Fråga till dig som provat långtidsbehandling med antibiotika mot vektorburen infektion

Enbart de som gått på antibiotikabehandling i minst två månader mot konstaterad vektorburen infektion, dvs borrelia och/eller co-infektioner, får svara

Jag hoppas alla respekterar villkoren för att delta i omröstningen. Stickprov kommer att göras då registrering sker vid röstning. Omröstning pågår i en vecka (tom den 30 september 2016).

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Jag ska be min anhörige svara på denna fråga. Min anhörige hade vid behandlingsstart varit sjuk i flera år. Första behandling med antibiotika gavs av en framsynt ME-läkare. Han ordinerade en kombinationebehandling av antibiotika. Tyvärr valde min anhörige att bara hämta ut en av de tre antibiotikasorterna. Resultatet var ändå strålande. Min anhörige gick från att varit sängliggande dygnet runt till att kunna läsa och gå bl annat.

  Efter att ha provat även andra protokoll den kända ME-kliniken kunde erbjuda och tester skickats till Tyskland som visade på borrelia så åkte vi dit. Under denna resa blev det behandling både med intravenös antibiotika och antibiotika i tablettform. Två av de mest kända läkarna/klinikerna hjälpte oss vid olika tillfällen.

  Resultatet: Ja intravenös antibiotika under lång tid gjorde stor skillnad.

  80 % bättre?

  Nej, skulle jag som anhörig säga, kanske 50 Jag är dock inte den som är patient så jag skickar frågan vidare.

  Gillad av 1 person

 2. Mikaela

  Jag har blivit bättre men ej 80 % bättre. Max 50 %, bättre. Jag fick tillbaka förhållandevis mycket energi och orkade läsa böcker och följa en tv serie / film med komplicerad handling, det kunde jag inte innan. Jag orkar handarbeta som att sticka. Vanligtvis har jag konsthantverkat mycket o har arbetat med design men har inte orkat det på säkerligen 5 år till min stora sorg så att orka sticka känns fantastiskt då jag är en skapande människa o sytt, gjort tennbroderi, makrame mm och vävt o designat mycket i mitt liv. Jag är fortfarande mest hembunden igen . Jag gjorde för mycket i början då jag fick tillbaka en hel del energi men jag fick bakslag eftersom jag tog i för mycket. Jag måste nu hushålla mycket med resurserna. Jag har en ME- diagnos samt borrelia anaplasma twar EBV herpes o säkerligen Bartonella då jag har haft cat scrathes i typ 5 år. Har inte testat mer än borrelia o anaplasma i Tyskland där jag fick en 6a o en 5a dvs starkt positivt. Twar EBV o herpes har jag positivt från Sverige. Har haft mykoplasma. Negativt på CMV i Sverige

  Gillad av 1 person

 3. Jag verkar har blivit av med de flesta bakterier som behandlades länge med antibiotika. Åtminstone enligt mörkfältsundrsökningen. Dock har jag dragit på mig andra, mindre roliga, bakterier som jag kämpar med.

  Mår väldigt mycket bättre än innan men mina mitokondrier har tagit stryk av att ha gått med borrelia och twar i 10 år innan behandling

  Gillad av 1 person

 4. Carina Gustavsdon

  Jag hade inte kunnat arbeta om jag inte hade fått behandling med antibiotika. Tack vare det är jag mycket bättre, behandlas fortfarande men är övertygad om att kommer att bli bra eftersom jag kände sakta skillnad ganska snart då jag fick antibiotika.

  Gillad av 1 person

 5. Tommy Mårtensson

  Jag tänkte återkomma vad det gäller hur min kropp svarar på olika antibiotika, men en sak
  är helt klar. Att DoxyFerm som ges i Sverige och ska klippa borrelia, mycoplasma på en 10 dagars
  kur är rent kvalificerat skitsnack. Efter ca: 4mån användning var min blodbild lika illa som när jag startade med Doxy. Ett uppehåll på ca:10 dagar så är besvären tillbaks igen. Nu provar jag Minocycline sedan en tid och på den verkar min kropp svara bättre på. En stor skillnad. Har även fått Azithromycin som jag ska börja pulsa med. Så jag räknar med att titta på blodbilden igen om några veckor. Men det kommer nog att ta tid. Tittar jag i mina gamla journaler så fick antibiotika full dos i 3år år 2000-2003 och blev då besvärsfri.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: