Spontanintervju med två svenska professorer om ME/CFS

https://youtu.be/A6mzt-JxdIE

Invest in ME Research har anordnat konferenser i 12 år. En höjdpunkt, då världens ME-forskare samlas under några dagar och delar med sig av sina studier och teorier. Det är tänkt som ren kunskapsspridning, där även läkare, övrig vårdpersonal samt patienter och patientföreträdare är välkomna att närvara. Jag var där i fredags (2 juni 2017) på den öppna konferensdagen, och det var väldigt intressant. Jag tog tillfället i akt att fråga både Jonas Blomberg och Jonas Bergquist om de kunde ställa upp i några minuter och bara spontant ge sin respektive syn utifrån sin kunskap och det som nu framkommit under dessa dagar. Jag är väldigt tacksam för att de ställde upp!

 
Om Jonas och Jonas
Jonas Blomberg är professor emeritus i klinisk virologi vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Klinisk Mikrobiologi, Uppsala universitet.
 
Jonas Bergquist är professor i analytisk kemi och neurokemi vid Institutionen för kemi – BMC, Uppsala universitet.


Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Annica Svantesson

  Som patient kan jag inte bli annat än glad och förväntansfull över de positiva nyheterna!

  Gilla

 2. Jonas

  Mycket bra intervju!!

  Gillad av 1 person

 3. Lasse

  Hoppas deras tankar även når Infektion på Akademiska och gruppen för borrelia sjukdomar. Känns bra att de verkar dela uppfattningen dålig diagnostik av infektioner. Väldigt kul se att finns så några inom vården som ej förnekar sjukdomen och andra problem inom vården. Har läst vad de sk experter i Borrelia gruppen på Akademiska har skrivit och uttalat sig.

  Gilla

 4. Marion

  Stort tack Mats!

  Gilla

 5. Katarina

  Tack Mats, för både intervjun och för fredagens referat i ditt förra blogg-inlägg! Betyder så otroligt mycket med all info du delar med dig av. 🌹

  Gilla

 6. Tina L

  Tack Mats för allt du gör för oss, det betyder så mycket. Jag känner ingen som ger sig mycket av sig själv för att vilja hjälpa andra som du gör. Och en hoppingivande intervju och heja dig och Jonas och Jonas.

  Gilla

 7. Lena

  Tack Mats för att du tog dig tid att intervjua och tack till Jonas och Jonas för att ni ställde upp och svarade på Mtas frågor. Jag får hopp om framtiden!

  Gillad av 1 person

 8. Carina

  När jag så detta såg fick jag lite tårar i ögonen. Nu fick jag lite hopp och inspiration att kämpa vidare tills någon läkare i Helsingorg lär sig om vad ME handlar om. Man känner sig uppgiven och ensam då jag inte har någon läkare som kan hjälpa mig. Tack

  Gillad av 1 person

 9. MS, Fibromyalgi, ME/CFS, RA, ”Borrelia” samt många andra ”mystiska” kroniska och autoimmuna sjukdomar är alla Epstein Barr viruset, som i steg 4 inflammerar nervsystemet. Ofta cocktail av aggressiva varianter, som dels drar nytta och nästan styr andra patogener, men även känner av hormoner och vet exakt när den skall slå till och försöka avancera i kroppen. Därför kvinnor drabbas mest av dessa diagnoser. Diagnoser som tyvärr är det som gör att många mår så dåligt och vissa tyvärr tar sitt sista andetag, då själva diagnosen är så otroligt psykiskt nedbrytande. Det finns inget som att våra fantastiska kroppar skulle svika en och börja attackera sig själv, utan det är virus i organen, körtlar och vävnaden. Har flera klienter som är på god väg med att driva ut dessa virus och får ett värdigare liv för varje andetag de tar. Ni kan läsa mer om viruset och några av flera olika sätt hur man driver ur EBV ur kroppen. http://www.loveandlighthealing.se/epstein-barr-virus/

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: