Dokumentär om att leva med kronisk borrelia i Sverige

Jag har fått kontakt med ett mindre filmproduktionsbolag som kommer att göra en dokumentärfilm om hur det är att leva med kronisk borrelia  i Sverige. Även så kallade co-infektioner kommer att tas upp.

Flera experter (såväl i Sverige som utomlands), patienter och anhöriga kommer att intervjuas. Stort intresse kommer att läggas på de provtagningsmetoder och behandlingsrekommendationer som idag finns i Sverige.

Jag kommer själv att bekosta detta och har inget vinstintresse, enbart intresse av att fler sjuka blir tagna på allvar och får den bästa vård som finns att tillgå – i Sverige, inte privat finansierat utomlands.

Jag behöver få kontakt med fler patienter som fått längre antibiotikakurer och därmed blivit friska eller i vart fall kunnat återgå till arbete eller skolgång till 100%. Maila mig på databas@outlook.com

Nedan är bara en kul grej jag komponerade ihop på en gratissida. En riktig trailer kommer att presenteras inom några veckor.
http://www.makewebvideo.com/en/previewvideo/372806#sthash.u5Pydnil

Mats Lindström – min fru har kronisk borrelia

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Kanonbra initiativ Mats! Så spännande! Detta måste uppmärksammas så att alla sjuka kan få den vård de har rätt till enligt lag. Arrogansen och ignoransen måste få ett slut. Jag ser fram emot premiären redan!

  Gillad av 1 person

 2. Ingela Hulth

  Åh vad bra. 😄 det du gör är helt otroligt. Spännande att få se den. 💖

  Gillad av 1 person

 3. Du är enastående fantastisk att du orkar och tar dig tid för alla drabbade gör att hoppet består och att läkarvetenskapen kanske börjar intressera sig istället för att förneka hoppas de jobbar på snabbt innan det blir en katastrof inom sjukvården och att man inte längre orkar ge den stora allmänheten adekvat vård

  Gillad av 1 person

 4. Annelie

  Så spännande! Jag håller med övriga… Du är otrolig❤️ Att bli tagna på allvar, att kronisk Borrelia finns och vi som har det lider! Hjälpen är obefintlig för dom flesta😪 det ska bli spännande och jag längtar till premiären 👍😀

  Gillad av 1 person

 5. Ylva

  Ja du Mats….säger det igen att du är fantastisk och jag beundrar din kraft och ditt mod. Ser framemot detta projekt med spänning. Massor med Lycka till med allt du gör ❤

  Gillad av 1 person

 6. 👍upp för Mats 😊

  Gillad av 1 person

 7. Medo Fawaz

  Hej Mats!
  Grym som vanligt, jag har kronisk borrelia och efter lång behandling jobbar jag 75%, kan jag vara med?

  Gillad av 1 person

 8. Maria Bergman

  Wow fantastiskt! 😀 TACK fina Mats för att du finansierar detta helt själv beundransvärt! Kramar 😉 ❤

  Gillad av 1 person

 9. Detta är den viktigaste livsuppgift jag någonsin kommer att ha då jag inser att det är så många fel som har begåtts och att det antingen beror på prestige, okunskap eller pengar. Vad vet jag inte, men jag har nu så mycket information att jag nästan ”sprängs”, därav har jag tagit detta initiativ. Hälsa går före det mesta, men inte lag. Jag vill bidra för att ändra en del rekommendationer som tyvärr inte är OK. Idag utgår Sverige inte från bästa vetenskap och beprövad erfarenhet när det gäller borrelia. Där tror jag ingen kan säga emot mig.

  Gilla

 10. Detta ser jag fram emot, ett mkt viktigt arbete du gör. Heja dig Mats!!

  Gillad av 1 person

 11. Tania Juliussen

  Super godt kæmpet👏🏻

  Gillad av 1 person

 12. Marie

  Fantastiskt gjort av dig.
  Ser verkligen fram emot filmen!

  Gillad av 1 person

 13. Rikke

  Super godt KÆMPET Mats, alt held og lykke til jer. Her er desværre ingen fremgang, men jeg nyder at følge alle dine interessante opslag🍀

  Gillad av 1 person

 14. Eva-Lotta Rouse

  Åh så bra!!!

  Gillad av 1 person

 15. Husläkaren

  Mats, jag är husläkare på en mindre vårdcentral och har följt dig med stort intresse. Det förvånar mig att en ensam person utan dokumenterad medicinsk kunskap har kommit så långt i sitt grävande. Jag har tidigare inte reflekterat över att borrelia kan vara betydligt vanligare än vad vi med dagens tillgängliga teknik kan påvisa. Det du gör är viktigt och jag är den förste att erkänna att jag har mer att lära. Det du gör är inte jämförbart med något annat. Om någon ska kunna påverka så är det du. Fortsätt kämpa! Snart måste en reaktion komma. Jag tror du får rätt!

  Gillad av 1 person

 16. Katri

  Du är en förebild!!! En kämpe!!! 💪 Beundrar ditt mod att stå upp mot etablissemanget och hoppas att detta ska medföra att hierarkier ruckas och förändras. Människors berättelser måste tas på allvar och inte ”göras om”. Är övertygad om att det är både prestige, okunskap och pengar som står i vägen för dessa viktiga förändringar. Det finns så många områden inom vården som är eftersatta. Hoppas på en dominoeffekt!

  Gillad av 1 person

 17. Elisabeth

  Veldig bra!

  Gillad av 1 person

 18. Martina

  Fantastiskt Mats, du är otrolig! Att du kämpar för alla oss andra samtidigt som du hjälper din fru – det är otroligt rörande och värdefullt för mig som mycket svårt sjuk och som står ensam i detta och inte har någon nära vid min sida. Jag är så jäkla glad över att du lägger allt detta jobb på att lyfta fram sanningen. Tack, tusen tack!

  Gillad av 1 person

 19. Anna-Kari Andersson

  Heja Heja Mats👍😃
  Jag älskar Husläkarens inlägg. Fler som får upp ögonen💡😃👍Dokumentär kommer att slå👏👏👏
  Har du varit i kontakt med uppdrag granskning?

  Gillad av 1 person

  • Nej, jag tror jag kan fixa detta bättre än de. Jag har systematiskt samlat på mig många bevis, så det är lugnt. Den bäste infektionsläkaren i Sverige kan inte ens bemöta det jag har – om vederbörande utgår från gällande provtagnings- eller behandlingsrekommendationer. Det låter kaxigt, men jag har på fötterna – tack vare flera läkare och professorer som är på min sida och dessutom hjälpt mig 🙂 De har dock inte vågat ”gått ut” pga av det kalla klimat som råder i Sverige gällande borrelia. Jag har dock deras fulla stöd och räds inte, då jag inte har något att förlora. Jag kämpar enbart för en rättvis vård. Den existerar tyvärr inte idag. Jag har även ett tungt artilleri bakom mig med flera jurister och advokater.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: