Från sängbunden till shopping på 4 veckor

Hur gick det till?

Helt enkelt genom att behandla med rekommendationer från ILADS och inte IDSA. Dessutom behandla en sjukdom som i praktiken förnekas i Sverige. Det handlar om kronisk borrelia.

Idag återupplevde vi gamla minnen
Det var en fantastisk känsla att min fru Claudia kunde följa med mig när jag skulle köpa en ny telefon, vaxduk och några kuddöverdrag. Det påminde om de söndagsutflykter som vi kunde göra för 8 år sedan. En av alla de vardagliga inskränkningar som även sjukdomen har inneburit.

Det går sakta men säkert åt rätt håll. Claudia är självklart långtifrån bra, men nu har hon lite mer energi och kan lämna hemmet en stund. Det i sig är ett enormt framsteg. Jag tänkte nästan nämna citatet om första steget på månen.

Ni som tidigare sett inledningen kan börja titta mitt i videoklippet

USA ersätter förlegad vetenskap med modern vetenskap
Att enbart ligga i en säng dygnet runt och känna hoppet om att bli frisk försvinna går nog inte att beskriva för den som inte själv har varit så pass sjuk. Det är ett rent helvete kan jag tala om, även för anhöriga. Ingen som helst hjälp finns att tillgå i Sverige. Det är enbart förnekelse, förlöjligande och ett kraftfullt motstånd utan dess like. Den svenska medicinska eliten har tyvärr satt på sig skygglappar. De verkar inte vilja se vad som händer i omvärlden.  Att USA erkänner ILADS behandlingsrekommendationer som vetenskap, samtidigt som Sverige utreder om en läkare, som följt desamma, ska få behålla sin läkarlegitimation är paradoxalt.

Vad behöver göras?
Inför ILADS behandlingsrekommendationer snarast och försök validera bättre provtagningsmetoder för de som misstänks ha en långvarig borreliainfektion. Det borde Sverige kunna klara av.

OBSERVERA ATT ANTIBIOTIKA ÄR INTE LÖSNINGEN PÅ ALLAS PROBLEM. DET KAN MEDFÖRA ATT MAN BLIR FÖRSÄMRAD OM MAN BEHANDLAR EN SJUKDOM SOM INTE SKA BEHANDLAS MED ANTIBIOTIKA. MEN I DE FALL ANTIBIOTIKA KRÄVS KAN LÅNGTIDSBEHANDLING I VISSA FALL VARA NÖDVÄNDIG.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Jonas

    Heja heja!

    Jäklar vad kul att höra att Claudia är piggare!
    Så glad för eran familjs skul. 💗
    l

    Gillad av 1 person

  2. lisbeth sköld

    Jag blev helt euforisk när jag hörde om tillfrisknandet. Det ger mig hopp om att min son också en dag ska tillfriskna.Tack Mats.

    Gillad av 1 person

  3. Martina

    Fantastiskt härligt att se och höra att Claudia mår bättre.
    Grymt att svenska vården inte iaf försöker hjälpa, när patienten själv vill testa. Vårdens skygglappar borde av!

    Gillad av 1 person

  4. Jag blir tårögd. Så ända in i själen glad för er skull ❤ Är det nu man kan säga: Det som syns, det finns….

    Gillad av 1 person

  5. Janna Arnesdatter

    Så härligt att se dig på benen Claudia!!! Nu kan du snart elda upp rullstolen!

    Jag var helt utan symptom för några veckor sedan då jag fick antibiotika. Sedan tog kuren slut. Nu har jag blivit försämrad igen. Jag går och väntar på att mitt paket ska dimpa ner med ny antibiotika och denna gången får jag betala allt själv och jag kommer att hålla på med det i minst 3 månader. Det kommer att gräva djupa hål i plånboken, men vad ska man göra när den svenska sjukvården vänder mig ryggen? Jag vet att antibiotika, örter, kostförändring och tillskott hjälper mig tillbaka till hälsan igen. Jag är expert på min kropp och min sjukdom. Det är dags att läkarna lyssnar till sina patienter istället för att sticka huvudet i sanden och hålla hårt i plånboken.

    Om vi kan bli friska så sparar samhället miljontals kronor som kan gå till annat istället. Jag ger inte upp förrän jag ser en förändring. Alla har rätt till en värdig vård och ett värdigt liv!

    Gillad av 2 personer

  6. Vilke glädje jag känner för er båda ni fixar detta tillsammans är ni starka krävs oxå mycket kärlek och omtänksamhet och mycket jävlaranamma vilket du orkat stå för Mats hoppas hoppas att denna förbättring fortgår håller alla tummar💖👌🏻💞💓❤️💗🌹

    Gillad av 2 personer

    • Tack, det har varit slitsamt kan jag säga. Först ska man behöva läsa på om hur hela kroppen fungerar och sedan ta prover utomlands. Det har känts väldigt ensamt.Ibland har jag nästan givit upp. De svenska läkarna kanske har rätt. Det är väl bara acceptera faktum att hon ska ligga i den där sängen resten av sitt liv.

      Gillad av 1 person

  7. Christina kuylenstierna

    Underbart att höra! Så glad för Claudia och för dig! Hoppas verkligen att den svenska sjukvården lyssnar och ändrar inställning så att fler äntligen kan få hjälp! Tack för att du kämpar Mats xxx

    Gillad av 1 person

  8. Så fantastiskt att läsa det här! Jag blir gråtfärdig av glädje över detta framsteg! Det finns hopp!
    Kan nu Sverige anta ILADS behandlingsrekommendationer och bättre diagnosticeringsmetoder, så kanske många fler bli friskare eller till och med friska!

    Gillad av 2 personer

  9. Så härligt 😊….underbart 💜 att claudia mår bättre .
    Men visst är det konstigt att sjukdomen inte finns i Sverige 😉…än 😉

    Gillad av 2 personer

  10. Anna-Carin Liminka

    Underbart..💖💖💖💖

    Gillad av 1 person

  11. Tina Dahlgren

    Detsamma gäller ju alla co-infektioner till borrelia. De som drabbats av t ex twar upplever precis samma förlöjligande, nonchalans och även dåliga prover.

    Gillad av 2 personer

  12. Nadja Öström

    Jag blir så glad att det tåras i ögonen. Det finns hopp.
    Åter igen Mats, du är en kämpe och hjälte.
    Hoppas verkligen på ändring och erkännande av metoden.

    Gillad av 1 person

  13. Yvonne Karlsson

    Man blir ju tårögd. Glad för din frus skull. Ni är ju riktiga kämpar båda två.

    Gillad av 1 person

  14. Marika

    Jag blir så glad när jag läser detta !!!!! Det finns hopp . Är så glad för Claudias skull . Skicka henne massa kramar och tack än en gång Mats för att du inger hopp för oss som är sjuka .

    Gillad av 1 person

  15. Lars W

    Fantastiskt! Jag blir väldigt glad för er skull. Jag har ju själv upplevt liknande på nära håll och vet vad det betyder att börja se ljusglimtar när det tidigare har känts väldigt mörkt. Kämpa på!

    Gillad av 2 personer

  16. Melina

    Så underbart att Claudia känner sig bättre och kan säga att även jag märker skillnad på henne ❤
    Det är så otroligt kränkande att vår sjukdom eller dess behandlingsmetod inte är erkänd i Sverige. Trotts att jag har "godkänd" svår Neuroborrelios erbjuds jag nu mera ingen mer hjälp än att jag har en "sängplats" på strokemottagningen när jag får mina anfall. Visst att jag är övervakad men mer än morfin eller muskelavslappnande mot mina spasmer får jag inte och därmed kan ingen skillnad på min sjukdom göras mer än att vänta ut skovet. Dock måste jag påpeka att jag är en av få människor i Sverige som har en underbar läkare som kämpar vid min sida, utan min Neurolog vet jag inte om jag fortfarande varit i livet..
    Jag märker stor förbättring sedan jag började att få IVA, mindre nervsmärta, klarare i huvudet och längre perioder mellan skoven. Är jag utan antibiotika i mer än tre veckor blir jag drastiskt sämre och drabbas ofta av konstiga infektioner som hoppar runt på olika ställen i min kropp, nu senast akut blindtarmsinflammation. Nu är jag inne på min andra 8 veckors IVA kur och är medveten om att ett steg framåt oftast betyder två steg bakåt för mej men minsta lilla förbättring ger mej tillräckligt med hopp för att kämpa hårdare. Jag bara ska bli frisk!! Jag önskar att ingen människa ska behöva få känna vad vi som lider av denna hemska sjukdom känner och får gå igenom!
    Tack Mats ❤

    Gillad av 2 personer

  17. AnnBritt Wilson

    Så härligt att höra! Min sambo som ligger till sängs kanske kan få hoppet tillbaka, så även jag… Vissa dagar är man beredd att ge upp, men när man läser om dig och din fru så får man lite ny kämparglöd igen.
    Tack för att du /ni delar med er och varmt lycka till med fortsatt tillfrisknande!

    Gillad av 2 personer

  18. Ammie

    Så underbart att läsa ….Heja heja 😙 hoppas fler av oss kan få ta prov och få hjälp 😠

    Gillad av 1 person

    • Ja, det får vi hoppas! Jag har en hemlig grupp med 10 akademiker mot borrelia. Det är läkare, professorer med mera som inte ännu tagit bladet från munnen. Det råder en väldigt hätsk stämning så fort kronisk borrelia nämns, vilket du säkert känner till. Få orkar hamna i skottgluggen. Detta har kostat så mycket för min och andras familjer på alla möjliga plan. Det går inte att beskriva i ord. Därför kommer det bli min livsuppgift att få ILADS som erkända behandlingsrekommendationer i Sverige. Det är helt fel att inte behandla när det går att behandla.

      Gillad av 3 personer

  19. Ingela Svedberg

    Absolut på tiden!

    Vissa dagar är man alldeles schack matt.

    Både min sambo och jag har borrelia burgdorferi , twar, mycoplasma och coxsackie.

    Sonen har twar

    Och jag har dessutom en borreliarelaterad hudåkomma vid namn Morgellons disease, svårläkta kliande blåsor, med gångar under drabbade områden. Bättre nu med medicin, men de lämnar ärr.

    Ärr utanpå och ärr inuti
    -Det är vad dessa sjukdomar för med sig för individen och anhöriga

    Gillad av 2 personer

  20. Ingela Svedberg

    Jag säger det igen, om jag inte sagt det förut:

    Jätteglädjande för Claudia och er som familj att börja vädra vårluft☀️🌱🍃

    Jag…. förstår precis , bara det här att åka och handla lite på Rusta el. liknande

    Ni är på gång 👨‍👩‍👧‍👧👭

    Gillad av 1 person

  21. Alexandra

    Så roligt att höra! Välkommen till klubben för snart friska, Claudia!

    Gillad av 1 person

  22. Detta är verkligen helt fantastiskt! Och jag är så otroligt glad för din (er) skull Claudia! ❤ Hoppas att sjukvården till slut kan öppna ögon och öron så att alla vi med kroniska sjukdomar ska kunna få ett drägligt liv! Och att de kan vidga sina vyer och sluta tro att vi alla hittar på att vi är sjuka.. 😒 (Som om någon skulle vilja vara sjuk.. Helt galet!). Så heja dig!! 😀 ❤ Och heja dig Mats som gör allt i din makt för att hjälpa din fru – och alla oss andra! TACK! 💐 Ser fram emot dokumentären!

    Gillad av 1 person

  23. Tänk så bra det kan bli om man får göra rätt??

    För 10 år sedan när Föreningen startade var detta i stort sett standardbehandling, innan IDSA tvingade Sverige och andra av USAs lydstater att tajta skeppen för att amerikanska försäkringsbolag skulle slippa betala för alla barn som hamnade i rullstolar. De flesta ur det ”gamla gardet” i Föreningen har upplevt det ni ser nu.

    Läkemedelsbolagen vill tjäna pengar också och billig antibiotika utan patent ger dem inga vinster, men nu finns chanser att utveckla nya patenterade DYRA mediciner som de kan tvinga på Staten/länder – så nu är bollen satt i rullning som vi sett. Resten av världen börjar fatta men Sverige står och stampar…

    GP begränsade behandling och metodologi våren 2006 och på hösten blev han sjuk själv med följden att SAP förlorade valet. Somliga straffar Gud meddetsamma men tyvärr så har hundratusentals oskyldiga människor blivit ”collateral damage” och det är både synd ich skandal.

    Procentuellt i förhållande till folkmängd så är Sverige världens mest drabbade land och när de fulla implikationerna av det som skett går upp för folket så borde det bli en folkresning av Guds nåde.

    Lycka till framöver nu Claudia och jag hoppas att det håller i sig när du är färdigbehandlad?

    Mvh Angelica Johansson, Ordförande Borrelia & TBE föreningen Sverige

    Gillad av 3 personer

  24. Anna-Britta

    Underbart! Såå glad för er skull! Som du har kämpat! Kram till er båda ❤️

    Gillad av 1 person

  25. Helena

    Så glad för din skull! Du har varit sjuk alldeles för länge utan rätt hjälp!

    Gillad av 1 person

  26. Så otroligt gott att läsa!! Det är bara början, Claudia!! Det kommer ta tid men du är på G nu. Och fantastiskt att ditt kämpande och vetgirighet börjar ge resultat, Mats! 😊💪👍

    Gillad av 1 person

  27. Madde

    Vilka fantastiska nyheter! Drömmen och hoppet om att kunna komma tillbaka till det som en gång var ”mitt liv” blir bara större och större ❤ HOPPAS INNERLIGT ATT SVENSK SJUKVÅRD TAR DEL AV DETTA!!

    Gillad av 1 person

  28. ❤️❤️❤️Stort grattis till dig ochClaudia att det äntligen börjar röra på sig. Vilken kamp! Vilket engagemang!

    Gillad av 1 person

  29. Madeleine K

    ÅååH! Blir så himla glad för er skull! Får tårar i ögonen! Heja heja!!

    Gillad av 1 person

  30. Inger Grahn

    Grattis, varje litet extra ork/mindre värk är guld värt i en tuff vardag! 💐👍 Tumhållning att det fortsätter uppåt – framåt 👍👍

    Gillad av 1 person

  31. Kristina Saxius

    Wow, det är verkligen fantastiskt! Jag blir så glad för er skull, som ni kämpar!! Tack Mats för all din tid och energi som du lägger ner för oss med ME. Det ör skrämmande att Svergie förnekar kronisk borrelia och andra sjukdomar. Hoppas av hela mitt hjärta att dem får upp ögonen snart!
    Önskar er allt gott!
    Mvh. Kristina Saxius Tibro

    Gillad av 2 personer

  32. Den gången min dotter fick sin ME-diagnos på Gottfrieskliniken fanns det en framsynt läkare där. Han hade läst att en del ME-patienter i USA blev bättre av behandling med antibiotika. Dessutom visste han att de använde flera sorters antibiotika. Min dotter fick en tremånaderskur av denne framsynte läkare. Min dotter kunde börja gå igen och fick stora förbättringar på alla områden. Tremånaderskuren tog slut och denne framsynte läkare slutade på Gottfrieskliniken. Dottern blev sämre igen och fick inte ny antibiotikakur av den nye läkaren. Behandlingen gjorde i alla fall att vi insåg att det fanns mediciner som kunde påverka sjukdomen. Så småningom skickade vi prover till Tyskland och fick bekräftat infektioner, bl a Borrelia. Intravenös behandling inleddes och förbättringen var åter stor. Nu har det kommit till ett läge där hon inte är frisk men kan ta sig ut och göra saker. Det är för oss stort jämfört med den tid då hon låg i ett mörkt rum utan möjlighet att gå, läsa och göra helt vardagliga saker. Så roligt att Claudia märker förbättring. Precis som min dotter har hon varit sjuk länge. Det vore verkligen bättre om svensk sjukvård satte in en längre behandling direkt till dem som inte blir friska på vår svenska yvåveckorsbehandling.

    Gillad av 2 personer

    • Tack för att du delar med dig Kerstin! Jag har nu läst ett antal studier om borrelia och har förstått att i de fall man gått med infektionen länge så kan det krävas 6-12 månaders antibiotikabehandling, ibland ännu längre till dess att immunförsvaret själv kan trycka ned infektionen. Det verkar dock svårt att bli av med alla bakterier fullt ut.

      Klemanns studie från 2011 är väldigt intressant. 90 patienter med kronisk borrelia och diverse co-infektioner behandlas under minst 6 månader. 94% blir bättre. Enbart knappt 6% är behandlingsresistenta.

      Gillad av 1 person

  33. Pirjo H

    Helt underbart att läsa Mats och Ckaudia!!! 😃😃😃😃 Tack vare din envishet och ihärdighet att hitta testmetoder och behandling, jakt på orsaker till ME och på kunniga och trovärdiga läkare har detta hänt!!! Tänk om sjukvården i Sverige skulle börja lyssna och behandla istället för gömma huvudet i sanden skulle många fler av oss bli friska/re, kunna ha ett fungerande liv och kunna komma tillbaka till arbetslivet!

    Gillad av 2 personer

  34. Tommy G

    Det hade man verkligen inte trott på 4veckor.roligt att se framgångar.det e ni värda

    Gillad av 1 person

  35. Lars

    Underbart se. En av massor som blir bättre när de får behandling. Det tar tid och ofta kräver lång behandling med olika metoder.
    Jag själv drabbad och kämpar för få Svenska vården inse deras gissningar är fel och ingen kunnat visa på något som visar de har rätt. Hemskt när vården ser folk sjuka och vägrar utreda orsaken.
    Jag själv behandlat mig längre tid och går sakta framåt. Men skulle trolige behöva IV behandling med.

    Gillad av 2 personer

  36. Hansi

    Mycket bra!

    Gillad av 1 person

  37. affabro

    Rörande att läsa detta Claudia och när jag läst kommentarerna ovan så vill jag bara hålla med om det Mats här kräver i citat:
    ”Vad behöver göras?
    Inför ILADS behandlingsrekommendationer snarast och försök validera bättre provtagningsmetoder för de som misstänks ha en långvarig borreliainfektion. Det borde Sverige kunna klara av.”
    Ja, Sverige borde kunna införa ILADS behandlingsrekommendationer till personer som inte återhämtar sig efter de insjuknat i Borrelia.

    Gillad av 1 person

  38. Jeanette

    Åh, vilka fantastiska nyheter. Jag är så glad för er båda 🙂

    Gillad av 1 person

  39. Cathrin Lindell

    Det var väldigt roligt att se videon. Och jag är så glad att se att Claudia ser så mycket piggare ut! Jag hoppas för er båda att det fortsätter på det här sättet!

    Gillad av 1 person

  40. Ann

    Läkare i Sverige borde skämmas. Att inte DE, utan att DU, Claudias make, skulle hitta vad hon lider av, och dessutom se till att hon får behandling. SUCK. Bra jobbat av dig!

    Gillad av 1 person

  41. Jonas

    Fantastiskt! Alltid kul att höra om framgångshistorier, gemensamt för anekdoter där det går åt rätt håll är att man behandlar enligt ILADS riktlinjer, eller något skräddarsytt åt patienten i samma anda. Svenska inskränkta läkare har mycket att göra och lära, inte minst när det gäller ödmjuk attityd till ämnet. Kram på er!

    Gillad av 1 person

  42. Pernilla

    Helt, helt underbart för er alla i familjen! Jag gläds så innerligt med er, även om vägen blir lång att vandra men NU är ni på väg iaf, pga dina fantastiska insatser Mats! Tänk tänk tänk om sjukvården/läkarna fungerade som du…då skulle så många av oss få en ärlig chans att återkomma till livet igen. ALL heder till er båda, två sanna fighters, tsm med oss övriga sanna fighters och överlevare!

    Gillad av 1 person

  43. Lyckliga ni. Underbart med anledning till fest.Tack för att ni bjuder in oss till att dela detta.

    Gilla

  44. Rosita Hellberg

    Underbart att se vilka framsteg rätt medicinering kan göra för kroniskt sjuka, blir så förhoppningsfull i mitt hjärta. Är så fantastisk glad för din och Claudias skull! Utan dig Mats hade hon inte stått där vi köpcentrumet idag 🙂 Jag vet att du lagt ned otroligt mycket tid för att inhämta kunskap inom området och fortfarande kämpar för rättvisa och fungerande sjukvård inom området. Även om det inte skulle gå att ändra riktlinjerna från socialstyrelsen, så når ditt budskap ut över landet och många sjuka kan hitta till rätt vård utomlands så de blir friska. Vi ska till Titti nästa vecka så förhoppningsvis och sen blir det nog Arminlab för dottern. Vi måste gemensamt hitta fram till vilka personerna är som ingår i Socialstyrelsens expertråd för Borrelia och andra kroniska sjukdomar. Undrar så vilka de är och vad de har att vinna på att motarbeta fungerande behandlingsmetoder. Hoppas verkligen att de tar tillfället i akt att ändra sina riktlinjer nu när USA gör det.
    Ett enormt stort tack för all kunskap och information du förmedlar till oss Mats. Ge Claudia en stor styrkekram från mig o min familj<3

    Gilla

    • Tack Rosita! Vi får ta reda på det helt enkelt. Men att som ensam lekman kan jag inte påverka annat än den allmänna folkopinionen. Nu när Claudia får hjälp kommer jag försöka påverka mer på ett strategiskt plan; där Socialstyrelsen självklart är viktiga. Men viktigast är nog att de som anses vara Sveriges experter ändrar sitt synsätt, eller i vart fall tar till sig den kunskap som ILADS besitter.

      Gilla

      • Lars W

        Jag har nog en lite mörkare syn än dig Mats. Jag tror att man likt USA måste gå lagstiftningsvägen, dvs starta från politikerhåll. Jag har svårt att tro att våra experter (dom är nog inte så många egentligen) kommer att vika ner sig. Prestigeförlusten blir för stor. Dagens behandlingsriktlinjer kommer från läkemedelsverket (och inte socialstyrelsen). Riktlinjerna är bara riktlinjer men hanteras uppenbarligen som att dom vore regler. Jag tror dessutom att man loggar mängden AB som förskrivs av varje läkare vilket gör att varje läkare riskerar att hamna under granskning för överförskrivning trots att riktlinjerna som sagt bara är riktlinjer.

        Gillad av 1 person

      • Lars W

        I princip tror jag att man i USA lagstiftade (åtminstone i ett antal stater) om att ingen läkare kan riskera legitimationen genom att följa ILADS riktlinjer. Även IDSA:s riktlinjer var ju också bara riktlinjer (guidelines). I USA, med privata sjukförsäkringar, så tror väl många att just försäkringsbolagen utövat mycket påtryckning för att inte tillåta långtidsbehandling (då av rent egoistiska/ekonomiska skäl får man gissa). Just kring denna lagstiftning ondgjorde sig vår vän barnläkaren i sin blogg där han tyckte att det var förskräckligt att politiker tog sig dessa friheter. Det finns lagstiftning i Sverige som säger att vår sjukvård ska vara evidensbaserad, men jag tror ingen kan säga att evidensen som talar för våra svenska riktlinjer är särskilt övertygande, i alla fall inte mera övertygande än evidensen för ILADS d:o.

        Gillad av 1 person

  45. Linda Norberg

    Kan du snälla berätta i ord VAD hon ätit, gjort för något för att bli bättre. Är i den sistsen nu att jag vart sjuk i snart14 år och det blir sämre och sämre för varje år, tröttare än tröttast och så rädd att inte orka upp en dag. Jobbar o tar hand om barnen och är så slut, illamående, yr och förtvivlad varje kväll….Vad kan jag göra?? Tips!!!! Och sådan lycka för ER ❤ ❤ ❤

    Gillad av 1 person

    • Först och främst kollade vi hennes blod via mörkfältsmikroskopi. Där kunde man tydligt se spiroketer. Därefter skickade vi blod till arminlabs. Hon hade positivt på ELISPOT LTT Borrelia och öven understöd på kronisk infektion på CD57 (39). Får nu intravenös behandling via BCA-klinikens (Tyskland) ordination. De följer ILADS behandlingsrekommendationer.

      Det är krångligt att beskriva alla vägar här. Om man misstänker att man har en pågende borreliainfektion efter lång tid så är mitt tips att gå med i Svenska Borreliaföreningen. Då får man tillgång till väldigt bra information om hur man kan gå vidare.

      Gillad av 1 person

  46. Pia

    Jag är så glad för er skull. Tack för dessa underbara nyheter och för att ni trots motgångar inte vänt ert hopp ryggen. Beundransvärd styrka och mod.

    Gillad av 2 personer

  47. Bea

    Stort grattis till Claudia, jag önskar dig en fortsatt god bättring! Fyra veckor ILADS-behandling som gör skillnad för livet, så bra, och så synd att svensk sjukvård inte hittat en diagnos eller en effektiv behandling under sju föregående år.

    Gillad av 1 person

  48. Heja Mats och Claudia ! ❤ ❤ ❤

    Gillad av 1 person

  49. Irene Skogsberg

    Jag är tårögd av lycka för Claudias skull!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar