Forskare om kosttillskottet: ”Resultaten är dramatiska”

Vitaminer och mineraler kan göra underverk
Ett kosttillskott som innehåller en blandning av trettio vitaminer och mineraler – alla naturliga ingredienser – har visat anmärkningsvärda anti-aging egenskaper som kan förebygga och även vända massiv hjärncellsförlust, enligt ny forskning från McMaster University.

Forskarna tror att det är en blandning som en dag kan bromsa utvecklingen av katastrofala neurologiska sjukdomar som Alzheimers, ALS och Parkinson.

”Resultaten är dramatiska”, säger Jennifer Lemon, forskare huvudförfattare till studien. ”Vår förhoppning är att detta tillägg kan kompensera vissa mycket allvarliga sjukdomar och i slutändan förbättra livskvaliteten.”

Kosttillskottet innehåller vanliga ingredienser såsom vitamin B, C och D, folsyra, grönt te, fiskleverolja och andra tillskott.

En rad studier som publicerats har visat fördelar hos möss
De möss som användes hade förlorat mer än hälften av sina hjärnceller,  den mänskliga motsvarigheten till svår Alzheimers sjukdom.

Mössen matades av kosttillskottet varje dag under loppet av flera månader.Med tiden, fann forskarna att det helt eliminerade svår hjärncellsförlust och minskade kognitiv försämring.

”Forskningen visar att det finns en enorm potential med detta tillägg för att hjälpa människor som lider av vissa katastrofala neurologiska sjukdomar”, säger Lemon, som genomförde arbetet tillsammans med forskarassistenten Vadim Aksenov.

Förutom att titta på de stora markörer för åldrande, upptäckte de också att mössen upplevde förbättring i uppfattningsförmåga och mest anmärkningsvärt var luktsinnet – vars förlust ofta förknippas med neurologisk sjukdom –  även förbättrad balans och bättre aktivitet kunde konstateras.

Nästa steg i forskningen är att testa tillägget på människor, troligen inom de närmaste två åren. Inriktningen kommer att vara på patienter med neurodegenerativa sjukdomar.
Källa

Jag fann detta på Facebook om innehållet
Läs även professor David Rollos varning att mixtra med detta själv då det ännu inte är provat på människor.
kosttillskott
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Låter ju toppen. Finns det något namn på produkten?
  Mvh
  Nina

  Gillad av 1 person

 2. Ronny

  Vad är det för tillskott?

  Gillad av 1 person

 3. affabro

  Att vitaminer och mineraler i adekvat dosering, så kallade terapeutiska doser har internationella läkare/forskare hävdat i många år, men i Sverige har allt varit nedtystat av någon anledning.
  Vi som har varit med och fått information via den internationella kunskapen med deras insikter och inte minst erfarenheter, har vi många funnit det rimligt att insatser i den här omfattningen borde ha en stor inverkan för att stärka upp en svag konstitution.
  Jag och många med mig har undrat över den dåliga kunskapen speciellt i Sverige och vad den kan ha berott på har förbryllat oss minst sagt, då Sverige i alla andra sammanhang, verkar ligga i täten inom många andra områden.
  Det här verkar vara en oförklarlig gåta för tänkande individer och har inte något svar i dagsläget. Vi får nog ta en stor funderare över, vad som kan vara bakomliggande orsaker.

  Gillad av 2 personer

 4. carletco

  Jag sjaelv och min fru har i cirka 6 aar dagligen intagit alla vitamin- och mineraltillskott i listan, plus naagra (phyto-nutrients) till. Endel mineraler tar vi inte som tablett- eller kapsel tillskott, utan i staellet i form av noetter och froen som vi har i bloet oever natten. Trots att vi vardera levde ett liv i sus och dus utan tanke paa haelsofoeljder (bland annat roekte vi tllsammans ca 1,5 miljoner cigarretter under 48 aar!) med paafoeljande hjaertsjukdom, lungcancer, m.m.; saa aer vi idag baada i gott skick och ingen av oss har haft naagon foerkylning eller influensa de sista 5 aaren!

  Gillad av 3 personer

 5. ajader

  Vilket preparat är det?
  Och är det en oberoende studie som gjorts eller är det producenten själv som kommit fram till resultaten?

  Gilla

 6. Jonas

  Innehållet är ungefär det samma som de tillskott många kliniker använder i sina behandlingar tillsammans med andra örter och antibiotika. En del av dessa tillskott har gett övertygande effekt hos mig.

  Gillad av 1 person

 7. Lennart Stålberg

  Kopplingen till Alzheimers är intressant. Min hustru har AD som nu är så långt gången att jag inte klarar av att sköta henne hemmavid. Enligt skolmedicinen finns ju inga botemedel utan det är bara att vänta tills hon somnar in. Finns det något preparat på marknaden med innehåll som påminner om dundermedicinen du skriver om?

  Gillad av 1 person

  • Jag beklagar din frus svåra tillstånd. Tyvärr är detta enbart på forskningsstadium och det finns inte mig veterligen en färdig produkt med alla dessa ingredienser. Även om det finns snarlika produkter på marknaden antar jag att det är rätt höga doser som behövs för att få den verkan man är ute efter. Men det är intressant!

   Gilla

 8. Mia

  Om detta fungerar så är det intressant ! Sett detta på många håll redan, d v s länkar på Facebook. Undrar om det är ett preparat på g och detta är marknadsföring känns som man aldrig kan vara säker tyvärr.
  Men intressant !

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: