Min fru har en handläggare på det ökända Globenkontoret och de har fryst utbetalningarna


kladdan
Försäkringskassans handläggare vid Globenkontoret tjänar mer om de nekar sjukpenning
På ett av Försäkringskassans kontor vid Globen i södra Stockholm lönar det sig för handläggarna att neka sjukpenning. Fler avslag ger högre lön. Det berättade en handläggare för SVT:s Agenda idag.
Läs mer

Enligt socialminister Annika Strandhäll ska man inte behöva hamna i kläm mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Min fru är kallad till Arbetsförmedlingen i morgon. Hon har diagnos ME/CFS. Diagnosen saknar kända biomarkörer.

Se övriga inlägg angående föräkringskassans 9.0-mål som strider mot hur en rättsstat ska bedrivas

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. lissie holm

  Hei ønsker ikke at modtage flere mail fra jer. Venlig hilsen lissie holm

  Sendt fra Samsung Tab.

  Gilla

 2. ajader

  Det sorgliga är att Annika Strandhäll inte klarar av att säga något konkret om hur de ska få till att ingen ska falla mellan stolarna. Det är bara ord.
  Människor faller mellan stolarna hela tiden. Vad händer med cheferna som infört höjd lön för fler avslag?
  Det borde vara brottsligt! Eller åtminstone innebära omedelbart avsked.

  Gillad av 2 personer

 3. Anni Sundquist

  Man vet inte vem som talar sanning… FK kanske har fått mer detaljerade sätt att sänka sjukfrånvaron än vad vi vet om. Småcheferna på FK kanske också får högre lön om vissa mål hålls och vem vet – FKs högsta chef har kanske också fått nån antydan om befordran.. Inte troligt att ngn erkänner förstås. Men blir det tillräckligt belyst i media, så kan detta få effekt. Vi håller tummarna.

  Gillad av 1 person

 4. affabro

  Claudias fall belyser hur verkligheten ser ut och märkligt nog infaller händelserna alldeles rätt i tiden och ger en extra tyngd åt denna verklighet.
  Min dotter, som är jämngammal med Claudia, blev också utförsäkrad trots svåra ME-symtom och med styrkt diagnos 2012. Nu får hon fortsätta att leva på en låg aktivitetsinkomst på grund av knepet att utförsäkra först för att det skall resultera till den lägsta nivån.
  Detta verkar vara en åtgärd som förefaller ha satts i system.

  Gillad av 1 person

 5. Joe Brandt

  ¨Tack Mats för Din sakliga och välbalanserade medverkan i TV:n idag. Joe Brandt pappa till Katja Brandt i Helsingfors! joe@aland.net

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: