Tack vare Dr Kenneth Sandström kan Fredrika efter svår sjukdom nu börja arbeta

Sverige kan bli bättre – vi är inte bäst
Dr Kenneth Sandström blev nyligen avlegitimerad för att han inte följt de behandlingsrekommendationer (borrelia) som Sverige är ensamma om, och därmed saknar internationell evidens. Fredrika var mycket svårt sjuk i 7 år. År 2012 fick hon ME-diagnos. Sjukvården kunde inte konstatera att hon led av borrelia, en av de differentialdiagnoser som ska uteslutas innan diagnos ME/CFS sätts. Fredrika behandlades av Sandström och kan nu börja arbeta. Hon skriver själv om sin historia på FSI:s hemsida.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Per

  Hej Mats,

  Jag är själv under behandling med 2 olika antibiotika sedan 3 månader och mår, vad det lider bättre, men långt ifrån bra. Jag går som säkert alla som genomgår eller genomgått en längre antibiotikabehandling och tänker; kommer jag någonsin bli bra och när ska/bör man sluta äta..?

  De lyckliga fall som rapporteras om här bl.a och på FSI, vet du om dessa personer fortfarande äter antibiotika eller om de faktiskt kunnat sluta utan att bli sämre? Tänker exempelvis på Fredrika här ovan och likaså din fru för den delen?

  Tacksam för svar.

  Gillad av 1 person

  • Min fru slutade med antibiotika i december 2016 och är på samma stadigvarande nivå. Hon är långtifrån frisk, men hon kan nu vara uppe några timmar idag. Det kunde hon inte före antibiotikabehandlingen.

   Förmodligen har hon ett dysfunktionellt immunförsvar idag – kanske autoimmunitet. Vi ska dock skicka ett nytt prov till ArminLAbs (Tickplex) för att se om det finns någon aktiv infektion kvar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: