Kan TWAR orsaka Alzheimers?

brian
Dr Brian Balin

Forskning om bakomliggande orsakar och vad som triggar igång Alzheimers
Det har forskats mycket kring Alzheimers och vad orsakerna till sjukdomen kan bero på. Olika herpesvirus, men även borrelia har varit föremål för olika studier, men det finna inga starka vetenskapliga belägg för att så skulle vara fallet.

Professor Brian Balin arbetar med experimentell neuropatologi vid Philadelphia College of Osteopathic Medicine. Hans forskningsintressen har sedan 90-talet varit inriktade på infektion med TWAR (Chlamydia pneumoniae) som en utlösande faktor till neuroinflammation och neurodegeneration vid Alzheimers sjukdom. Hans hypotes är att denna unika intracellulära bakteriella organism spelar en viktig roll i att orsaka eller bidra till sent debuterande sporadisk Alzheimers sjukdom.

90% av avlidna patienter med Alzheimers hade TWAR
I hans första studie kunde han genom PCR visa att TWAR var närvarande i 90% av fallen med Alzheimers. Undersökningen gjordes genom obduktion och  hjärnprover från avlidna patienter (1998). I en efterföljande studie 2006 bekräftades denna slutsats i en annan uppsättning av hjärnor. Jämfört med resultaten i Alzheimers-vävnader, återfanns TWAR-DNA i endast 5% av hjärnprover från patienter som inte hade Alzheimers.
Källa

TWAR är svårdiagnostiserat och kan säkert trigga andra sjukdomar
Dr Gunnar Sandberg är kanske Sveriges främste expert när det gäller TWAR. Han tar inga blodprover för att konstatera infektionen. Han bedömer rent kliniskt. Han sågar både serologi och PCR  (på levande människor ska väl tilläggas). Jag har citerat några intressanta stycken från Sandbergs artikel i ämnet.

Symtom
TWAR är en intracellulär bakterie som många förknippar med förkylningssymtom i övre luftvägarna, bihåleinflammation osv. En del andra symtom kan också finnas: huvudvärk, yrsel, hörselnedsättning, sömnstörningar, torrhet i munnen, hudutslag, muskelvärk, ledvärk, nedstämdhet, depression och irritabilitet.

”Vanligt är att symtomen åtföljs av en onormal uttalad ”annorlunda” trötthet. Patienten sover så fort den kommer hem från jobbet, orkar inget på fritiden, inställer alla aktiviteter.”

”Ett särskilt symtom att observera är ett tryck över bröstet. Vissa av dessa sjuka kan uppleva en uttalad brist på fysisk förmåga, tex att inte orka gå till bussen några hundra meter, få hög puls vid minsta ansträngning, flåsighet uppför trappor eller rentav smärtor över bröstet, som för tankarna till hjärtsjukdom.”

Risk för utveckling av ME/CFS?
”… kroniskt trötthetssyndrom, kan ha sjukdomen som orsak och behöver behandlas. Denna sjukdom liknar i vissa avseenden fibromyalgi, men kron. trötthetssyndrom börjar ofta plötsligt i samband med en infektion, vilket ju stämmer med TWAR.”

Sandbergs artikel är intressant och avslutas så här
”Man måste vara synnerligen envis som doktor vid TWAR-behandling. Det är den märkligaste mikroorganism jag arbetat med under alla år som öronläkare och allmänläkare. Inget har gett mig så många gråa hår… Troligen får alla kollegor som läser detta detsamma…”

”Min professor i bakteriologi sade till oss studenter om tuberkulos att ‘den som tror att han vet allt om den sjukdomen, är inte tillräckligt informerad ‘. Så säger jag om Chlamydia pneumonie. Det finns fler frågetecken än kunskaper….”
Läs hela artikeln här

Gå gärna med i Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI)
Föreningen verkar för bättre diagnostik och behandling inom svensk sjukvård.
http://www.fsi-sverige.se

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: