Jag vill försöka förmedla vilket helvete många har, vilket få förstår

buh

Mats Lindströms foto.

Mats Lindströms foto.

Ovan exempel finns det många av – ska det behöva vara så? Allvarligt?
Det är verkligen dags för företrädare för svensk sjukvård att tänka om – nu! Vi behöver verkligen bättre diagnostik och behandlingsrekommendationer!

Gå gärna med i Föreningen för Svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar (FSI)
FSI verkar för bättre diagnostik och behandling inom svensk sjukvård
Bli medlem här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. PiaMaria

  Vi är oxå en familj som drabbats …. Min man o jag är sjuka och har fått vända oss till alternativ vård då svensk sjukvård stod helt handfallna , vi har borrelia, bartonella och babesia mm. Jag har fått diagnos fibromyalgi av svensk sjukvård som jag anser är helt fel , jag mår helt enkelt bättre nu efter 2 års örtbehandling !!

  Gillad av 2 personer

 2. Ingela S

  Jag börjar tänka ifall det finns en överenskommelse från högre ort om att vi får klara oss bäst vi vill, men vi får inte kosta eller ” ligga samhället til last”, och så blundar de i väntan på att vi försvinner som patientgrupp
  -för vi är obekväma.

  Gillad av 1 person

 3. affabro

  Bättre diagnostik kan alla stå upp för, då alla skulle vinna på det – inte minst ekonomiskt och lidandet skall vi inte tala om.
  De kroniska sjukdomarna försvinner inte av sig själva bara vi alla blundar.
  Det behövs bara lite sunt förnuft för att inse att den så kallade sjukvården har målat in sig i ett hörn.

  Gillad av 1 person

 4. Ammie

  Jo …att leva med Fibromyalgi är ett rent helvete i sig sen alla oförstående besserwissrar gör det ännu värre ..så många idiotiska kommentarer jag mötts av i 34 år finns ingen som inte själv mött det kan förstå …så kränkande och ingen hjälp att få. Sen dessutom ha en diagnos som inte finns på det (ME) 😱😱😣😢

  Gillad av 1 person

 5. Catharina Rosenberg

  Förfärligt men tyvärr så träffande 😢

  Gillad av 1 person

 6. Karin Goldring

  Så bra fångat!
  Jag tror nästan att min fibromyalgi (sedan 25 år) min arytmi, min artrit och artros, min muskelsvaghet, min risiga sömn, min trötthet, min hyperhidros, min borrelia i cystform, min pågående borrelia, min mycoplasma och mina parasiter mm mm hänger ihop.
  Vad glad jag skulle bli om sjukvården kunde hjälpa mig att känna mig som en normal människa några dagar.
  Men vad sjutton – våren är på väg och några blommor har redan vågat sticka upp med sina blommor 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: