Cyplexinol visar positivt resultat mot bl a ledvärk

pain

‘Stamcellsaktivatorn’ Cyplexinol är ett biologiskt aktivt protein bestående av benmorfogenetiska proteiner (BMP) som stimulerar ben- och brosktillväxt och bekämpar inflammation. Cyplexinol är den aktiva ingrediensen i läkemedlet Ostinol som nu finns tillgänglig direkt till konsumenterna utan recept (Finns bl a i UK har jag sett).

I denna dubbelblinda, placebokontrollerad kliniska studie deltog 87 deltagare med diagnosen måttlig till svår artros ledvärk i ett viktbärande led (höft eller knä). De randomiserades till att få en daglig dos av antingen 150 mg Cyplexinol ® eller placebo under 12 veckor.Utredarna mätte tre symtom – smärta, stelhet och livskvalitet. Förändring i WOMAC poäng från baslinjen till vecka 1, vecka 6 och vecka 12 beräknades.

Resultat
• Signifikant förbättring (minskning) av smärta, stelhet och livskvalitet observerades på WOMAC delskalor för behandlingsgruppen. Förändringen i medelvärden nådde betydelse i så tidigt som 1 vecka , med en minskning av smärta 1,57 poäng

• Signifikant förbättring (minskning) av smärta genom 3.35 poäng (p <0,0001) vid vecka 12 jämfört med dem som behandlades med placebo som rapporterade en ökning av smärta med 0,35 poäng.

• Signifikant förbättring (minskning) av stelhet med 2,95 poäng (p <0,0001) vid vecka 12 jämfört med dem som behandlades med placebo som rapporterade en svag minskning av styvheten med 0,18 poäng (p> 0,05)

• Betydande förbättringar (ökning) i livskvalitet med 3.12 poäng (p <0,0001) vid vecka 12 jämfört med dem som behandlades med placebo som rapporterade en minskning av QOL med 0.40 poäng (p> 0,05)

Källa
http://www.prnewswire.com/news-releases/first-double-blind-placebo-controlled-published-study-of-cyplexinol-finds-significant-improvement-in-pain-stiffness-and-quality-of-life-in-patients-with-osteoarthritis-202327481.html

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: