Tuff mamma gav sig inte – till varje pris skulle hon få hjälp, och det fick hon

Nina Ström har jag lärt känna då vi haft gemensamma problem
Vi har båda anhöriga som är sjuka i en komplicerad sjukdom. I hennes fall sin dotter Engla, i mitt fall min fru Claudia. Det handlar om Borrelia och dess co-infektioner. De allra flesta verkar kunna bli friska om de inom kort får en behandlingskur enligt de svenska behandlingsrekommendationerna, 10-14 dagar normalt. Men ibland känner man inte till att man fått denna infektion. Man vet inte alltid om man har blivit biten av en liten fästing, och alla får inte heller den typiska rodnaden. Man kanske tror att insjuknandet beror på något helt annat. Virus är ju trots allt vanligast. Det får man sällan behandling för, utan oftast ordineras vila och att man ska dricka mycket vätska.

Hur som helst tänker jag inte beskriva hela historien om Ninas dotter Engla här. Den finns publicerad på FSI, där ni kan läsa den i sin helhet. Det som är värt att notera är dock att Dr Kenneth Sandström, återigen, är den läkare som kom till undsättning då övrig svensk sjukvård inte kom längre. Han har dessutom avlegitimerats. Det är oerhört märkligt. Han har tagit hand om de svåraste fallen i Sverige, där svensk sjukvård faktiskt totalt misslyckats, ofta på grund av stelbenta rutiner, och ålderdomlig diagnostik.

Borrelia i sig är oerhört svårt att diagnostisera när infektionen fått fäste. Co-infektioner kan vara ännu svårare. Det är omvittnat, från flera svenska och internationella läkare, att flera av co-infektionerna inte kan upptäckas av dagens laboratorieprover. Många av co-infektionerna kan svensk sjukvård inte ens diagnostisera då provtagningsmetoder helt saknas i flera fall.

Är det rimligt att det ska behöva vara så här i Sverige?
Titta gärna på alla nyheter som FSI publicerat den senaste månaden. Det är övertygande bevisning om att det finns ett kardinalfel. Att felbehandlande, eller obehandlade faktiskt fick hjälp av Dr Kenneth Sandström.


Nina med sin dotter Engla som blev mycket bättre tack vare Dr Kenneth Sandström

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

 1. Johan

  Ännu en hjärtskärande historia. Barnen står ju framtiden, att se de drabbas så hårt är fruktansvärt. Konsekvensen av Världens sämsta Borrelia vård kan vi nu läsa i denna blogg, nästan dagligen. Vem el. vilka är de ansvariga för denna katastrofala utveckling?

  Ett focus att försöka lösa detta ”problem” saknas totalt hos infektionsläkarna, VARFÖR!? Vad gör NCVI, Uppsala?…ingenting, varför!? En pat av 100 blir hjälpt!?

  Det måste bli en förändring, NU! Annars riskerar vi ännu en generation, som får bestående skador, för resten av livet. Tidig upptäckt(snabb diagnos med adekvat läkarbehandling) tycks vara en stor anledning till att bli ”helt frisk” från fästingöverförda sjukdomar. Därför borde ”Vården” satsa stort och brett med Forskning först och främst för denna grupp( men även på alla andra). Ju längre patienter förblir obehandlade eller blir helt ignorerade av ”vårdapparaten”, desto svårare är det att bota fästingsjukdomar, – och de övergår till det kroniska, idag mkt svårbotliga stadiet.

  ALLA Mammor! Var STARKA! – stå på er, för annars står läkarna på er! Ni kan förändra och förebygga fästingensjukdomar, mer än ni tror. Vilka är det som först upptäcker fästingbetten? Oftast är det mammor(föräldrar) som får ta första initiativet,…vad göra, hjälp? Alla är ju inte lika starka som Nina.

  Förhoppningsvis blir det ändring SNART! Vi har inte råd/ tid att vänta längre på att de svenska riktlinjerna för Borreliavård inte ändras. De har nappt ändrats något på två årtionden nu. Så länge som de ansvariga tycker att ”allt är bra”, så blir det inte någon positiv förändring!

  Läkare och politiker kan påverka, men vågar inte. Hur har Sverige blivit ett sånt U-land, när det gäller fästingsjukdomar?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: