Expressen, kan jag fĂ„ denna publicerad som debattartikel đŸ˜‰

IMG_3053

Jag utmanar det privata norska företaget som ni idag sponsrade gratis reklamplats för 👍 Jag tror jag fĂ„r bĂ€ttre framgĂ„ng pĂ„ tvĂ„ dagar Ă€n vad de fĂ„r pĂ„ tre…

Pinsamt dĂ„lig Expressen! Ni borde verkligen skĂ€mmas, men ni kan vĂ€l inte bĂ€ttre…

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru Àr svÄrt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lÀgger ner en stor tid av min fritid pÄ att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag Àr att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att fÄ politiker, forskning och sjukvÄrd, men Àven allmÀnheten att förstÄ vikten av att hjÀlpa denna patientgrupp som lider oerhört - bÄde av sjukdomen och samhÀllets okunskap. Min förhoppning Àr att en biomedicinsk forskning vÀrt namnet kommer igÄng i Sverige. Jag driver nÄgra egna Facebook-grupper dÀr den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna bestÄr av bÄde ME/CFS-sjuka och anhöriga frÄn bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ingela

  Hahaha

  Kul i 1-sta anblick, men skrattet fastnar liksom i halsen

  Sorgligt pinsamt Expressen

  Gillad av 3 personer

 2. 😂😂😂😂😂😂😂

  Gilla

 3. Tror jag ska skicka min man pĂ„ LP kurs…..han borde tĂ€nka bort sin diabetes 😉😇

  Gillad av 1 person

 4. Till Expressen!
  AngÄende artikel om LP I expressen den 27 februari.
  Kan man tÀnka bort svullna lymfkörtlar? 
  Svullna lymfkörtlar Àr ett av alla  symtom vid ME.
  Kan det vara sĂ„ att mĂ€nniskan som gör reklam för sin LP verksamhet hade utmattnings depression tro 😉.
  Det Ă€r svĂ„rt nog att fĂ„ nĂ„gon form av hjĂ€lp nĂ€r man har me….utan att behöva lĂ€sa om tĂ€nka bort reklam.
  Vi som har me Àr mÀstare pÄ att försöka leva och acceptera lÀget trots denna sjukdom.
  SnĂ€lla hjĂ€lp inte till och snedvrid problemet me….till att det sitter i tanken.
  SÄ klart att det inte Àr sÄ enkelt att alla med me har bara me men det Àr rent löjligt att tro att det gÄr att tÀnka bort.
  Jag Àr en av mÄnga som inte Àr och aldrig haft en depression men dÀremot andra fysiska diagnoser. 
  Undrar om det gĂ„r att tĂ€nka bort gift struma och allergier 😉😁.
  Kanske min man ska gĂ„ LP kurs och bota sin diabetes đŸ€”.
  Hoppas ni pÄ expressen fortsÀttningsvis kan hjÀlpa oss och inte stjÀlpa oss med det ni skriver.
  Mvh/Annika 

  Gillad av 3 personer

 5. Katharina Albinsson

  Det Ă€r mĂ€rkligt att dessa mĂ€nniskor som man vĂ€ntar sig seriositet av, tar till ”quickfix” lösningar. Vilket mĂ€nniskoförakt….Ă€r detta ett uttryck för ”förakt för svaghet”….som genomsyrar sĂ„ stora delar av vĂ„rt samhĂ€lle idag. DĂ€r man genast trycker ner en mĂ€nniska som Ă€r behövande…att se pĂ„ hen med misstĂ€nksamhet och dömer med ironi och hĂ„nfullhet. Visst Ă€r det bekvĂ€mt med lĂ€ttsamhet…men en fullvuxen mĂ€nniska vet…eller bör veta att sĂ„ Ă€r inte livet. Är det sĂ„ vi vill ha ett upplyst samhĂ€lle?…vill vi leva i inskrĂ€nkthet?

  Gillad av 2 personer

 6. Man vet inte om man ska skratta eller grÄta. Hur kan Expressen tillÄta sig att föra in sÄdan smörja och pÄ sÄ vis efter det dubbla uppslaget i Expressen den 22/2 fÄ Ànnu fler lÀsare att ta lÀtt pÄ ME/CFS och tro att det Àr nÄgon slags inbillningssjuka.
  Ett korn av eventuell sanning finns i Live Landmarks debattartikel i i dagens Expressen. Hon skriver ”Om kroppen hamnat i ett kroniskt fysiskt alarmtillstĂ„nd uppfattar hjĂ€rnan olika kroppsliga signaler ovanligt kraftigt och patienterna upplever förvĂ€rrade symptom”. Professorn i virologi, Jonas Blomberg, har djupa kunskaper i detta och borde fĂ„s att skriva en kommentar i Expressen. Han kan redogöra för vad det Ă€r som förmodligen gör att mĂ€nniskor, som pĂ„ grund av yttre faktorer exvis allvarlig brĂ€nnskada borde bli oerhört stressade, inte blir detta. Det handlar om det protein som kommit att kallas HSP (heat schock protein). Om detta protein saknas eller av annan orsak Ă€r satt ur funktion sĂ„ behövs inte mycket yttre eller inre pĂ„verkan för att den personen ska gĂ„ i taket av stress och mer eller mindre slĂ„ ut kroppens energiproduktion. DĂ„ blir man liggande i mörker och tystnad för att överhuvudtaget orka överleva.

  Gillad av 2 personer

 7. Mario

  Verkligen skrĂ€mmande av Expressen att lĂ„ta ett New Age företag som LP, som pĂ„stĂ„r att de kan bota ME med nĂ„gra tankeverktyg för mycket dyra pengar och som Ă€ven hĂ€vdar att metoden har vetenskaplig bas,komma till tals helt utan kritisk granskning! Har man följt LP debatten i Norge sĂ„ vet alla att denna metod Ă€r ett skrupellöst försök att lura stora summor av svĂ„rt sjuka mĂ€nniskor! Bottennapp Expressen!!👿

  Gillad av 2 personer

 8. Linda Edvardsson

  Meeen😰… e de pappersvaran ni pratar om?!..đŸ€”.. TĂ€nk alla desperata som gör va som helst för att fĂ„ lĂ€ttnad..đŸ˜«. Fy, att sĂ„nt hĂ€r ens fĂ„r publiceras.. kan nĂ„n ta en bild pĂ„ de eller sĂ„?!.. (om man fĂ„r)..🙄 eller jaa.. man ”fĂ„r” tydligen göra va som helst idag..😖

  Gillad av 1 person

  • Jag tĂ€nker inte lĂ€nka till inlĂ€gget för att de inte ska fĂ„ fler klick.

   Gilla

   • Linda Edvardsson

    NĂ€.. den förstĂ„r ja.. tror ja fattar Ă€ndĂ„.. helt rĂ€tt tĂ€nkt Mats..đŸ˜ŠđŸ‘đŸŒ. De fĂ„r ju till viss del reklam för sin tidning nu Ă€ndĂ„đŸ˜Ź. Vansinne! Du e bĂ€st iaf, Mats!!..

    Gillad av 1 person

 9. Conny Dalfors

  Ett lĂ„gvattenmĂ€rke av högsta valör. Att journalisten i frĂ„ga Ă€r totalt okunnig och opĂ„lĂ€st i frĂ„gan om ME Ă€r helt uppenbart. Men som ansvarig utgivare mĂ„ste det Ă„ligga nĂ„gon form av reelt ansvar för vad som skrivs. Att denna, i Norge redan avslöjade sharlatan (LP) och bevisligen lurendejare fĂ„r ”gratis reklamtid” i Expressen Ă€r helt obegripligt. Som bĂ€st Ă€r Expressen utnyttjade som ”nyttiga idioter”, som sĂ€mst Ă€r journalisten medlem, eller har nĂ€rstĂ„ende band till VOF, vilket skulle innebĂ€ra att en dold agenda rĂ„der. Denna artikel (och tidigare i samma anda) dĂ€r personer som sĂ„ uppenbart inte kan frĂ„gan om ME fĂ„r komma till tals, trots att expertis i frĂ„gan finns men inte tillfrĂ„gas, tyder pĂ„ stor arrogans och hĂ€nsynslöshet mot en stor grupp svĂ„rt sjuka mĂ€nniskor. SkĂ€ms pĂ„ er Expressen. Denna frĂ„ga Ă€r för allvarlig för att behandlas pĂ„ detta oförsvarliga sĂ€tt. Etik och moral mĂ„ste genomsyra Ă€ven ett företag som Expressen. Oseriöst Ă€r bara förnamnet.

  Gillad av 1 person

 10. Mario

  Utdrag frÄn artikel i dagens medicin.no. (Om nÄgon funderat pÄ personkopplingar sÄ Àr Live Landmark som företrÀder LP bekant med Mats Reimer, nÄgot han sjÀlv bekrÀftar i den hÀr artikeln dÀr han lovordar hennes terapeutiska fÀrdigheter. Trist att Expressen inte granskar bÀttre och lÄter de ME experter som finns uttala sig istÀllet.
  Det Ă€r alltsĂ„ ganska uppenbart vem som ligger bakom de mĂ€rkliga ME artiklarna i Expressen….)

  ”Mats Reimer, barnelege og blogger, Göteborg
  JEG KJENNER EN norsk kvinne som for ti Är siden var svÊrt funksjonsbegrenset pÄ grunn av kronisk utmattelsessyndrom (CFS), men som ofte kalles ME, til tross for at det verken kommer av encefalitt eller myelitt.
  Kvinnen har beskrevet sin sykdomstid i boken «Vekk meg nĂ„r det er over – diagnose ME». Etter at hun hadde forsĂžkt flere ulike behandlinger uten fremgang, ble hun plutselig mye bedre etter ett kurs i London – et varemerkebeskyttet kurs jeg ikke Ăžnsker Ă„ reklamere for – som inneholder en del pasientutdannelse om kroppslige stressreaksjoner og har elementer fra kognitiv atferdsterapi.
  MIRAKELKURS? Oppfatningen av dette mirakelkurset har delt pasientgruppen i Norge. PÄ den ene siden har mediene rapportert om pasienter som har sittet i rullestol og som har blitt bÄret ombord pÄ flyet til England, for sÄ Ä komme tilbake pÄ egne ben fÄ dager senere. PÄ den andre siden finnes det pasienter som har opplevd at de har blitt verre etter kurset. En del mener derfor at de som blir bra, ikke har hatt «ekte ME».
  Min norske bekjent gikk ikke bare kurset selv, hun gikk videre og ble instruktĂžr i kurset og har i flere Ă„r yrkesmessig holdt disse kursene i Norge. For noen Ă„r siden deltok jeg som observatĂžr pĂ„ dette tre dagers lange kurset, der deltakerne var noen tenĂ„ringer og deres familier. Mange blir bedre etter kurset, og dette tror jeg har tre Ă„rsaker. Kurslederen er troverdig i og med at hun er ex-pasient. Dessuten har hun en smittende positiv personlighet, og mange mener at psykoterapi avhenger mer av terapeuten enn metoden. Til slutt inneholder kurset elementer fra kognitiv atferdsterapi, og i randomiserte kontrollerte behandlingsstudier har kognitiv atferdsterapi vĂŠrt virksomt for mange med kronisk tretthetssyndrom, bĂ„de tenĂ„ringer og voksne. ”__

  Gillad av 1 person

 11. Anni Sundquist

  SvĂ„rt att tro att feber i flera dagar efter fysisk anstrĂ€ngning, plötsligt ska kunna försvinna genom KBT, nĂ€r det till att börja med var svĂ„rt att förstĂ„ sambandet sjĂ€lv….???!! NĂ€r man Ă€r tvungen att stoppa sig sjĂ€lv frĂ„n för mycket aktivitet och förstĂ„r att man blir sĂ€mre dĂ„ :(. Ska man skratta eller grĂ„ta Ă„t detta? Varför inte ironi? Bra Mats!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: