Vill du ha nya behandlingsrutiner för sköldkörtelsjukdomar? Rösta och ge riksdagen vägledning!

Omröstning avslutad
Omröstning pågick under en vecka, den 8 -14 oktober 2015.

Resultat
Totalt röstade 3422 personer, fördelat på följande:
Ja:       3408
Vet ej:     10
Nej:           4

Omröstning

Motionen finns att läsa här

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. monica zanderhäll

  tror KH/socker är största boven i våra sjukdomar. Är ju inflammationsdrivande äta sådana matvaror

  Gillad av 1 person

 2. Monica Sävesbo

  Tacksam för allt arbete du lägger ner för oss alla drabbade. Kram!!

  Gillad av 1 person

 3. Ulrika Hellmo

  Bra

  Gillad av 1 person

 4. Det är fint att någon tar tag i Sköldkörtelsjukdomar. Det är högt på tiden, alldeles för många lider i onödan, bara för att läkarna är så okunniga !

  Gilla

 5. Åsa J albin

  bra intiativ

  Gillad av 1 person

 6. Lefton72_@hotmail.com

  Mats har ett hjärta av guld

  Gillad av 1 person

 7. Susanne Rosén

  Det är verkligen på tiden!

  Gillad av 1 person

 8. therese

  Läkarna tar inte alla våra symtom på allvar, dom kan för lite om det här och läkemedelsindustrin ser till att vi inte får ndt som vi behöver.

  Gillad av 1 person

 9. Mette

  Förkortningar är vanligt att slänga sig med, tror Du inte Mats Lindström att om man vet vad det betyder, det Du skriver om? att sympatierna blir fler om man ens vet vad Du pratar om? För övrigt – äntligen tar någon tag i Sköldkörtelvanvården, superbra med den motionen, Tack 🙂

  Gillad av 1 person

 10. Vesa Jämsä

  Läkarna har noll koll. Kan rekommendera Datis Kharrazian’s bok; ”Why do I still have thyroid symptoms?” Den bästa boken i världen om skölkörtelproblem.

  Gillad av 1 person

 11. Prippan

  Jag kan bara instämma med alla ovanstående kommentarer och att nästa medicinpris går till alla er som kämpar så för vår sak när vi andra inte orkar pga sköldkörtelsjukdom….

  Gillad av 1 person

 12. Nadja

  Tack Mats. Vi sprider vidare ditt initiativ. Med vänlig hälsning Nadja Öström – Sköldkörtelföreningen

  Gillad av 1 person

 13. Peter Nilsson

  ME/CFS är tydligen det som brukar kallas kroniskt trötthetssyndrom.

  Gillad av 1 person

 14. Ingela Söderlund

  Äntligen kanske det händer något!!! Vill ha tillbaka mitt liv o ORKEN!!!!!
  Hashimotos syndrom- nu opererad.

  Gillad av 1 person

 15. Jan Olausson

  Har en anhörig med sköldkörtelsjukdom. Instämmer med övriga om svårigheterna att hitta läkare med god kunskap om dessa sjukdomar.

  Gillad av 1 person

 16. Anita Lindqvist

  När jag efter ett års ätande av Levaxin, utan någon typ av förbättring, kom till en endokrinolog som sade: ”Kom du inte också hit o klaga med alla dina symptom som så många andra kvinnor. De enda symptom man har är lite trötthet och frusenhet”. Det var som att få ett hårt slag i ansiktet! Jag blev helt chockad, ilskan och våndan kom efter en stund när jag satt mig på tåget.
  ”Specialisten” som tyckte han kunde bättre än den läkare jag varit hos tidigare som han sa uttryckligen!

  Gillad av 1 person

 17. Gunilla Gramell

  Hej Mats, vilken tur att ni har varandra, du och din fru. Tack för att du även kämpar för oss alla andra ❤ även jag har fått diagnoserna ME, Fibromyalgi, Thyroidea besvär underprod, mm.
  Har din fru besökt någon Alternativ vård ? Homeopat eller liknande ? Har din fru tagit prover om hon har näringsbrist ? det hade jag i stora mått. Vi alla är olika, men våra kroppar behöver lika, med alla vitaminer och mineraler som vi naturligt har. Blir det brister så blir vi sjuka. Stora brister ,stroa problem.
  Kan bara tala för mig själv, och jag mår mycket bättre, med den frisk vård jag får rekommenderad av min Homeopat mm. Sjuk vården hade inget mer än starka "farliga" tabletter att erbjuda mig, så jag vände mig till en Homeopat. Hoppas din fru hittar ett bra sätt till tillfrisknad.. Lycka Till..

  Gillad av 1 person

 18. Angela Covacu Bohm

  Hej, jag känner igen mig i mångas beskrivningar på sina symptom och erfarenheter av vården när det gäller hypotyreos. Kunskapsnivån inom vården i Sverige är förvånadsvärt låg. Dock! Nyligen träffade jag en allmänläkare på vårdcentralen som var mycket väl insatt i komplexiteten av ämnesomsättningsjukdomar och direkt kunde förklara varför jag har dragits med svår tendinit det senaste halvåret.. typiskt nog är läkaren utbildad i Ryssland. Hittintills var ortopedteknikerna och naprapaterna de enda som jag upplevde till fullo kunde förstå mina smärtor och verkligen vilja hjälpa. Samtidigt var (och är) deras starka recommendation kraftig viktnedgång vilket i mitt fall som hypotyreospatient är minst sagt komplicerat.
  Jag accepterar att det kanske är omöjligt att finna behandling i Sverige just nu men det hjälper redan mycket om vården lyssnar och man blir trodd och förstådd. Samtidigt är det viktigt med mer forskning i ämnet.
  Funderar nu på att söka behandling utomlands eftersom i flera andra EU-länder finns sedan länge specialister inom endokrinologin.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: