Gå med i Riksföreningen för ME-patienter (RME) nu!

RME är Sveriges största förening för ME-sjuka och dess anhöriga
Jag är medlem i RME av den anledningen att de gör ett fantastiskt bra, långsiktigt arbete för att sjukdomen ME/CFS ska tas på större allvar och att patientgruppen ska bli bättre bemötta och få relevant vård! RME arbetar bl.a. för en ökad biomedicinsk forskning.

Om du blir medlem stödjer du ett arbete för att flera sjuka och anhöriga ska få ett bättre liv!

Länkar

 I höst arrangerar RME en konferens om de svårast sjuka patienterna.

– Bli medlem i RME

Även om du inte är sjuk så är det väldigt bra att gå med som stödmedlem.

claudia
Bildkälla: Debattartikel i tidningen METRO den 12 maj 2015

Förutom att jag är medlem är jag väldigt engagerad och verkar utifrån ett anhörigperspektiv på att myndigheter, Hälso- och sjukvård m.fl.ska få större förståelse för att mycket mer kan göras. Jag är inte på något sätt medicinskt skolad och behärskar inte det medicinska språket. Jag har dock läst många studier om sjukdomen och konstaterat att det finns flera internationella studier som visar att många med sjukdomen faktisk kan må bättre, om de får bättre behandling.
Mats Lindström

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: