Mer forskning och ökad kunskap krävs

Mer forskning behövs
ME/CFS är en mycket allvarlig sjukdom. De som lider av den kan i många fall jämföras med exempelvis svårt cancersjuka patienter. Sjukdomen får enorma konsekvenser för den drabbade och anhöriga och sjukdomen kostar samhället oerhört mycket pengar. Med den vetskapen anser jag att det är mycket märkligt att det inte tillförs större forskningsmedel och kliniska resurser för att finna ett botemedel eller bromsmedicin.

Skriv gärna på denna petition för ökade forskningsanslag:
http://www.skrivunder.com/oka_forskningsanslagen_och_bota_mecfs

Bättre kunskap inom primärvården behövs
En majoritet av husläkare/motsvarande inom primärvården anses av de flesta som är sjuka i ME/CFS ha en dålig kunskapsnivå om ME/CFS. De sammanblandar ofta sjukdomen med andra sjukdomar med liknande symtom. Det är därför önskvärt att en obligatorisk information/utbildningsinsats påbörjas. Specialistvård inriktad på ME/CFS är annars det som många efterfrågar.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Sunt bondförnuft och öppet sinne kunde läkarna komma långt med….men dom får ju inte….verkar vara fast i antideppträsket ;)…det nya universal botemedlet :P….isch.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: