Birgitta 58 blev frisk från ME/CFS

desloratadine
Jag gillar att sprida solskenshistorier, framförallt när det gäller människor med kroniska sjukdomar som blir friska. Självklart måste alla förstå att det som fungerar för en inte behöver fungera för en annan. Man kan tom bli sämre! Så ta det för vad det är, en anekdotisk berättelse.

Vanlig receptfri antihistamin för 50 kr/30 tabletter räckte
Birgitta ringde till mig idag (den 2 juni 2016):

Hej jag heter Birgitta och jag vet att du skriver mycket om ME, jag vill bara säga att jag blivit frisk av en tablett. Det tog en timme!

Birgitta berättade vidare att hon insjuknade för fyra år sedan efter att ha opererat bort en spottkörtel. Hon började gå hos hos Gottfriesmottagningen i Göteborg och fick tillfällig förbättring av B12-injektioner. I december 2015 fick hon diagnosen ME/CFS efter att först ha utretts för bland annat astma och twar.

Hennes huvudsakliga symtom var utmattning, ont i armar och ben. Problem med andning, slembildning. Hon var hembunden ca 21 timmar per dygn.

För 40 dagar sedan började hon med Desloratadine. Efter en tablett så kände hon att värken och tröttheten försvann och kände sig helt frisk (!) Därefter har hon tagit en tablett varje dag och kan nu återigen promenera och hon har badat flera gånger per dag. Att höra hennes glädje över att ha blivit frisk gjorde att hela jag rös! Hon har även pratat med professor Gottfries och han visade stort intresse. Det kanske är någon av er som fått tipset redan? Det Birgitta tog heter Desloratadine Sandoz

TACK BIRGITTA FÖR ATT DU DELADE MED DIG!

Jag har skrivit om allergimediciner tidigare som hjälpt mot ME/CFS (publicerat den 7 februari 2016). Se nedan:

Immunsystemet hos ME/CFS-patienter är ofta obalanserat
T-hjälparceller av typ 2 (Th2) är ofta kraftigt dominant. Th1-celler stimulerar immunitet riktad mot organismer som invaderar celler, såsom virus, medan Th2-celler stimulerar immunitet riktade mot inkräktare som såsom bakterier, parasiter, toxiner och allergener. Denna upptäckt kan säkert förklara det faktum att ME/CFS-sjuka har en högre förekomst av allergier än den övriga friska populationen. Det kan också vara en orsak till varför ME/CFS-patienter kan ha kroniska virusinfektioner.
Källa

Stafylokockvaccin stimulerar immunförsvaret
Professor Gerhard Gottfries drabbades själv av ME/CFS för över 50 år sedan pga en Asieninfluensa som inte lämnade kroppen. Han provade med att injicera sig själv med stafylokockvaccin för att stimulera immunförsvaret. Han mådde bättre och har sedan under 50 års tid tagit injektionen en gång i månaden. På så sätt har han hållit sjukdomen borta. Om han slutar kommer bl.a. tröttheten tillbaka.

Gottfries har även genomfört en blindad studie med 100 ME/CFS-patienter. Ca 65% blev bättre.
Källa

Vaccinet förbjöds pga att det innehöll kvicksilver.
Källa

Vad är specifik immunoterapi?
Det är en metod för att förebygga uppkomst av symtom vid IgE-förmedlade allergiska sjukdomar genom att minska känsligheten för allergen. Effekten uppnås genom hämning av såväl den snabba som den fördröjda överkänslighetsreaktionen. Det leder till en minskad allergisk inflammation och därigenom mindre risk för såväl vävnadsförändring som progress av sjukdomen. Specifik immunterapi är för närvarande den enda behandlingsform som leder till långvarig förbättring av symtomen vid allergisk sjukdom.
Källa

Alutard SQ stimulerar immunförsvaret
Det finns en del historier om människor som blivit stungna av getingar och därefter blivit friska. En del ägnar sig åt sådan typ av behandlingsterapi. Det tänker jag inte fördjupa mig närmare i. Däremot började jag fundera på ”motgiftet”, Alutard SQ, som finns i olika versioner. Jag gick därför in på FASS och läste om Alutard SQ och hur det fungerar.

”Målorganet för den farmakodynamiska effekten är immunförsvaret. Syftet är att undertrycka reaktionen mot det allergen som patienten behandlas med. Alutard SQ har flera effekter: rekrytering av T-lymfocyter och eosinofila granulocyter till målorganet inhiberas och följs av en markant ”switch” i produktionen av Th2-cytokiner till produktion av Th1-cytokiner. Syntesen av IL-10 ökar vilket kan ge en T-lymfocytanergi, och frisättning av histamin från basofilerna minskar.”
Källa

Det verkar bra så långt. Jag gjorde därefter en sökning på Alutard i kombination med CFS. ja det blir en anekdotisk berättelse, men det var intressant det jag fann. Det handlade om en person som utreddes för ME/CFS men som fick Alutard SQ Gråbo. Efter 3-4 månaders behandling mådde han väsentligt mycket bättre. Det finns två preparat. Dels Alutard som ges med sprutor och dels Grazax som ges i tablettform.

Läs om hans berättelse här

 

 

 

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Intressant! Har hört detta med antihistaminer tidigare och vet att flera testat mot borrelia med skiftande resultat.
  Fick en undran bara eller irriterat påstående kanske mer. Gottfries har ju testat stafylokockvaccin på sig själv och i en studie på flera sjuka i ME/CFS och sett bra resultat vilket man ju kan säga om det är 65% som bättre. Vaccinet förbjöds dock då det innehöll kvicksilver.
  Då ställer jag mig frågan: Varför tusan görs det då inte ett vaccin UTAN kvicksilver??!!

  //Britt

  Gillad av 2 personer

  • Egge

   Helt enkelt för att det inte fungerar lika bra! Kommer ej ihåg varför det ej fungerar som vaccinet med kvicksilver i. Men googla så hittar du nog svaret :)… Det var så längen sen jag läste om just varför kvicksilvret var tvungen att vara med i vaccinet.

   Gillad av 1 person

 2. Hege Bye Flyen

  Har ME og har brukt dette produktet i flere år, har ikke merket noen bedring. I tillegg måtte jeg bytte merke pga at jeg ble trøttere/ slappere av tablettene.

  Gillad av 1 person

 3. Otroligt intressant! Följer!

  Gillad av 1 person

 4. Sofie

  Intressant! Jag är rädd att jag har ME, men inte blivit skickad för utredning kring det än. Kan man köpa och testa tabletterna eller behöver man kolla med läkare först?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: