STRAMA, GLASS och Borrelia

Definitioner
GLASS = WHO har ett globalt övervakningssystem, GLASS (Global Antimicrobial Surveillance system), där medlemsländer kan rapportera antibiotikaresistens med en enhetlig standard.

STRAMA = Svensk ”Samverkan mot antibiotikaresistens” vars mål är att reducera antibiotikaförskrivningen inom öppenvården till 250 recept per 1000 invånare.

ELISA = I detta fall avses ELISA ett borreliatest som genom serologi mäter antikropparna från B-celler vid borreliainfektion. Det är ett mycket kritiserat test som inte kan skilja på genomgången eller aktiv borreliainfektion. Om hudrodnad inte finns (erythema migrans) är det i de allra flesta fall resultatet av ELISA-testet i kombination med läkarens ”uppfattning” som avgör om det är en pågående eller en genomgången infektion. I de allra festa fall, när 6 månader gått, är läkarens uppfattning oftast att det rör sig om en genomgången infektion. Symtomen som eventuellt är närvarande anses då vara så kallade restsymtom. Jag misstänker starkt att det föreligger en så kallad ”red code” i Sverige – att det är just denna tolkning som ska göras. Det kan grunda sig i att läkarkåren känner till att de behandlingsrekommendationer som finns för borrelia (f ö världens mest återhållsamma) är totalt verkningslösa – i de fall borreliainfektionen varat mer än 6 månader. Det räcker då inte med antibiotika i 10-14 dagar. Vad tror du?

Håll till godo 

Mats Lindströms foto.
glass

Mats Lindströms foto.

Mats Lindströms foto.

Mats Lindströms foto.

Svensk sjukvård behöver bättre diagnostik och behandlingsrekommendationer
Så länge man tummar på det och låter läkare fritt tolka resultat utifrån verktyg som är att jämställa med slagruta, kommer vi ha tiotusentals sjuka i infektionssjukdomar i onödan.

Stoppa import av antibiotikafyllt kött och fokusera på att göra sjuka friska istället!

Gå med i Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI)
FSI verkar för bättre diagnostik och behandling inom svensk sjukvård

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Ingela S

    Klockrent

    En växande skara av befolkningen har redan genomskådat detta bluffmakeri med ELISA och följande diagnostisering i Sverige och i de länder som fortfarande håller kvar vid det gamla, dvs vägrar ta in ny forskning och internationella modernare synsätt på behandling

    Gillad av 1 person

  2. affabro

    Först vill jag uppmana:” Gå med i Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI)
    FSI verkar för bättre diagnostik och behandling inom svensk sjukvård”
    Trots att vi betalar skatt till våra medicinska experter, så kan vi tyvärr inte lita på dem längre.
    De här samtalsbubblorna ovan är nog troligtvis den aktivitet som pågår på den ”högre” nivån, så vi har inget val än att göra så stort motstånd vi kan.

    Gillad av 1 person

  3. Linda

    Läste just ett inlägg från en läkarstuderande någonstans i Sverige som seriöst funderar på att hoppa av sina studier. Ord som sektmentalitet, kvadratiskt tänkande och höga hästar förkommer. Öppenhet för utforskande, spännvidd och ödmjukhet förekommer inte. Ditt inlägg synkar bra med den bilden.

    Gillad av 1 person

  4. Lars-Erik S

    Självklart är det pengar som styr. För den som inte vet så är ett AB aktiebolag:s främsta uppgift att tjäna pengar till aktieägarna, så enkelt är det.
    Sen tycker man kanske att landsting och läkare borde se till patienters bästa, men tyvärr är dessa företrädare lika penningkåta som alla andra.
    Den som tror ”mutor” och lobbying inte förekommer är otroligt naiv.

    Gillad av 2 personer

  5. Tommy Mårtensson

    Den forskning som idag bedrivs på många olika sjukdomar utgår ju ifrån att det inte är en
    infektion som ligger bakom.
    Anledning till detta är ju de tester som finns för att påvisa en infektion inte fungerar på
    många patienter och eller visar helt felaktiga värden.

    Alltså måste de symtom patienten har bero på något annat.

    Följden blir ju då att forskningen bedrivs på helt felaktiga grunder och blir mer eller mindre ett spagettisyndrom.
    Dessutom kostar det bara en massa onödiga pengar som istället kunnat användas för att ta fram verksam
    medicin mot infektioner.

    ***

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar