Debattartikel i Metro på den Internationella ME dagen den 12 maj 2015

http://touch.metro.se/metro-debatt/claudia-ar-kroniskt-trott-kan-bli-liggande-i-flera-dagar/EVHoek!On7jC6Tjz1lzw/

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Bra gjort av er :).

  Gillad av 1 person

 2. Pirjo

  Tack Claudia och Mats för denna intervju ochv artikel 😊

  Gillad av 1 person

 3. Marianne

  Tack till er båda! Jag vet hur ni kämpar båda två på olika sätt. Ni är fantastiska! Som nära vän känner jag mig ganska maktlös.Det jag försöker göra är att ringa Claudia då och då,för att jag vet att det kan ge henne lite glädje i den annars smärtsamma vardagen. Jag vill fortsätta att hålla kontakten med min allra bästa vän trots att det kanske inte kan vara som förr. Mitt hopp om att det kommer en bot på denna hemska sjukdom lever.

  Gillad av 1 person

 4. Tack själva! Nu håller vi på att snickra på en ny artikel. Jag ska försöka få med mig några till, både sjuka och anhöriga. Artikeln kommer väl gå på samma tema men med lite olika perspektiv. Den ska absolut inte handla om alternativvård utan hur det är att leva med sjukdomen, den handfallna sjukvården och en fråga varför sjukvården inte gör mer, t ex varför man inte regelmässigt tar relevanta prover som görs i andra länder.

  Gilla

 5. Mycket fin och bra artikel!! Tack till er båda två som delar med er av ert liv!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: