Retrovirus kan ligga bakom många kroniska sjukdomar

Retrovirus är svårt att behandla
Retrovirus har jag berört vid flera tillfällen. Jag skulle inte utesluta hypotesen att en undergrupp av ME-patienter har okända retrovirus (ännu ej upptäckta). Därför är det intressant att läsa på om HIV, ett av alla retrovirus och kanske det mest svårbehandlade. Man använder sig av antiretroviral behandling (ARV) med en mängd olika läkemedel för att stoppa viruset på olika sätt. Ett vanligt antiviralt läkemedel fungerar således inte.

På Noaks Arks hemsida kan man läsa om på hur många olika sätt HIV-virus måste angripas. Läs mer om det här

Det finns flera steg i HIV-livscykeln liksom andra retrovirus
1. Fritt virus cirkulerar i blodet.
2. HIV fäster vid en cell.
3. HIV tömmer sitt innehåll i cellen.
4. HIV-genetiska material (RNA) används av omvänt transkriptas-enzym för att bygga HIV-DNA.
5. HIV-DNA sätts in i cellens kromosom av ovan enzym. Detta etablerar HIV-infektion i cellen.
6. När den infekterade cellen delar sig sprids HIV i kroppen

Kan örtbehandling fungera mot HIV? Nja, men kanske mot andra retrovirus?
Örtbehandling kan ha viss effekt, men det behövs stora mängder. I synnerhet mot HIV. Forskare har sett att det som fungerar mot hepatit B även kan fungera mot HIV.

Japan
Många japanska läkare som föreskriver traditionella kinesiska örtmediciner har erfarenhet av att använda en komplex formel (med sju örtingredienser) för personer med hepatit B och även för personer med flera andra hälsoproblem. Formeln är känd i Japan som Sho Saiko (på kinesiska: Xiao Chaihu Tang), och det testades in vitro mot HIV och visade sig vara hämmande. Efter ytterligare studier avslöjades att en viktig beståndsdel var flavonoider baicalin, som visat sig vara en hämmare av omvänt transkriptas (se p. 4 ovan).

Sho Shaiko består av: Bupleuriumrot, Pinelliae, Scutellaria rot, ginsengrot, ingefära rhizom, glycyrrhiza rot och jujube.

Kina
Forskare från Kina har provat att testa 27 örter mot HIV, främst örter som är kända att fungera mot hepatit B. Dessa testades i USA vid University of California (Davis). 11 av de örtextrakten visade ha hämmande verkan och verkningsmekanismen var främst att hämma upptaget av viruset av celler. Även om dessa örter inte praktiskt går att använda vid HIV-behandling (den dos som skulle behövas för att utföra uppgiften är ganska hög), stimuleras intresset för det potentiella värdet av växtbaserade föreningar.
Läs mer här

Studie med kinesiska örter mot HIV (2009)
En kinesisk blandning av örter, kallad xiaomi granules, testades på 40 HIV-patienter under två veckor år. 40 andra HIV-patienter behandlades med anticandine. 36 av 40 blev bättre av de som fick xiaomi granules och 29 av 40 blev bättre av de som fick anticandine.
Läs mer här

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Att bromsa HIV med örter verkar lite krångligt. Det finns ett ämne, baicalin, som ansågs kunna hindra omvänt transkriptas-enzym som gör om viruset från RNA till DNA. Just det ämnet är upptaget här (nedan pdf-fil) bland många andra inhibitors. Baicalin går att köpa som kosttillskott (pulver). F ö fanns bl a Betulinsyra med som inhibitor och det finns ju i Chagasvamp 🙂

    Det jag vill ha sagt är att om man använder sig av sådant som hindrar omvänt transkriptas-enzym att omvandla RNA till DNA så kan man kanske bromsa replikering av vissa retrovirus.

    Jag tror verkligen att många med ME har okända retrovirus. Självklart finns undergrupper med kända infektioner också, bl a borrelia och co-infektioner. Liksom försvagat och överaktivt immunförsvar. De som har tungmetaller och mögel mm, tror jag OFTAST har drabbats pga av andra infektioner först, som välkomnar dessa gifter. Men jag kan bara hålla mig till en sak i taget, och nu är det retrovirus som gäller 🙂

    Klicka för att komma åt hiv.pdf

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: