Dr Chia botade sin son, nu botar han andra

Dr Chia behandlar både ME/CFS och fibromyalgi med stor framgång. Jag tycker hans forskning och behandling är oerhört intressant.  Här är en kortare intervju. Han ger ett mycket bra och trovärdigt intryck.

Han har i en studie visat att 82 % av alla med ME/CFS har enterovirus i tarmen. Detta ska jämföras med 20% när det gäller den friska kontrollgruppen. Han tror att ca hälften av alla med ME/CFS kan bli mycket bättre  med hjälp av en antiviral alkaloid – Oxymatrine – som härrör från rötterna av Sophoraväxten (Ku-Shen).
http://jcp.bmj.com/content/early/2007/09/13/jcp.2007.050054.abstract

Genom åren har han behandlat ca 500 ME/CFS-patienter där 52% blivit bättre. http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Oxymatrine_in_the_treatment_of_post_viral_fatigue

Dr Chia menar att enterovirus liksom HIV kan kringgå upptäckt och utrotning, genom att gömma sig i tarmen. Tarmen svarar på viruset genom att aktivera immunceller som frisätter proinflammatoriska cytokiner som bryter ner slemhinnan i tarmen och orsakar läckande tarm. Viruset sprids sedan i hela systemet. Även om denna forskning fokuserar på HIV påstår Dr. Chia att enterovirus, som bor i tarmen kan bete sig på ett liknande sätt för de med ME / CFS.
http://www.cfstreatmentguide.com/blog/what-is-hiding-in-your-gut-mecfs-leaky-gut-enteroviruses-and-the-potential-for-treatment

Anledningen till att han intresserade sig för ME/CFS är att hans son insjuknade som han nu botat.
http://www.sureshotpb.com/mage-virus-en-garningsman-i-kroniskt-trotthetssyndrom/

Hur botar han? Vad fungerar mot enterovirus?
Dr Chia påstås ha botat 52% av alla patienter han haft med ME/CFS. Han ordinerar Equilibrant  (en stabilare form av oxymatrine).
http://equilibranthealth.com/index.php/equilibrant.html

Dosering

Kroniskt trötthetssyndrom (ME / CFS) – ”Dosen Equilibrant bör ökas långsamt. Jag börjar rutinmässigt med en tablett med ett glas vatten före eller med måltid varje dag under en till två veckor. Om det inte finns någon ökning av befintliga symtom, som trötthet, myalgi, huvudvärk, kan dosen ökas till en tablett 2 gånger per dag under en till två veckor, sedan sakta arbeta upp till 2 till 3 tabletter 2 gånger om dagen . Ingen ytterligare upptrappning av dosen bör göras om det finns en betydande ökning av symtom.Ytterligare titrering kan göras senare efter behov, beroende på patientens svar och tolerans. ”

Fibromyalgi – ”Patienter med betydande fibromyalgi behöver sällan mer än 1 tablett en gång eller två gånger om dagen, men få kan ta upp till 4-6 tabletter / dag. Smärta kan minska så snart som 2 veckor, ofta afer en initial ökning med myalgi. Om ökningen i smärtan kvarstår i några veckor utan förbättring samtidigt som en eller två tabletter / dag, ska patienten kommer sannolikt inte svara och absolut inte ta högre doser. ”

http://equilibranthealth.com/index.php/equilibrant.html

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: