Ca 2/3 av ME-sjuka kan ha en autoimmun sjukdom

Undersökning på Facebook som kan vara av intresse
I november 2016 genomfördes en förfrågan  på FB-forumet Databas ME/CFS till kvinnor med barn, som har diagnos ME/CFS.

118 st svarade. De tillfrågades om de insjuknat före eller efter graviditet. 73 st (61.8%) svarade att de insjuknat efter graviditet.

Av de 45 st som insjuknat i ME/CFS före graviditet svarade 29 st (64.4%) att deras ”ME-symtom” minskade under graviditet
Undersökningen indikerar att ca 2/3 av ME-sjuka kan lida av en autoimmun sjukdom. Det korrelerar med de norska onkologernas tidigare fas II-studie, där ca 2/3 fick bra respons av det immundämpande läkemedlet Rituximab. Det ska bli spännande att se vad deras fas III-studie resulterar i.

Immunförsvaret dämpas vid graviditet  och lindrar autoimmunitet
Det är allmänt känt att immunförsvaret dämpas under graviditet, för att fostret inte ska stötas ifrån kroppen. Det innebär att de som har autoimmuna sjukdomar (överaktivt immunförsvar) ofta mår bättre under graviditet.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. etel

  Ver well done Mats and I think you are on to something big.

  Gillad av 1 person

 2. Anita Söbye

  68,1% talar väl för sig själv?… LIVMODERN (uterus) är hos KVINNOR den allt övervägande ingångsporten för sjukdomsframkallare, såsom mikrober och deras gifter, vilka erbjuds riklig möjlighet att TRÄNGA IN i kvinnans kropp, i all synnerhet i samband med BARNSBÖRD, men även under perioden för MENSTRUATION, då uterus-slemhinnan stöts av och LIVMODERHÅLANS VÄGGAR ligger som ett ”öppet sår”.
  Den INGÅNGSPORT som LIVMODER-HÅLAN på detta sätt utgör för mikro-organismer, såsom mögelsvamp och bakterier, kan sannolikt var en orsak till uppkomst eller hur?

  Gillad av 1 person

 3. Anita Söbye

  Dessutom i Sjukhusmiljö, vad betyder det?

  Gillad av 1 person

 4. Anita Söbye

  Vilken är den vanligaste bakterien på vår kropp , vad heter den?

  Gilla

 5. Anita Söbye

  Ja, den kan till och med ”art” bestämmas den heter Stafylokock EPIDERMIDIS–(hud, ovanhud) numera, förr hette Stafylokock Albus.. (varför byta namn?)… den beskrivs som så att den bildar inga TOXINER-(gifter), ger ingen hög feber osv, är också multiresistent mot all antibiotika, (MRSE) …benäms också SOM KOAGULAS NEGATIVA STAFYLOKOCKER (KNS)

  FAGOCYTOSPROSESSEN –(aktivt upptag av tex bakterier,främmande kroppar el. cellfragment) är den utredning som tycks vara vedertaget idag för att utesluta infektion INVIVO-( i kroppen)
  Men Stafylokocken är EN av de bakterier som har en förmåga att undvika immunförsvaret, med många försvarsmekanismer,… ADHESION- (vidhäftning)är en förutsättning för all infektion.
  Faktorer som hämmar fagocytens upptag (fagocytose) av bakterier är bl.a enligt:
  1.BAKTERIEKAPSELN
  2. PILI även kallad FIMBRIER
  3. STAFYLOKOCKENS PROTEIN A
  4. CELLCYTOTOXISKA ÄMNEN
  5. STAFYLOKOCKENS LEUKOCIDIN.
  . De producerar bl. a TOXINER -(gifter) som upplöser FAGOCYTOSEN och uppträder som giftmördare…. Men varför skriver jag detta då om en bakterie som anses vara harmlös?
  …Bara om den är där den skall vara … på huden
  Jag har skrivit med stora bokstäver …min avsikt är inte att skrika utan, avsikten var att ge sökord, lite lättare att Googla för ytterligare information,
  Om det är Ok så fortsätter Jag gärna senare, har mkt mer att berätta, hur Stafylokock Auerus också helt plötsligt finns där, är det ok Mats? Det finns nog många som har fött barn på sjukhus och bör få inblick i varför man går runt och känner sig febrig och sjuk men prover vissa inga fel… synpunkter?, ifrågasätt gärna //Anita

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: