Detta är varför jag kämpar

Det hade inte behövt ske
Min frus sjukdom påverkade vår familj oerhört starkt under 8 års tid. Om bättre kunskap hade funnits hade det inte varit nödvändigt. Nu mår min fru bättre, men det är vård vi själva fått bekosta ur egen ficka. Så ska det inte behöva vara i Sverige. Men jag kommer aldrig ge upp för bättre diagnostik och behandling. Det finns för många som lider och inte får den hjälp som de behöver.

Jag delar med mig av några glimtar av min stora dag då ni är oerhört viktiga – alla som läser denna blogg. Ju fler vi är som vet, och förstår, desto mer kan förändras till det bättre!

claudia-2
För de av er som undrar höll jag i en varmluftspistol i ena handen. Ja, det var en motorhuv till en Volvo Amazon 🙂

vendela
alicia

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Pirjo H

  Tack vare Dig Mats går detta framåt!! Du har inte fått bara allmänheten att öppna ögonen utan även många läkare!! All heder till DIG!! TACK! Vi står i evig tacksamhetsskuld till dig!

  Gillad av 3 personer

 2. Ingela

  Det är så många ödelagda liv och familjer det berör så din röst i etern är så viktig. Tack för allt du gör!
  Och Grattis än en gång! 🙂

  Gillad av 2 personer

 3. Ammie

  Grattis igen. Tack för att ni delar med er , det visar ju att livet går vidare trots elände och att kärleken finns där. Det är väl den som driver dig framåt ? så länge det finns kärlek finns hopp , som ger oss andra kraft. 💪💓

  Gillad av 2 personer

 4. tacksam för du kämpar på. mycket bra information fast jag inte förstår alla ord. men väldigt intressant och viktigt

  Gillad av 1 person

 5. Annette

  Grattis Mats!
  Tack för allt du gör. Här är en familj till som är drabbad av min sjukdom.
  Många ringar på vattnet blir det som kostar samhället pengar också. Inte bara den sjuke som drabbas.

  Gillad av 2 personer

 6. Tina L

  Jag håller med Pirjo, jag känner en väldigt tacksamhet för allt du gör, det finns inte ord nog att beskriva hur varmt i hjärtat det känns.

  Idag har jag haft en sådan dag då jag varit ledsen, ledsen för jag så gärna ville läsa en bok men hjärnan klarade inte av det, ledsen för jag fick tacka nej till en teaterkväll med en vän, ledsen för jag vinkade hej då till familjen när de stack o åkte skridskor. Ledsen för att jag fick ha hörlurar på för orkade inte med ljud.
  OCH ledsen för att inte vår sjukdom blir tagen på allvar och kunskap saknas.

  Jag är ändå inte dem som är allvarligast drabbad, tänker ofta på dem som får ligga med hörlurar på jämt i ett mörkbelagt rum som inte orkar läsa godnatt saga för sina barn, leka med dem. Det gör så ont i hjärtat och ett måste att få fram biomarkörer, mer kunskap inom vården och behandlingar. Alltså det borde vara i allas intresse, vi borde väl vara skitspännande för läkare att klura ut gåtan liksom eller?? Finns boten liksom…

  Helt ärligt kan jag säga att utan dig Mats och fb gruppen så hade mitt liv varit betydligt jobbigare och tuffare, så tusen tusen tack för du finns och för allt du gör, jag kommer aldrig glömma det i hela mitt liv.
  Stort Grattis igen på din dag!

  Gillad av 2 personer

 7. Erika

  Tack för att du outtröttligt fortsätter kämpa för oss drabbade. Måtte forskningen gå framåt snart så att inte fler barn, kvinnor och män blir liggandes sjuka i decennier! Vi saknar våra liv!

  Gillad av 2 personer

 8. Marika Edgren

  Grattis bästa Mats !
  Ett stort tack för att du kämpar så mycket för oss som är sjuka . Det är ovärderligt . Du lägger så mkt tid på att leta efter botemedel för ME/CFS bl.a .
  Det är riktigt tråkigt och rent ut sagt bedrövligt att det inte finns något ” botemedel ” för oss som är drabbade av denna hemska sjukdom .
  Vi som är drabbade ( nästan de allra flesta ) vill ingenting hellre än att få tillbaka våra liv och att börja arbeta igen .
  Finns det verkligen inte någon chans att Staten kan ta sitt ansvar och lägga pengar och resurser på oss som lever isolerade i hemmet och inte vill något hellre än att få komma ut i samhället igen .
  Tänk så mkt resurser det finns i oss , om vi bara får hjälp !!!!!

  Marika

  Gillad av 2 personer

  • Tack Marika! Visst svinn verkar staten kunna tåla. Men de inser inte vilka skador det innebär. Det är först när enskilda beslutsfattare själva drabbas eller deras närmast anhöriga de kan förstå. De är för långt borta, och ME/CFS-patienter är för få, för att tillräckligt kunna höras och få den plats de förtjänar.

   Vi får fortsätta att sprida kunskap och budskap. Sedan får vi hoppas på den internationella forskningen, att den bereder väg för effektiv behandling inom kort!

   Gillad av 1 person

 9. Sofie

  Den här kommentaren är till dig som kanske inte hört talats om ME/CFS eller som inte riktigt tror på att det finns eftersom blodprov mm här i Sverige oftast visas på bra världen för många som lider av sjukdommen.

  Jag hade som många andra aldrig hört talas om den innan jag insjuknade och jag kan säga dig att livet blir inte som förr om du väl fått den.
  Tänk dig att du blir helt utmattad utav att laga en potatissoppa som enbart består av vatten, buljong, purjolök och den skalade och hackade potatisen.
  Du har äntligen fått lagat klart maten som i vanliga fall kanske skulle ta 10min att göra förutom kokningen, men som nu tar kanske 45min att göra för du måste vila för varje moment.
  När mat som du så längtat efter så klarar du inte av att äta den, utan måste vila först, eller så kämpar du på med en febrrkänska i kroppen, skakande händer som knappt orkar lyfta skede till din mun..

  Eller så kan en dag bestå av att välja att försöka ha kraft och energi till att ta och tvätta håret eller välja på om du skall göra den där soppan eller om det får bli en macka ist tex.

  Sjukdommen drabbar ca.40.000 bara i Sverige och den svenska sjukvården vet alldeles för lite om den. Varför får folk den, hur botar man den och hur vet läkaren om personen har den.
  Även om ME/CFS är klassad som neurologisk sjukdom enligt WHO så tycker försäkringskassan allt för få gånger att det är en riktigt sjukdom eller läkare för den delen.

  Ditt minne blir även som en dement person och hjärnan känns som sirap när du skall få fram meningar, om du ens orkar prata, för även det kan göra ont eller ta på den lilla energin du har.

  Nu finns det olika grader av sjukdommen men vem som helst kan drabbas, både barn och vuxna. Och tro mig när du fått den kommer du ha väldigt svårt att kämpa för att få hjälp eller ens bli trodd på, så många hamnar i ett mörkertal.

  Det behövs forskning på sjukdommen nu eller helst igår här igår Sverige!
  Norge och Australien är några länder som forskar på det, varför igårnatt gå igårntehop och försöka lösa problemet tillsammans, precis som för andra sjukdommar?

  Du tas ifrån nästan allt om du hamnar i en medelsvår till svår ME/CFS och tro mig, du vill inte hamna där och du vill verkligen inte att någon av dina nära hamnar där.
  Det är som att vara levande död.
  Vi behöver hjälp från politiker, sjukvården och forskare NU!!

  Det sista vill jag bara säga tack till Mats som är en av de få som inser det och klarar att ta tag i det hela. Tack!

  Gillad av 2 personer

 10. Tommy Mårtensson

  Kunskapen vart har den tagit vägen? Använder man inte öppna ögon idag när ett problem uppstår? Kan det vara så att den plattform man utgår ifrån i skolmedicinen är felaktig, att det är plattformen som måste modifieras innan någon förbättring sker. Hur är det, ska blodet vara sterilt eller inte? Eller är det nya nu, att maskar, parasiter, spiroketer, virus etc. ska flyta runt i kroppen och då behövs inga mikroskop. Har man inga eller ännu inte fått några symtom så är det så spelar ingen roll vad som simmar omkring blodet. Är det därför skolmedicinen bara klarar av runt 30% av de sjukdomar som uppmärksammas idag. Det börjar väl bli några år sedan ordet autoimmun myntades och inom den kategorien verkar man skyffla in mer åkommor. Borde ju vara tvärtom med dagens teknik. Grattis Mats

  Gillad av 2 personer

 11. Lina

  Tack Mats för allt du gör och för den tid du lägger ner för att försöka finna förklaringen och bot eller lindring för ME/CFS
  Fick Influensa för ett år sen och på 5 dagar förvandlades mitt liv till ett liv i hemmet. Jag har alltid gillat ”hemma”
  Men att ha så mycket lust till att göra saker jag gjorde förr som att umgås med familj, vänner, jobba, träna, promenera, resa, lyssna på musik,
  Jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst… Till att knappt klara att duscha innan mjölksyran kommer i muskler och svaghet inträffar. Jag är inte trött, jag vill göra massor med saker men min kropp svarar med muskelsvaghet, värk, yrsel, illamående, tröghet i hjärnan som om vore jag berusad.
  Kan ta ett exempel som hände idag.
  Skulle försöka ta ett samtal med AF idag och orkade med 15 sekunder sen förstod jag inte längre vad hon sa. Tyckte hon skrek och pratade högt. Det gjorde hon såklart inte. Jag har öronproppar i dygnet runt.
  Tänkte då på hur jag tidigare vissa dagar jobbade med telefonbokning och pratade i telefon flera timmar.

  Jag har tur som har en familj och släkt som sköter allt åt mig, tänk de som är ensamma och drabbas….

  Trodde sen aldrig att samhället skulle vända mig ryggen när jag blev sjuk.
  Sjukvården, har själv jobbat i sjukvården sen 18 års ålder (är idag 45)
  Försäkringskassan som inte tror på läkarutlåtande och utförsäkrat mig.
  Arbetsförmedlingen där jag måste vara inskriven för att inte förlora min SGI.
  Att sen höra att barn, ungdomar drabbas av ME/CFS utan att sjukvården försöker finna gåtan gör mig mållös.
  Har tidigare sagt det Mats att du räddade mig från hemska tankar för du ingav hopp och utan hopp är det svårt att leva och se sina anhöriga stå helt handfallna när det inte finns nån hjälp eller något litet halmstrå att greppa tag i.
  Du är en stark lysande stjärna på ME himlen hoppas du snart får avlastas av sjukvården i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 12. Maria Bergman

  Ett stort Grattis till min hjälte Mats Lindström på 50 årsdagen! 😀 🎂
  Och ett STORT TACK för allt du gör och har gjort för oss ”zombies” som man kan se ut som och känna sig när man är drabbad av dessa sjukdomar ME, Fibromyalgi och borrelia mm. Tack vare dig och ditt jobb som du lagt /lägger ner på oss drabbade så har du ingett oss hopp, hopp om en framtid om ett friskare liv! Innan du dök upp i mitt liv så hade jag inget hopp om nån friskare tillvaro utan jag försökte bara ”överleva” dagen utan framtidsutsikter och har man som människa tappat hoppet så har man i stort sett gett upp livet och som man säger hoppet är det sista som överger människan! Det är sant för man behöver ett hopp om en bättre framtid annars är det bara ett liv i mörker som man lever i. Jag har fått tillbaka hoppet om iallafall en drägligare tillvaro efter jag kom i kontakt med dig Mats Så Tack Mats för att du finns! ❤

  Gillad av 2 personer

 13. Tack Lina! Din historia är bedrövlig! Jag hoppas du kan få hjälp annars skulle jag i ditt fall prova enkla metoder. Just detta med muskelsvaghet kan bero på autoantikroppar mot acetylkolinreceptorer. Mjölksyrekänning i kombination med din nedsatta kognitiva förmåga kan bero på syrebrist. Jag hoppas du är med i Databas så kan vi diskutera mer där.

  Gilla

 14. Maria, stort tack ❤ Vi får fortsätta kämpa på!

  Gilla

 15. Lillemor Essen

  Tack Mats för ditt idoga arbete med att få till bättre diagnostik och provtagningar för alla som lider av oidentifierade sjukdomar. När ska Sverige följa efter andra länder som har kommit en bit på vägen? Pratade i dag med en allmänläkare som bekymrade sig över mitt blodtryck! Jag sa att jag har mycket större problem än det! Det slutade med att han sa att vi har helt olika åsikter om borrelia och dess co-infektioner. Men jag slutade med – ”jag hoppas att inom några år är du tvungen att inse att jag hade rätt”. Vad jobbigt det är med ”vården” – hoppas du orkar arbeta vidare med FSI och till sist får några läkare och beslutsfattare med dig!
  Hoppas du hade en fin födelsedag och kunde koppla av bland dina nära och kära!

  Gillad av 2 personer

 16. Malin Claesson

  Jag har inte så länge känt till dig, din familj eller det fantastiska arbete som du utför. Men jag måste säga att jag är hänförd! Att du orkar!
  Det är SÅ fantastisk att du gör detta för alla oss som lider under dessa svårdiagnosticerade och svårbehandlade sjukdomar. Som har förlorat den framtid vi trodde var vår. Och med ALLA menar jag inte bara alla sjuka, utan också alla dom som finns runtomkring oss och också lider. Mammor, pappor, syskon, barn, medmänniskor!
  Det är inte rättvist att vi ska nekas vård, mediciner, behandlingar och undersökningsmetoder. Och att vi istället får leva med fel diagnoser, nekad hjälp och knuffas undan i nåt hörn där vi tyst, mörkt och snällt får tyna bort i våra plågor. Missandes allt det där som vi i hjärtan och sjö längtar så hett efter: en dräglig vardag!
  Det du gör är viktigt! Extra viktigt eftersom vi inte kan kämpa själva.
  Vården MÅSTE få upp ögonen för detta, om vi så ska tvinga upp dom!

  Tack för ALLT du hittills gjort och en stor kram på födelsedagen!

  Gillad av 3 personer

 17. Kristina

  Grattis igen och tack för allt arbete du lägger ner på detta!
  När jag blev sjuk för drygt tre år sedan trodde jag att man gick till doktorn och blev botad. Ack vad jag bedrog mig. Läkarna stod handfallna och efter två års kamp fick jag diagnosen ME/CFS. Då hade jag blivit så dålig att jag inte kunde sitta upp längre stunder. Mitt liv levdes i sängen eller en vilstol på altanen (när det inte var för ljust ute). Barnens pappa och bonuspappa fick ta hand om allt som rörde barnen.
  Att man kan vara så svårt sjuk som jag var då utan att få någon hjälp av sjukvården var riktigt skrämmande. Strax över 40 och betraktad som ett hopplöst/kroniskt fall.
  Efter att ha sökt vård utomlands och hostat upp i runda slängar 150000 kr mår jag idag, drygt ett år senare, mycket bättre även om jag är långt ifrån frisk: jag kan sitta med familjen vid middagsbordet och delta i samtalen, hade jag förlitat mig på svensk sjukvård hade jag legat kvar i sängen.

  Gillad av 2 personer

 18. Sture Eklund

  Sjukdomen ME är en extremt handikappande sjukdom för de som drabbas av svårare typ. Det är relativt lätt att ta till sig för alla som skulle träffa en sängbunden individ och även den som kan sätta sig in i situationen för en hemmabunden.
  Det är också ett faktum att det idag inte finns någon egentlig erkänd behandling så många kämpar med vardagen och att hitta hoppet för framtiden.

  Men alla fysiska symptom i all ära så finns det en annan del av sjukdomen som egentligen är vansinnigare. Försäkringskassan som utförsäkrar drabbade kors och tvärs. Okunskap inom vården som leder till åratal utan diagnos om du till slut får en.
  Och läkare som inte bara är okunniga utan som istället för erkänd kunskap ”tror sig veta” att erkänt felaktiga studier har rätt. Läkare som ignorerar experter och skriver odugliga läkarintyg. Läkare som inte vill befatta sig med patientgruppen av okänd anledning för visst borde neurologer ha samma intresse för ME som för andra neurologiska sjukdomar?
  Sedan har vi landstingen. På den högre nivån så accepteras allt detta. Är det av ren och skär okunskap eller vad är det som gör att landstingen gör sådana prioriteringar? Inte en ME-mottagning norr om Stockholm och på Norrlands Universitetssjukhus vägrar de ens ge stöd åt läkare ute på hälsocentralerna.
  Listan på dessa vansinnigheter skulle kunna göras mycket längre, varför accepteras det för denna patientgrupp när andra sjukdomar får helt andra resurser trots mindre handikappande allvarlighetsgrad?

  Mitt i allt detta finns det ljusglimtar som Mats Lindström. Du kämpar för att lära dig själv och hitta hjälp för din kära Claudia. Men inte nog med det. Du sprider kunskap och hopp till alla oss andra. Du ger läkarkåren en möjlighet att enkelt följa forskning. Du offrar så mycket tid av ditt liv och vi får bara hoppas att det ger lön för mödan någon gång. Att läkarkåren och landstingspolitikerna börjar ta till sig av all forskning och information.
  Så grattis Mats och tack än en gång för allt ditt arbete!

  Gillad av 2 personer

 19. Anna-Kari Andersson

  Tänk att en make till en sjuk fru är den som driver rätten till stöd, utvecklingen i Sverige, samarbetar med läkare, samlar fakta, står upp för alla sjuka, tar strider och hela tiden ger hopp till alla och envar❤
  Tack Mats. Jag tror du räddar liv❤

  Gillad av 2 personer

  • Tack Anna-Kari, jag gör bara så gott jag kan, men känner mig lite maktlös.

   Det känns så fel att inte mer görs. Det finns så många fler prover som skulle erbjudas till de som är kroniskt sjuka. Det finns även innovativa behandlingar som borde testas i större utsträckning.

   Gillad av 1 person

 20. Birgitta Törnqvist

  Varför det behövs göras mer åt dessa förbaskade sjukdomar….

  Att vara sjuk, ha en nivå där det absolut med livs basala göromål är stora hinder är inte det som är det som knäcker oss. Det är det extrema motstånd till hjälp och förståelse vi möter i vård och samhälle i övrigt.

  Min befintliga kraft borde gå till finna stabilitet i min sjukdom, men den går till att vara motpol mot det samhället just nu lär mina tonåringar.
  Läkare och vård är inget man kan gå till.
  Samhället är inget att jobba för och i för det är inte där för dig om du skulle behöva hjälp.
  Hjälp uteblir att få möjlighet klara en bit av skolgång med havererad färdtjänst, havererad pga girighet.
  De lär sig att de kostar för mycket, och är en börda, inte värda satsa på.
  Så är det vara ung och sjuk med sjukdom som inte är accepterad.
  Det hade inte sett ut så här för dem om det funnits större kunskap om det kroppsliga tillstånd vi är i.
  Misstro och ovilja hade då skiftat till stöd och hjälp vidare. Livet hade blivit helt förbytt, processer få hjälp lättare, det hade funnits framtidshopp. Och framförallt, vård som inneburit bättre kroppsfunktion.

  Det jag finner tröst i är att jag själv är sjuk och därför kan jag förstå på djupet mina tonåringar inte hör hemma i psykvård pga av att inga testsvar ger utslag. De är inte knäppa, de har fysisk sjukdom. Jag hade inte förstått det så snabbt om jag själv inte upplevt i min kropp det som de upplever.

  Det är okunskapen som kostar pengar för samhället. Och liv.

  ME-sjuk mor, med 2 ME-sjuka tonåringar.

  Gillad av 1 person

 21. Karin

  Tack Mats för att din blogg och dina Facebook-grupper gör tillvaron något mer uthärdlig medan livet går förbi.
  Grattis på födelsedagen!

  Gillad av 1 person

 22. Birgit

  Tusen tack för allt du gör Mats för oss alla ❤ innan jag kom till denna grupp hade jag varit dålig i 4 år . Jobbade som gyminstruktör och zumbaledare men var tvungen att slut efter 9 år arbete för kroppen min fungerade inte som den skulle längre . Hade en otrolig trötthet och brännande svidande värk runt mina fotleder som sjukvården inte hittat någon förklaring till utan säger att det är polynevropati och jag får lära mig leva med det , de har till och med sagt att jag ska gå och prata med en psykolog , läkare som inte tror på de blodbevis från utlandet som jag hade med mig till infektionskliniken här hemma.. Jag blev sämre och sämre i fjol sommar och åkte till utlandet där de fick fram på blodproverna att jag hade både borrelia , babesia och batronella fick äntligen hjälp och medicin . Hade jag inte fått rätt hjälp hade jag blivit sänliggandes . Åker dit en gång i månaden för nya blodprover och nya mediciner känner att jag blir bättre och bättre men får betala allt själv . Jag är så tacksam för denna grupp för det hjälper oss så mycket att förstå och få hjälp. tusen tack Mats ❤ du är en ängel för oss alla som kämpar på olika sätt utan din hjälp har nog många givit upp för länge sen men du ger oss kraft och bra stöd för oss alla !!!

  Gillad av 1 person

 23. Karin Goldring

  Lite sent – men ett Stort Grattis på Din Stora Dag!
  Och ett jättestort Tack för all din tid och ditt stora engagemang! Ju mer jag läser desto mer tror jag att många av diagnoserna går ihop någonstans. Frågan är bara var! Det är så många symptom som stämmer för ett flertal brister/överskott/olika infektioner mm. Jag skulle önska att det fanns någon slags diagnoslista där man kunde pricka i hur det är, t ex: trötthet, sömnsvårigheter, muskelsvaghet, olika smärtor (nu klassat som fibromyalgi), koncentrationssvårigheter, illamående vid fysisk ansträngning, återhämtningstid, hjärtrubbningar, minnet, extrem svettning (nu klassat som hyperhidros) ”träningsvärk” vid liten ansträngning (fast det känns inte som riktig träningsvärk) mm mm och i olika grader.
  Efter det skulle man kunna följa upp med adekvata prover och – vips – få råd och medicin eller annan behandling så att man kunde leva livet igen.
  Själv skulle jag tycka att det var underbart att kunna gå ut på svamppromenader, gå upp utan att känna som om jag ska svimma, följa med på trevliga aktiviteter istället för att få dåligt samvete när min käre särbo stannar hemma för min skull. osv.
  Gnälltant, tycker jag att jag är, men det är bara här jag ”gnäller” för det är nog bara här jag kan få förståelse.
  Önskar att vi alla kommer att må mycket bättre och kan njuta av den kommande våren och sommaren!
  Kram till dig Mats och Claudia!

  Gillad av 1 person

 24. Pernilla

  Stort grattis i efterskott!
  Jag är inte diagnosticerad ME/CFS,men däremot utmattningssyndrom som jag misstänker kan ha gått över i ME/CFS efter extremt långdragen infektion eftersom ansträngning (räcker med 5 minuters tyngre lyft och att bära matkassar om 5 kg i 10 minuter) ger utmattning och sjukdomskänsla som sitter i . Har dock mött människor som har diagnosen (efter utredning på Gottfrieds).
  Anser forskningen vara mycket viktig på området,eftersom det påfallande ofta är ambitiösa,aktiva människor som drabbas och får sina liv förstörda. Det saknas idag kunskap och kompetens såväl kring ME/CFS som ,fibromyalgi och ett antal andra endokrina,autoimmuna och /eller neurologiska (neuroimmunologiska) sjukdomar. Jag är oerhört tacksam för allt du gör och för hur du står upp för kroniskt sjuka som behandlas som paria eller psykiskt sjuka-helt på feaktig grund- många gånger i den svenska sjukvården.
  Stort tack!

  Gillad av 1 person

 25. Tack Mats!
  Vi har en bra sjukvård på många sätt MEN inte för vissa. Vår sjukvård har en är dåliga på att ge sjukvård där man inte känner de bakomligggande orsakerna. Personer som är sjuka får inget stöd alls utan blir ofta ifrågasatta. Detta är en dålig människosyn och dåligt bemötande utav en sjukvård som istället för att hjälpa -stjälper. Detta sökande för alla med ännu inte kända sjukdomar kostar dessutom samhället resurser som de kunde få ta del av om man inte lät dessa personer falla mellan stolarna utan fångades upp. Har själv en svår fibro! Med vänlig hälsning, Charlotte

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: