Bota allvarliga sjukdomar med chaga?

Fria radikaler är en biprodukt vid ämnesomsättningen. Antalet ökar vid fysisk belastning (infektioner, tungmetaller, mögel, föroreningar mm) och även vid psykisk belastning. De fria radikalerna saknar en elektron och ger sig på kroppens friska cellar och tar elektroner. Kroppens celler blir då av med en elektron och blir då själva fria radikaler och så är den onda cirkeln igång. Detta fenomen kallas för oxidativ stress. För att motverka oxidativ stress och minska antalet fria radikaler måsta man äta antioxidanter. Världens starkaste antioxidant är chaga (sprängticka), en parasitsvamp som växer på vanliga björkar.

Jag har intresserat mig för nanoteknik och liposomal form och funderade på om man kunde göra liopsomal form av chaga för att på så sätt få bättre upptag i tunntarmen och genom nanoteknik även få verkningsämnet att lättare passera blod-hjärnbarriären till centrala nervsystemet (CNS) och därmed minska eventuella inflammationer.

I mitt sökande hittade jag denna intressanta länk om hur man kan bota borrelia mm utan antiobitoika.
http://www.betterhealthguy.com/healing-lyme-without-antibiotics

Det framgår bl a att chaga är bra mot Borrelia, Bartonella, Mycoplasma och parasiter. Om man dessutom häller lite grädde i chagavätskan blir det en mild liposomal form (lättare upptag i tunntarmen). Att dessutom lägga till socker hjälper till att transportera chaga till CNS. Nu vet alla att socker absolut inte är bra och ska undvikas, man kan då använda alkohol istället (hm) som hjälper till att transportera substansen till CNS. Även alkohol är ju mindre bra. Men intressant läsning dock.

Jag fortsätter jakten på liposomal form av chaga 🙂

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Tommy

    Gör tinktur på chaga…det har hjälpt mig mycket med min borelia.man känner hur det går rakt opp i huvudet

    Gillad av 1 person

    • Ja, Chaga är fantastiskt! Naturens starkaste antioxidant! Sedan är det väl lite oklart hur stort ORAC-värdet är i det man dricker då ORAC mäts i svampen. Min fru dricker Chaga-te varje dag 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: