Ken Lassesen svarar på vilka tarmbakterier som avviker hos ME-patienter

Vad bör ingå i det perfekta tarmtestet för ME-patienter?

Låga värden

 • Bacteriodes spp. [ 1998 ] [ 2016 ]
  • Bacteroidaceae [ 2016 ]
  • Rickenellaceae [ 2016 ]
 • Bifodobacterium spp  [ 1998 ] [ 2016 ] [ 2016 ]
 • Clostridum  [ 2016 ]
 • Escherichia coli  [ 1998 ] [ 2001 ]
 • Firmicutes [ 2013 ] [ 2016 ]
  • Ruminococcaceae familj [ 2016 ]
   • Oscillospira spp [ 2016 ]
   • Faecalibacterium prausnitzii [ 2016 ]
   • Ruminococcus spp [ 2016 ]
 • Lactobacillus spp  [ 1998 ] [ 2016 ]

Höga värden

Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Jag har två olika Enterobacter, Clostridium och Klebsiella phneum.

  Säker på att dessa inkräktare påverkar min kropp negativt på många sätt.

  Gillad av 1 person

 2. ajader

  Intressant och väldigt konkret!
  Frågan blir nu (såklart 😉); vilken läkare vänder jag mig till för att få ta dessa prover?
  Är det ens någon idé att be om det på vårdcentralen?

  Tingeling!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: