Från Cancer och Stroke till Frihet

En Personlig Resa mot Återhämtning

Hej alla kära vänner och följare. Idag vill jag dela med mig av en otrolig milstolpe i mitt liv.

För de som inte känner mig, låt mig introducera mig själv. Mitt namn är Mats, och under de senaste åren har jag kämpat mot cancer, och för ett år sedan drabbades jag av en stroke. Jag har under många år kämpat för min fru och andra med diagnosen ME/CFS (påminner om postcovid), bland annat är jag ordförande i FSI.

Men idag har jag upplevt något helt fantastiskt – jag kunde springa fritt för första gången på länge! Mitt liv har varit en berg-och-dalbana av prövningar och utmaningar. Cancerdiagnosen kom som en chock och ställde mitt liv på paus. Jag mötte den med mod, stöd från mina nära och kära, och en stark vilja att övervinna. Det var tufft och det fanns stunder då jag tvivlade på min egen styrka, men jag vägrade ge upp. Jag genomgick behandlingar, mötte rädsla och smärta, men jag kämpade vidare.

Precis när jag började känna att jag var på väg mot återhämtning, inträffade en stroke på grund av cancerbehandling och covid i kombination. Det kändes som om mitt liv stannade upp ännu en gång. Min fysiska och mentala styrka sattes på prov på ett sätt jag aldrig tidigare hade upplevt.

Rehabiliteringsprocessen var utmanande och krävde enormt mycket tålamod och envishet. Jag fick lära mig att gå igen, att prata igen och att utföra de mest grundläggande dagliga aktiviteterna. Varje steg framåt var en seger i sig.

Idag, efter en lång och kämpig resa, fick jag uppleva en oerhört skön känsla. Jag sprang fritt för första gången på så länge. Varje steg var en påminnelse om min egen styrka och överlevnadsinstinkt. Känslan av vind i mitt ansikte och marken som snabbt passerade under mina fötter var som en påminnelse om att livet är vackert och att vi har förmågan att övervinna de mest utmanande hindren.

Jag delar detta inte för att få beröm eller sympati, utan för att sprida hopp och inspiration till er alla. Vi möter alla utmaningar på vår väg, och det är vår inställning och vilja att kämpa som definierar oss. Jag är ett levande bevis på att det är möjligt att återhämta sig och att finna styrka i de mest ogynnsamma omständigheterna.

Tack till alla er som har funnits vid min sida under den här resan! Ert stöd och era uppmuntrande ord har betytt allt för mig.

Jag vill också skicka ett meddelande till alla som kämpar mot sjukdom eller utmaningar: ni är starkare än ni tror och ni är inte ensamma. Tillsammans kan vi övervinna allt. Låt oss fira livet och varje framgång!

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Helena

  Vill bara visa dig denna fantastiska historia!

  P&K Mammisen

  Gillad av 1 person

 2. Kelvin Frohm

  Va skönt Mats.
  Förstår att du njuter mer en många andra. Tänk att man måste ha varit allvarligt sjuk för att uppskatta det lilla här i livet. Jag hoppas att vi me sjuka får uppleva samma sak.
  Jag tackar dig av hela mitt hjärta vad du gör och ställer upp för alla me sjuka, och då inte bara i Sverige utan i hela världen.
  Du är guld värd Mats 🙏

  Gillad av 1 person

 3. Sonja J

  En sann kämpe! Tack att du visar väg🌻

  Gillad av 1 person

 4. Inger Hellman

  Sååå glad jag blir för dig och din frus
  skull och vi med ME är minst lika glada för vår skull🙏❤️ Lycka till i framtiden🙏❤️
  Vänligen
  Inger Hellman

  Gillad av 1 person

 5. chca2020

  Underbart att höra! Så glad för din skull!

  Gillad av 1 person

 6. Pernilla Bergquist

  Tack Mats för inspiration! Det gör nämligen att jag orkar lite till 🤗
  Så glad för din frus skull! Oj vad mycket du har gjort för oss ME sjuka ! Tacksamhet känner jag inför det!
  Hoppas du och dina nära får en fin sommar 🤗

  Gillad av 1 person

 7. Christina Saks

  Så glad jag blir att du är tillbaka igen och att allt gick bra. Du är så stark 💪
  Du och din fru har betytt så mycket för mig. Jag har lärt mig så mycket om min sjukdom ME av dig. Det har varit guld värt. Jag Önskar och kämpar för fullt för att få bli frisk igen och du är en sån inspirationskälla.
  Njut nu av livet, det ska va gött att leva annars….😊
  🤗🤗🤗

  Gillad av 1 person

 8. Marie

  Känner tacksamhet för din o din familjs skull! Din resa, i den mån jag följt, har varit både ångestfylld och uppmuntrande. Så utlämnade o beroende vi ME pat. är till våra anhöriga som kämpar (få som du dock). Fick själv känna på skräckfyllda veckor i vintras när maken fick hjärnhinneinflammation och flögs till neurointensiven i Uppsala. Det gick tack o lov väldigt bra! Man blir ödmjuk!
  Styrkekramar till dig, fam. o alla kämpar där ute!

  Gillad av 1 person

 9. Milka Åshlund

  Så fantastiskt roligt att höra din berättelse!
  Jag är så glad för din skull!
  Varma kramar
  Milka Åshlund

  Gillad av 1 person

 10. Ulla Gullbärn

  Ett UNDERBART STORT GRATTIS MATS! Jag har följt dig några år och tackar än en gång för allt stöd och alla råd: Lycka till framåt!!!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: