Amerikanska Folkhälsomyndigheten (CDC) tar nu bort KBT och GET som rekommenderade behandlingar mot ME/CFS

KBTÄntligen kan vi nu alla börja fokusera på ett botemedel
Under flera år har det stötts och blötts huruvida kognitiv beteendeterapi (KBT) och gradvis ökad aktivitet/träning (GET) skulle vara lämplig behandling mot ME/CFS. Även i Sverige har ”psyklobbyn” fått fäste, varvid felaktiga behandlingsrekommendationer efterföljts på allt för många sjukvårdsinrättningar och patienterna har blivit sämre. Problematiken är att så gott som alla med ME/CFS blir sämre av behandlingen, eftersom det ingår i symtombilden att ökad aktivitet ger bakslag. Inget konstigt med det.

I avvaktan på att forskningen kommer fram till ett botemedel hoppas jag att fler kan få B12 inj, IV Saline, LDN, Q10, magnesium med mera, dvs sådant som i vart fall har symtomlindrande effekt på många.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Ingela S

  Det var på tiden! Hur ska psyklobbyn kunna kontra det?
  Psyklobbyn kan alltid praktisera Acceptance and Commitment Therapy , kallad ACT . En effektiv metod i att acceptera läget som det är :
  http://www.svenskapsykologiinstitutet.se/terapeuter/act/

  F ö Goda Nyheter Mats, och en artikel som är viktig att ta till sig för aktörer som vill ligga i framkant vad gäller behandling av ovan nämnda diagnos.

  Gillad av 1 person

 2. Engla

  Iom att Sverige inte tar efter något av varken grannländer eller andra länders tillvägagångssätt, provtagningar eller behandlingar – undrar man hur stor sannolikheten är att detta kommer nå fram hit.

  Som 33åring och har svår ME/CFS och fortfarande inte blir trodd inom vården så hoppas man självklart att detta ska nå fram.

  Gillad av 1 person

 3. Det går lite fortare framåt varje dag.

  Gillad av 1 person

 4. Margareta Svanberg

  Fantastisk hoppas det når fram till svenska läkarkåren!!!!

  Gillad av 1 person

 5. Stina Hultgren

  Underbart! Hoppas svenska sjukvårdenkan kan ta till sig detta snarast.

  Gillad av 1 person

 6. affabro

  Äntligen !

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: