Borreliatest genom urinprov finns redan på amerikanska marknaden

outbreaks

Svenska traditionella borreliaprover fungerar oftast inte på kronisk borrelia 
Eftersom jag och många med mig inser svårigheten att få träff på en aktiv infektion av borrelia när man haft den i många månader, eller till och med år, har jag sökt efter andra sätt att kunna påvisa infektionen. De allra flesta bakterier lämnar blodet och angriper kroppens vävnader. Det blir då svårt för traditionella prover som PCR och ELISA att upptäcka infektionen då de normalt enbart får träff i blod eller cerebrospinalvätska (hjärn-ryggmärgsvätskan). Elispot är ett sätt, vilket jag skrivit om tidigare. Jag har även funnit några studier som är uppåt 20 år gamla där man med lyckat resultat kunnat påvisa aktiv infektion i ett enkelt urinprov. Jag sökte vidare och träffade då på Nanotrap®.

Lyckad studie om borreliatest genom urinprov (publicerad den 4 november 2015)
Ruben Magni m.fl. har genomfört en studie där man detekterat borrelia i urin. Genom Nanotrap® kunde man genom urin-OspA använda en höggradigt specifik anti-OspA-monoklonal antikropp (mAb) som en detektor av de C-terminala peptiderna.

Resultatet
24 st (100%) av 24 nydiagnosticerade patienter med erythema migrans (hudrodnad) hade positivt utslag på borrelia i urin (OspA).

Diskussion/Reflektion
Studien verkar lovande, även om antalet deltagare var få. Jag ser ändå att det finns en potential att faktiskt diagnosticera borrelia på detta sätt. Kanske framförallt kronisk borrelia. Jag antar att om man har kroppen full med inborrade borreliaspiroketer i olika vävnader, muskler och organ, så vore det rimligt att utgå från att proteiner från dessa bakterier ”kissas ut” och därmed borde vara mätbara.

Om man kunde resa till månen för 50 år sedan borde man nog kunna identifiera lite borreliaproteiner i urin, kan jag tycka. Men självklart enbart om de som har förmågan och kunskapen ges möjligheten att försöka. Så länge det finns prestigefyllda personer som är rädda för sanningen, som en dag kommer ifatt dem, kommer det gå trögt i Sverige inom detta specifika område. Ingen kan idag med säkerhet avfärda kronisk borrelia då alla som är insatta vet att detta område har en enorm utvecklingspotential.

Kronisk borrelia finns!  Min fru är ett av alla exempel!

Nanotrap® finns på amerikanska marknaden
Enbart boende i USA kan för närvarande beställa provtagningskit
Det kostar 400 dollar

Den som har frågor kan säkert kontakta företaget
Send to lymetest@ceresnano.com and provide your full name, phone number, and an address where the kit should be mailed. We will send a free collection kit with details for providing a sample to our lab and ordering the test through your physicians office. Please note, we will only process tests that are ordered through a physician’s office.

Läs mer här

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Viktigt inlägg. Tack. Delar

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: