Retrovirus HIAP kan ligga bakom flera autoimmuna sjukdomar – även Fibromyalgi

kraft
HIAP

Forskare vid Tulane University School of Medicine har upptäckt ett humant retrovirus som kallas Human intracisternala A-typ Partikel (HIAP). De hävdar att detta virus är orsaken till följande sjukdomar:
Lupus
Sjögrens syndrom
Graves sjukdom
Reumatoid artrit

Fibromyalgi
Autoimmun Technologies genomför nu FDA-kliniska prövningar som är utformade för att detektera antikroppar som är associerade med de flesta fall av fibromyalgi. Bolaget bedömer att närvaron av dessa antikroppar kommer att stödja hypotesen att fibromyalgi även är en autoimmun sjukdom.

Knappt 3% av den amerikanska befolkningen har antikroppar mot HIAP
En stor majoritet av patienter med de autoimmuna sjukdomarna Sjögrens syndrom eller Lupus (SLE) har de facto antikroppar mot retroviruset HIAP. Färre än 3 % av den normala blodgivarpopulationen har antikroppar mot HIAP. Det är inte ett helt ovanligt virus.

HIAP-II 
En annan typ av retrovirus, HIAP-II upptäcktes i en undergrupp av patienter med Idiopatisk CD4 + T-lymfocytopeni men utan uppenbar HIV-infektion, en AIDS-liknande immunbristsjukdom som utarmar CD4+ och T-lymfocyter. Ytterligare studier från flera laboratorier tyder på att HIAP eller besläktade virus kan vara inblandade i autoimmuna sjukdomar.

Tulane har patenterat HIAP-II, och Autoimmune Technologies är licensierade för att utveckla screening och diagnostiska tester och behandlingar och undersöka möjligheten att generera vaccin mot HIAP-II, autoimmuna sjukdomar och AIDS .Dessa tester är fortfarande i laboratoriestadiet och är ännu inte allmänt tillgängliga.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: