75% av infekterade franska fästingar bär på spiroplasma och samtliga bär på Midichloria Mitochondrii

spiroplasma
Bild på Spiroplasma

Intressant studie i Frankrike där två ”parasitbakterier” var väldigt vanliga
267 fästinghonor* av arten Ixodes ricinus undersöktes. Samma art som vanligen angriper människor och husdjur i Sverige. 45% av fästingarna bar på minst en patogen. Spiroplasma förekom i över 75% av de infekterade fästingarna och Midichloria Mitochondrii förekom i samtliga.

*Fästinghanen suger bara blod som larv och nymf. Som vuxen äter fästinghanen ingenting utan letar bara efter en hona att para sig med.

Spiroplasma (Spiro)
Spiro är ett släkte av Mollicutes, en grupp av små bakterier utan cellväggar. De är spiralformade och rör sig i en korkskruvad rörelse. Bakterierna lever som parasiter.

Det finns vissa omtvistade bevis för rollen av spiroplasma i etiologin av Transmissibel spongiform encefalopati (TSE), främst tack vare Dr Bastians forskning. Andra forskare har dock inte lyckats replikera hans studier. TSE är en progressiv sjukdom som påverkar hjärnan (encefalopati) och nervsystemet. Psykiska och fysiska förmågor försämras. Vid obduktion har otaliga små hål visats i cortex, vilket gör att hjärnvävnaden ser ut som en svamp. Symtom vid infektion är försämrat minne, personlighetsförändringar och problem med fysiska rörelseförmåga som förvärras över tid.
Källa

Midichloria Mitochondrii
M. Mitochondriih är en bakterie som angriper mitokondrierna hos den infekterade värden och verkar helt enkelt konsumera mitokondrierna de parasiterar. Forskningen verkar dock inte ha kommit så långt avseende denna bakterie. men den finns i samtliga fästinghonor. Att en bakterie angriper mitokondrier bör vara av stort intresse då det sannolikt kan förknippas med trötthet/utmattning, eftersom mitokondrierna är kroppens energikällor.
Källa

Läs den franska studien här som publicerades den 17 mars 2016

Är det någon som vågar påstå att fästingrelaterade sjukdomar inte är ett starkt utvecklingsområde? Inte minst i Sverige, där tiotusentals drabbas av borrelia varje år och betydligt många fler blir fästingbitna…

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Och i Sverige har vi antidepressiva preparat. .. det går säkert att döva patienterna med dem så sopar vi problemet under mattan och Big Farma kan tjäna mer pengar 😉…..så kan dom sola sig mer 😉

  Gillad av 1 person

 2. Gunela Juninger

  Ush, läskig läsning 😞. När ska läkarna i Sverige vakna?? Eller erkänna, kanske man ska säga.

  Gillad av 1 person

 3. Det kostar inte så mycket för en intresserad läkare att lära sig lite mer 😉 …..http://naringscenter.se/kurser/levande-blodanalys-9-10-april-2016/
  Sola sig hinner man ändå 😉

  Gillad av 2 personer

 4. Pia

  Dessa snuskiga små maskar…. det kryper överallt. 😓

  Date: Sat, 26 Mar 2016 13:12:57 +0000
  To: plhopkins2003@hotmail.com

  Gillad av 1 person

 5. Åsa

  De som käkar mytolondrier vore intressant att få veta lite mer om, men som vanligt får vi ut o leta bland andra länderna, Sverige är den sovande hälsans land, de går omkring o drömmer alla läkare. Önskar de kunde vakna o börja Jobba igen

  Gillad av 1 person

 6. Lilla H

  Fyfan säger jag bara. Hur kan att försöka leva i detta land ha ett så enormt högt pris?! 😠
  Det går inte, att inte blir rasande och känna sig totalt ignorerad, värdelös och bortglömd. Sveriges befolkning kommer att börja minska kraftigt snart.
  Att ignorera fästingsjukdomar = göra plats på samtliga ålderdomshem (alla vet ju att såna boenden är fulla och har lång väntelistan).

  Nej det här är så kränkande att det går inte att beskriva ens. Hur kan vi någonsin kunna få och känna förtroende för den sk sjukvården när de inte har för avsikt att hjälpa längre? När slutade vi ha ett värde och det blev ” vi och dom”? Exakt vad sjukvården och all omvårdnad INTE ska utgå ifrån för synsätt.

  Skärpning!!! Titeln framför ditt namn är endast tomma ord. Bokstäver utan betydelse. Det är handling som visar vad personen har för värderingar. Vakna förlamade sjukvården, ser ni inte att den folk din säger er att hjälpa lider mer än någonsin förut.det är NU ni har ett enormt arbete att utföra och att göra skillnad.

  Gillad av 1 person

 7. affabro

  Viktigt att de här nyheterna kommer ut till allmänheten, som i sin tur kan bli uppmärksamma på hur sjukvården nu kommer att tackla fästingrelaterade sjukdomssymtom.
  Lyssnade själv på nyhetsrapporterna om att vi nu i Sverige bör ta de här symtomen på större allvar och vi är många som undrar när vi äntligen kan se hur sjukvården kommer att reagera.
  Svårt sjuka människor skall inte behöva tackla symtomen övergivna av vår sjukvård i Sverige.
  Sverige måste visa att vi tar ansvar för de här svårt sjuka och inte skylla problemen på de sjuka, som drabbats så hårt.

  Gillad av 1 person

 8. Sven Reichmann

  Käre Mats! Jag är själv läkare och vill på allt sätt uppmuntra dig till att fortsätta ditt viktiga arbete. Semmelweiss får väl vara ditt riktmärke

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: