Trailer 2 (av 3) till dokumentären ”Fel diagnos”

läkare
Om den kommande dokumentären ”Fel Diagnos”
Just nu pågår insamling för att täcka produktionskostnaderna. Projektet är ett samarbete mellan filmproduktionsbolaget Lunik Film och Borrelia och TBE Föreningen Sverige.

Har vi rätt provtagnings- och behandlingsrekommendationer i Sverige?
Hur många infektioner och parasiter tror ni det finns? Hur många har svensk sjukvård möjlighet att leta efter, och hur många letar man egentligen efter? Hur ser behandlingsrekommendationerna ut för alla dessa sjukdomar? Är de tillräckligt bra?

Syftet med dokumentärfilmen är framförallt att många patienter med kroniska sjukdomar ska bli bemötta på ett bättre sätt, få ta de bästa prover som finns att tillgå, och få behandling utifrån de bästa behandlingsrekommendationer som finns att tillgå. Är det för mycket begärt? Vad är annars alternativet?

Kroniskt sjuka patienter kostar inte bara samhället väldigt mycket pengar utan framförallt ett lidande för både patienter och deras familjer. Det lidandet går inte att beskriva. Mer behöver göras – nu!

För mer information, möjlighet att stödja projektet och ta del av den andra trailern (av tre), klicka här.

Om ni får upp trailer 1 måste ni uppdatera sidan för att få fram del 2. Ni kan välja svensk eller engelsk text i Youtubes verktygsfält.


NAMNINSAMLINGAR

Borrelia och co-infektioner är ett växande problem!
Förekomsten av borrelia och co-infektioner ökar dramatiskt i hela Europa. Varje år insjuknar hundratusentals människor i borrelia och co-infektioner. På grund av felaktiga prover går många odiagnostiserade/feldiagnostiserade och obehandlade/otillräckligt behandlade. Flera co-infektioner kan inte ens sjukvården idag upptäcka.

Du som skriver under denna petition vill verka för att
– Utveckla nya tester och ta fram effektiva behandlingar för borrrelia och co-infektioner
– Validera redan befintliga provtagningsmetoder
– Sjukvårdspersonal utbildas i diagnosticering och behandling av fästingrelaterade infektioner
– Sverige erbjuder vård på lika villkor (slippa egenfinansierad utlandsvård). Bland annat genom att öppna dedikerade kliniker och använda effektiva behandlingsrekommendationer (jmf ILADS eller Tyskland) och behandla så länge som krävs.
– Undersöka möjligheten av sexuell överföring och faror för gravida kvinnor
– Göra allmänheten medveten om de potentiella riskerna med fästingbett

Målsättning
Målsättningen är att få in 2000 namnunderskrifter. Efter genomförd namninsamling kommer namninsamlingen lämnas in till relevanta instanser som kan påverka vår framtid till ett friskare liv.
Skriv under namninsamlingen här

Namninsamling för att rädda Dr X
Dr X är den enda ILADS-utbildade läkaren i Sverige som behandlar många med kroniska infektioner med framgång. Läs mer om ILADS här
Skriv under namninsamlingen här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Lisa Holm

  Total igenkänningsfaktor. Jag har haft borrelia + medinfektioner i drygt 5 år. Vårdas nu i Tyskland på egen bekostnad. Allt som sägs i filmen känner jag igen från min egen verklighet. Det är som om svenska läkare och svensk sjukvård VILL framstå som djupt okunniga. Annars förstår jag inte varför de inte börjar ta till sig av den kunskap som finns. SÅÅ svårt är det inte.

  Gillad av 1 person

 2. Hans-Gunnar Gustavsson

  Hej Mats,

  Min fru och jag har tittat på dina trailers, mycket intressant. Har själv fått borrelia förra sommaren med mycket trötthet och en del annat.

  Vi såg att ni lagt till engelsk text, vilket är bra. Min fru är från US och har jobbat många år som professionell översättare till engelska och en del andra språk. Hon erbjuder sig gärna att korrigera texter och eventuellt i framtiden bidra med översättning utan någon kostnad.

  Med vänlig hälsning

  Hans-Gunnar Gustavsson

  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Tel. 0704-93 11 49

  hans-gunnar.gustavsson@seniorpartners.se

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: