10% svarar inte på behandlingen. Men det är dyrt. Ca 50000 kr kostar behandlingen där. Sedan blir det efterföljande behandling på hemmaplan. Jag har ännu inte kollat av med Försäkringskassan hur de ställer sig. Antar att det enbart går att få ersättning efteråt om hon blir frisk… Men frisk ska hon bli! Jag hoppas även att du ska bli frisk!

   Gilla

 30. Sigrid Yngström

  Så bra att det händer något på detta område! Mycket lovande undersökning som ni gör, vad kan väl ge ett mer sanningsenligt och direkt svar på vad som finns i människors blod än mikroskopet.

  Jag har jag fått 5 ELISA-tester och 1 Western Blot gjorda som alla varit negativa. Övertygad om att det ändå är borrelia jag har gjorde jag en DualDur-mikroskopi. Svaret på den var borrelia i både spiroket- och cystform samt bartonella och babesia. Men det ”bevismaterialet” har jag ingen nytta av för att kunna få behandling i Sverige.

  Det är helt förfärande hur stelbent svensk sjukvård är, hålla fast vid dåliga prover och blint lita på dem fastän de är mycket långt ifrån 100%iga. Hur många med borrelia har blivit lurade och ”friskskrivna” för att provet var negativt? Hur många med behandlad borrelia har fortfarande aktiv borrelia som tillskrivs restsymtom? Hur många har fått felaktiga diagnoser som de lika felaktigt medicinerar för? Hur fångas co-infektionerna upp? Vilka svarar för läkarnas fortbildning? Varför tar man inte till sig utländsk forskning, allt kan väl inte vara fel? Frågorna är många och riktar sig ju egentligen till styrande inom den svenska sjukvården…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: