Lipkin och Hornigs Big Microbiome study (ME/CFS)

lipkin
Ian Lipkin och Mady Hornig

Under kommande år kommer 3000 prover samlas in
I en omfattande biomedicinsk studie kommer totalt 125 ME/CFS-patienter och 125 matchade friska kontrollpersoner ingå. Det är tre provtyper som kommer att samlas in vid fyra olika tillfällen på ett år:avföringsprov, blod och saliv. Syftet är att leta efter patogena mikrober, såsom virus, bakterier och parasiter m.m.

Över 500 nya virus har upptäckts av Lipkins laboratorier
The Center for Infection and Immunity, Columbia University i New York är internationellt erkänt som världens största och mest avancerade akademiska centrum i mikrobupptäckt, genom identifiering och diagnos. Centrets laboratorier, som leds av Professor Ian Lipkin, har utvecklat och validerat tekniker genom hög genomströmning av sekvensering – för snabb identifiering av sjukdomsframkallande mikrober. Han har upptäckt mer än 500 virus: mer än någon annan.

Lipkin och hans team, i vilket bl.a. Mady Hornig ingår i, är aktivt engagerade i state-of-the-art forskning för att identifiera de faktorer som bidrar till uppkomsten av ME/CFS. Studien syftar till att ge insikter i sjukdomen som kommer att möjliggöra utveckling av diagnostiska tester och eventuella behandlingar.

Den studien hoppas jag mycket på 🙂

mats och hornig
Bild på Mady Hornig och mig på Invest in ME-
konferensen i London, maj 2015 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Åsa Johansson ahlbin

    Jag hoppas också på forskning efter 15 år med detta helvetet . Ingen hjälp går att få någonstans om man inte har pengar nog till alternativa behandlingar

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: