I Storbritannien kämpar man för bättre förståelse för borrelia

Lyme disease United Kingdom
LDUK är ett patientstöd och nätverk för borreliadrabbade och deras nära och kära i Storbritannien. På deras sida hittar du information och nyheter om borrelia.

LDUK grundades 2013 av Louise Dean och Natasha Metcalf. De kämpade båda med borrelia,med brist på stöd och tillgänglig information vid tiden för deras sjukdom. De kände att det fanns ett behov av stödjande nätverk för att hjälpa patienter att navigera sig igenom den komplexitet och kontroverser som finns avseende borrelia och co-infektioner.
aboutuspic

LDUK:s grundare deltar i offentliga evenemang och konferenser
De har kontakt med andra borreliaorganisationer och genomför kampanjer för ökad kunskap och framsteg inom vården. De har för närvarande en kampanj; Fight Lyme Now Campaign Goes Live med pågående namnsamling (enbart för brittiska medborgare) för bättre bemötande, provtagningar och behandlingar.

De har även tagit fram en rätt passande låt med rätt bra text

Stödnätverket har nominerats till flera internationella utmärkelser
LDUK har vuxit snabbt under en kort tid och är ett bevis på vilken omfattning sjukdomen har. Nätverket har även lett till en enorm gemenskap.

Man kan anmäla sig till deras månatliga nyhetsbrev här

Gå med i deras Facebook-grupp här

Kontaktuppgifter

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Lirran

    Blir glad för varje ny rapport du ger oss. Det ger mig hopp om att något ska ”de” komma på.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: