Min fru blev idag fästingbiten för andra gången i sitt liv

fästing
Bilden är tagen på min frus bröstkorg idag

Ja, jag vet, ett rätt trist inlägg, men det var andra gången min fru blev biten (vad hon vet). Första gången resulterade i att hon blev kroniskt sjuk.

Jag bjuder på en rätt amatörmässig video. Fästingen satte sig på övre delen av bröstkorgen på min fru. Hon märkte inget. Det var jag som såg den. Jag tog bort den med en pincett, sedan fick den vandra på ett papper för att slutligen möta sitt öde. Som tur är kan den inte ha suttit lång stund. Risken för borreliasmitta ska ju då vara låg enligt våra kunniga experter. Risken för co-infektioner har jag ingen aning om.

Tänk på att 100.000-tals människor blir fästingbitna varje år i Sverige. Det tror jag inte någon säger emot. En del vet inte ens om att de blivit bitna. Många fästingar bär på patogena mikroorganismer (co-infektioner). En bloggande barnläkare har till och med räknat ut att 20.25% av alla honfästingar i Frankrike  har minst två mikroorganismer (co-infektioner) som kan vara patogena för människor. Det är samma art av fästing som finns i Sverige. Herregud vad många det då är som kan bli sjuka av fästingbett – eller hur? Ta fram miniräknaren och räkna själv på sannolikheten. Kom ihåg att vi då inte ens har börjat prata om borrelia.

Ingen vet idag hur smittsamma dessa mikroorganismer är. Men att blunda för risken är rent löjligt! Det behöver man inte vara läkare för att förstå – oavsett vad vissa ”medicinkunniga språkrör” hävdar.Vi har inte ens metoder för att att detektera alla co-infektioner i Sverige…  Så länge vi inte vet allt så tycker i vart fall jag att vi ska vara ödmjuka för det vi inte vet.

Fästingrelaterade infektioner är betydligt vanligare än vad de flesta ens kan ana – tyvärr.
Det är ett stort utvecklingsområde. Sverige behöver bättre provtagnings- och behandlingsmetoder – punkt.

Bild och mobilvideo på fästingen som idag bet min fru

Bli gärna medlem i Borrelia och TBE Föreningen Sverige här

Se trailer och donera gärna till den kommande dokumentärfilmen här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Annelie

    Nej nej nej😨 Man blir ju vettskrämd så fort man ser dessa äckliga! Jag hade en som kröp i sängen härom morgonen😱 Det är våra djur som delar med sej av dessa otäckingar! Usch😖

    Gillad av 1 person

  2. Sanbah Lindberg

    Mats, skaffa kofötter snvänd inte pincett! Då klämmer du på fästingen och riskera att den spyr ut maginnehållet innan du får bort den!

    Gillad av 1 person

  3. Jag hade fästingen i min hud – andra gången i denna vår! – Här är bildet av den: https://lh3.googleusercontent.com/-tFkIAVadLm0/VylsCBfm9gI/AAAAAAAAmiI/9HLiDShwH6sVsQaxN-oelgkHUNkMdw3YACCo/s400/_8377.jpg
    – jut densamma som i din bild: en fullvuxen hona.
    – – Inte så söt när sommaren är här… 😦

    Gillad av 1 person

  4. Ingela

    Kofot eller fästingsnara, vllket t.o.m. gör det ännu smidigare att dra ut den utan att den trasas upp av fel redskap.

    Så typiskt, hoppas att medicineringen tar hand om ev. inkommande infektion. K.S. kanske skulle passa bra i förebyggande syfte.

    Gillad av 1 person

  5. Marita

    En jordbrukande dam i Australien, Pat Coleby skriver i boken Natural Farming att bitande insekter, löss o fästingar går på värdar som har brist på mineralet Svavel.

    Gillad av 1 person

  6. Marita

    Enligt samma dam ska det vara svavelblomma. Hon menar att mineral bundet till en aminosyra som väl msm är? egentligen är ämnat för injicering och inte passera via matsmältningen.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar