Patogener som anträffats hos sub-grupper av ME/CFS

Följande patogener har hittats i sub-grupper av ME/CFS-patienter. Ofta kan de inte påvisas i sjukvårdens standardtester

Virus
Ebstein-barrvirus, HHV6a-virus, herpesfamiljen virus 1-8, Parvovirus B-19, CMV, Coxsackie virus, Ross River virus, Q-feber-virus, Stealth virus, JHK virus, Anellovirus, parainfluensavirus-5 (PIV-5), paramyxovirus och mässling virus Paramyxoviridae familjen, Cryptovirus, Borna virus, Enterovirus i tarmarna, spinalvätska, nervvävnader, blod, hjärna, muskler. Retrovirussekvenser som finns i 85% av ME-patienter och Anellovirus som finns i 75% av ME-patienter (Dr Hornig och Dr Lipkin i September 2013).

De flesta virus kan leda till kronisk subakuta infektioner som vållar skador och immunaktivering, men som inte kan visas upp i standard eller föråldrade tester.

Latenta virus som kan aktiveras
HERV-K18, varicella zoster-virus, herpes familj virus 1-8, mässlingvirus Paramyxoviridae  i tarmarna, spinalvätskor, blod, hjärna, nervvävnader, muskler. Dessa kan leda till kroniska subakuta infektioner som vållar skador och immunaktivering, men som inte kan visas upp i standard eller föråldrade tester.

Bakterier
Kronisk borrelia, Anaplasma (Ehrlichia), Bartonella, Brucella, Rickettsia, Chlamydia, TWAR, Staphylococcus spp inklusive Microbiota av bakterier som innehåller L-formen, biofilm, och intracellulära bakteriella former i spinalvätskor, familjen Mycoplasma: M. fermentans, M. penumoniae, M. hominis, M. penetrans, M. pirum, M. inkognito., tarmar, blod, hjärna, nervvävnader och muskler.

Intestinal överväxt av gram positiv D / L laktat-producerande bakterier som är kända för att producera vätesulfid.

Bakterierna orsakar omfattande kronisk subakuta infektioner som vållar skador och immunaktivering, men som inte kan visas upp i standard eller föråldrade tester.

Parasiter
Cryptostrongylus pulmoni, Babesia, Candida, Giardia lamblia, Aspergillus Niger Formar, bakterier och mykotoxiner i vatten skadade byggnader: Stachybotrys familjen av formar, Cladosporium, Penicillium, Altern, Aspergillus, mykobakterier, Actinomycetes, lipopolysackarider (LPS), Microbial flyktiga organiska ämnen (VOC), hemolysiner.

Parasiter kan orsaka kronisk inflammatorisk immunsvar och immundysfunktion över tid.

Källa
http://www.me-ireland.com/diag/2.htm

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Karin Goldring

    Jag gick in på källan och tittade på mycoplasma och det var inte någon rolig läsning!
    Vad kan vi i föreningen göra för att få fart på våra mer än trötta beslutsfattare? Ska vi bomba dem med information? Ska vi ställa oss utanför Socialstyrelsen? Ska vi ta kontakt med alla tidningar vi känner till? De kan ju inte vara helt ovetande, så hur kan de bara låtsas att allt detta inte finns???

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: