Ett par alternativa behandlares syn på kopplingen ME/CFS och FM med bl a parasiter

Jag refererar enbart från vad jag funnit om dessa två personer. Jag vet inte om det stämmer, eller om eventuella förslag på behandlingsmetoder kan fungera.

1. Stephen Allen (The Clinic of Natural Medicine) har 25 års erfarenhet av att behandla bl a ME/CFS och Fibromyalgipatienter

Han menar att parasiter, tungmetaller och kemiska gifter är den stora orsaken till dessa sjukdomar.Han berör även andra infektioner som orsak.
methylation-block
Om man tittar på bilden kan man tolka det som att virus, bakterier, parasiter och svampinfektioner leder till större mottaglighet av tungmetaller för ME/CFS och kemiska gifter för fibromyalgipatienter (egen not: inte så konstigt då immunförsvaret sätts ned). Tungmetaller belastar i allmänhet levern, vilket leder till kollaps i leverdetox hos patienter med ME/CFS, medan kemiska gifter leder till att njurarna blir stressade, vilket är vanligast hos fibromyalgipatienter. Alla dessa belastningar dränerar kroppen på glutation, kroppens viktigaste antioxidant (egen not: Jag har i tidigare inlägg noterat att nivån ofta är låg hos ME/CFS-patienter, kanske även hos FM-patienter?).

Enligt Allen har patienter med ME/CFS generellt stela ben medan FM-patienter har fler smärtsyndrom, i synnerhet i knän, runt anklar och under fötterna, som enligt honom direkt kan kopplas till njurarna.

Särskilt om parasiters inblandning
Eurytrema Pancreaticum är en parasit som är involverad i kolhydratmetabolismen och glutenintolerans. Vissa patienter kan vara otroligt överkänsliga att det leder till svår led- eller muskelvärk. Det är inte ovanligt att hitta patienter med reumatoid artrit eller myalgi syndrom med denna parasit.

Allens lista över parasiter som kan kopplas till ME/CFS eller FM
Fasciolopsis Buski buski:
 cancer, magbesvär, endometrios, ryggsmärtor, svår ledvärk, MS, muskeldystrofi, HIV, ME/CFS.

Fasciolopsis Buski hepatica: orsaken till många allergier, Crohns sjukdom, endometrios, ryggvärk och ledproblem, myopati, MS, Epstein Barr-virus (EBV), leverdysfunktion.

Clonorchis sinensis: kemisk känslighet, metall allergier, endometrios, ME/CFS, leverproblem, allergier.

Eurytrema pancreaticum: diabetes, kolhydratmetabolism, obalanser blodsocker, vete och glutenallergi, epilepsi, ME/CFS, Crohns sjukdom, endometrios, candida, alkoholintolerans.

Strongyloides: huvudvärk, migrän, depression,  Fibromyalgi, reumatoid artrit.

Ascaris: mjölkintolerans, virala förhållanden, depression, psoriasis, Fibromyalgi, reumatoid artrit, Crohns sjukdom, bronkit, astma, fibromyositis, IBS, candida, klor / formaldehyd, alkoholkänslighet, anemi, ME/CFS.

Behandling
Allen behandlar detta med Artesunat – ett antiparasitläkemedel som används mot bl a malaria och nyligen även för olika cancertyper med stor framgång.  Patientförbättringar indikerar att parasiter och virus spelar en viktig roll i ME/CFS. Detta läkemedel riktas även mot parasiter som orsakar nedbrytning av mitokondrierna i cellerna. Läkemedlet är även ett mycket effektivt antiviralt medel enligt Allen.
Läs mer här

2. Hulda Clark, en kanadensisk forskare och naturläkare, ägnade hela sitt liv åt att utforska och försöka förstå hur mikrober, virus och bakterier påverkar oss människor. Hon kanske är mest känd för att ta fram olika frekvenser på mikrober för att på så sätt skicka samma ljudfrekvens så att de hamnar i självsvängning och dör ut (så kallad zapper eller frekvensterapi), vilket kan anses vara en kontroversiell behandlingsmetod, men det finns de som vittnar om att den fungerar.

Clark har funnit att följande patogener förknippas med CFS resp. FM
CFS:
 Eurytrema, Fasciola, Buski, Clonorchis, EBV och CMV-virus
FM: Trichinella, larval ascaris, strongyloide, Ancylostoma, strep, staphylo, clostridium, campylobacter, metaller och lösningsmedel
Det finns vissa likheter med hur Allen resonerar. Så det är ju intressant.
Läs mer här

Behandling
Förutom frekvensterapi har Clark experimenterat fram en kombination av tre örter som blandas med alkohol till en tinktur. Hon är kanske lite väl optimistisk i sitt uttalande om dessa:

Clark: Att bli av med alla parasiter skulle vara helt omöjligt genom att använda kliniska läkemedel som bara kan döda en eller två parasiter. Varje sådant läkemedel tenderar också att göra dig ganska sjuk. Tänk dig att 10 sådana läkemedel behövs för att döda ett dussin av dina parasiter! Goda nyheter för läkemedelsföretag, men inte för dig.

Det finns tre örter som kan befria dig från över 100 olika typer av parasiter! Och utan så mycket som huvudvärk eller illamående! Utan att påverka andra läkemedel som du kanske går på! Låter detta alltför fantastisk? Alldeles för bra för att vara sant? De är naturens gåva till oss. Örterna är:

Grönt skal från svart valnöt
Kryddnejlika 
Malört (från artemisiabuske)
Läs mer här

Det har även tillkommit Kvassia och  Träjon i senare blandningar. Jag vet inte om det är hennes eller någon annans idé.

Det finns en del anektodotiska berättelser som verkar nästan vara för otroliga för att vara sanna. Här är en.
I 2000-talets vetenskap (Nr 3 1996) intervjuades Sven, som återvänt till hälsa efter att ha varit ordentligt dålig av den HIV-infektion han bar på. Till och med de kliniska testerna visade att han blivit HIV-negativ. Det är tack vare den kontakt han haft med Aids Support Group i Växjö, som han kom fram till en egenbehandling, där örter och livsmedelstillskott utgör den viktigaste komponenten. De örter som Sven använde var en kombination av svart valnöt, malört och kryddnejlika.
Läs mer här

Jag vill inte länka till olika kosttillskottsföretag mm, varför ni som är intresserade att läsa mer själva får ”googla”. Det finns flera olika varianter på denna kombination av örter. Det verkar dock som att 14 dagars behandling är det som ofta rekommenderas.

Trevlig midsommar!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: