ILADS-konferens i Helsingfors för läkare och forskare

ilads
Helsinki Congress Paasitorni
Helsingfors, Finland
EUROPEISK KONFERENS
Fredag-lördag, 10-11 juni, 2016

Inbjudan till bland annat kliniker och forskare 
ILADS är världsledande inom forskning, diagnos och behandling av fästingburna sjukdomar. Deras behandlingsriktlinjer har nyligen antagits som nationell standard i USA. De anordnar nu en konferens i Helsingfors med förhoppning om att ge läkare och övrig sjukvårdspersonal inom klinisk praxis samt forskare grundläggande verktyg som används för att diagnostisera och behandla fästingburna sjukdomar och att ha öppna och evidensbaserade diskussioner kring kontroversiella teman om fästingburna sjukdomar. Självklart får övriga som är intresserade även delta. För medlem kostar det 350 Euro, icke medlem 400 Euro och företrädare för patientföreningar 300 Euro.

Det är självklart önskvärt om Sverige är väl representerade då detta är ett starkt och mycket viktigt utvecklingsområde.

Allmän information

Registrering/anmälan

Konferensprogram

Om ILADS (International Lyme And Associated Diseases Society)  
ILADS är en ideell, internationell, tvärvetenskaplig medicinsk organisation, som ägnar sig åt diagnosticering och lämplig behandling av Borrelia och dess associerade sjukdomar. ILADS främjar förståelse för Borrelia genom forskning och utbildning och stöder läkare och annan sjukvårdspersonal som vill erbjuda avancerad standardbehandling för borrelia och dess associerade sjukdomar.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Med risk för att låta väldigt BITTER så misstänker jag att inte en enda svensk lär delta i den konferensen.

  Gillad av 1 person

  • Jag vet faktiskt inte, men jag hoppas det. Jag ska maila några forskare och läkare som jag tycker borde gå. De flesta har väl ingen aning om att ILADS behandlingsriktlinjer antagits nationellt i USA.

   Den centrala styrningen inom svensk sjukvård och forskning är sådär idag. Svenska Läkaresällskapet har dock kommit med ett nytt organisationsförslag som bygger på ett Nationellt råd med politisk insyn. Det verkar vara ett bra förslag.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: