En stor majoritet av ME-patienter verkar lida av Enterovirus

heja
Jag har precis kommit fram till Arminlabs i Augsburg, Tyskland, den 30 juni 2016

Detta är absolut inte vetenskapligt men det är intressant. Jag hoppas verkligen att några vettiga läkare/forskare läser detta och tar till sig. De som vill veta mer kan maila mig på databas@outlook.com

FB-gruppen Databas ME/CFS är i huvudsak till för ME-sjuka, anhöriga och läkare
Jag driver en FB-grupp med drygt 2000 medlemmar. Den heter Databas ME/CFS.  De flesta som är med har diagnosen ME/CFS, men självklart finns det många andra som anhöriga,
eller andra som lider av andra besvär med överlappande symtom med ME/CFS. Det finns även flera läkare med i gruppen.

I vart fall har många skickat prover till  Arminlabs i Tyskland det senaste halvåret. Eftersom jag lärt känna ägaren Armin Schwarzbach, besökt hans lab och blivit insatt i de flesta tester som han erbjuder, har jag förstått mycket mer och inser att han gör verkligen inte detta för pengarnas skull. Han har sjukdomar inom sin familj och han behandlar flera patienter gratis. Det är en genomgod människa som verkligen gör allt för att fler ska må bättre eller bli friska. Han är även en så kallad ILADS-läkare, men han skiljer sig i deras uppfattning om antibiotika. Han är faktiskt emot långvarig antibiotikabehandling. Han tror mer på att man ska stärka upp kroppens egna immunförsvar. Jag kommer nu inte i detta inlägg gå in på just detta. Mer om detta kommer att ses i dokumentärfilmen Fel Diagnos.

arminintervju.png
Intervju med Armin inför Dokumentären Fel Diagnos

26 av 27 har aktiv infektion av Coxsackievirus
När jag tittat på labresultat  från flera med ME-diagnos har jag reflekterat över att väldigt många haft positivt på just Coxsackievirus. Tyvärr har inte alla sökt just på det, men de som gjort det har i princip haft uteslutande positivt utfall. Jag frågade därför i FB-forumet för någon vecka sedan hur många det var som hade testat sig mot Coxsackievirus. 27 svarade. 26 av dessa hade fått svaret att de hade aktiv infektion av viruset…

Hur ofta kollar svensk sjukvård om man har aktiv infektion av Coxsackievirus?
Svar – aldrig!

Jag ställde ikväll frågan: ”Vilka av er har inom svensk sjukvård testat mot coxsackievirus? Observera att denna fråga INTE gäller test utomlands eller naturläkare eller kinesiologer mm.

36 st svarade: Jag har aldrig frågat eller blivit erbjuden att testa inom svensk sjukvård
6 st svarade:  Jag har frågat om jag kan få testa inom svensk sjukvård, men blivit nekad

Ingen  (0) svarade att de fått testa för Coxsackievirus inom svensk sjukvård

Rätt skrämmande. Ändå har de allra flesta av ovan fått diagnosen ME/CFS, som är en uteslutningsdiagnos…

För er som inte har läst på – Sök på  chronic eller persistent coxsackievirus
Rätt spännande läsning, eller skrämmande, eller hur?  Läs även om Dr John Chia och hans upptäckt att 82% av alla med ME/CFS har enterovirus. Ja, Coxsackievirus är ett enterovirus.
Läs även om kronisk hjärnhinneinflammation (meningit) som enterovirus ofta ligger bakom. Läs på om symtomen.

Det största problemet är inte att svensk sjukvård inte testar för coxsackievirus
Det största problemet är att svensk sjukvård inte anser att det går att behandla medicinskt. Det anses gå över med vätska och vila…

Enterovirus, inkluderat Coxsackievirus kan gå att behandla även i kronisk form. Problematiken är att det inte finns pengar att tjäna för läkemedelsföretagen då de behandlingar som finns att tillgå oftast består av naturliga örter som inga läkemedelsföretag kan tjäna pengar på.

Jag kommer inom kort att göra ett inlägg på min alternativa sida om min  ganska omfattande research om vad som kan fungera mot Enterovirus, inklusive Cocksackievirus. Ett virus som med stor sannolikhet är aktivt i en majoritet bland ME-sjuka.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Erika

  Hoppas att svenska forskare och läkare får upp ögonen!
  Tack Mats!

  Gillad av 1 person

 2. Gunilla Hagman-Karlsson

  Tack igen en gång för en bra sammanställning. Jag har testat positivt på coxsackievirus. Men jag har även testat positivt på flera andra virus – CMV, EBV. Varför går dessa virus inte om med ”vila och vätska” för oss? Tror själv att Armin är på rätt väg då han vill förbättra immunförsvaret. Jag tror att nyckeln ligger där, då vi nästan alla har multi-infektioner.

  Det är omöjligt att tro att alla med multi-infektioner ska ta sig till Tyskland och denna läkare. Många skickar redan prover dit. När ska vi få samma förståelse och hjälp i Sverige och Finland (där jag bor)?

  Ett stort tack till dej Mats för allt jobb du gör!

  Gillad av 1 person

 3. Lilly

  Meget interessant informasjon, Mats ! og igjen ….nominerer deg til ”årets forsker” 🙂

  Gillad av 1 person

 4. Marita

  Vilken är din alternativa sida?

  Gillad av 2 personer

 5. Mina

  Du är verkligen på rätt spår Mats. Lycka till.

  Gillad av 1 person

 6. Annelie

  Väldigt intressant! Jag har själv Coxsackie, twar, mykoplasma, borelia, fibromyalgi och ME..
  Vad kom först? Hönan el ägget?
  Alla dessa prover har tagits i Tyskland, utom ME och Fibro.
  Jag funderar ofta på varför sv. Sj vård är så nonchalant med dessa tester.
  Nu är vi många som kostar samhället enorms pengar!
  Med rätt prover och vård kan vi bli friska och bidra till samhället.
  Tack för ditt engagemang Mats 💞

  Gillad av 1 person

 7. Tack för din drive och alla dina insatser! Fattar du hur mycket gott du gör för många bara i det faktum att du delar med dig av din insamlad info. 🙏🏻. Om jag nu lyckas skramla till mig en sån här test, vad göra? Cyberkram Petra

  Gillad av 1 person

 8. Maria Bergman

  Väldigt intressant Mats! Tack ännu en gång för allt du gör! 😉 ❤ 🌼

  Gillad av 1 person

 9. Martina

  Man kan undra när svenska vården ska börja söka efter orsaken till symtomen och inte bara lindra de?
  Tack Mats för all information!

  Gillad av 1 person

 10. Tina

  Väldigt intressant Mats och jag tror du kan vara nåt på spåren, siffrorna hur många av oss som har coxsackie är hög.
  Tänk om fler prover kunde tas som rutin i Sverige så hade man nog kunnat hjälpa många i tid då annars risken är stor att man blir sjukare o sjukare ju längre tiden går utan rätt behandling.
  Tack igen Mats för allt du gör för att hjälpa oss!😊

  Gillad av 1 person

  • Tina, tack. Det vore märkligt om detta inte följs upp av ME-läkare i Sverige.Om ALLA med ME som kollat sig mot Coxsackievirus och även fått träff på tyskt lab så borde det vara en indikation. I synnerhet när ingen testat sig i Sverige.

   Gilla

 11. Rickard Kullberg

  Mycket intressant, det måste ha ngt samband.

  Gillad av 1 person

 12. Anette Olsson

  Så intressant! Jag har nyligen läst Medial Läkning av Anthony William som pekar ut virus som orsak bakom flera av våra komplicerade sjukdomstillstånd, virus som coxsackie, Epstein-Barr, cytomegalovirus, olika herpesvirus. Virus älskar tungmetaller så den kombinationen är en orsak till snabbare försämring. Författaren menar också att antibiotikabehandling bara ger näring till virus genom att bland annat sänka immunförsvaret och irritera redan inflammerade nervceller. För mig som terapeut har boken gett flera Aha-upplevelser och fått mig att tänka i lite andra banor än tidigare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: