Fler måste få insikt i vilken allvarlig sjukdom ME/CFS är

Myalgic Encephalomyelitis, annars känd som ME eller ME/CFS (inte enbart CFS som vissa av okunskap envisas med att kalla sjukdomen), är ett försvagat tillstånd som kännetecknas (bland andra symtom) med muskulös och ledvärk, kognitiv dysfunktion, extrem trötthet, influensaliknande symtom, kardiovaskulära problem, komplikationer med matsmältningssystemet och sömnstörningar. Trots bekräftelse av dess legitimitet är det medicinska samfundet fortfarande till stor del oengagerade.

Utsatta människor utsätts för skadlig diskriminering och försummelse.
Det är dags för ändring!

Här är en videofilm där några ME-patienter beskriver hur de mår och vad de känner inför den oförståelse de möts av:

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: