Syrgasbehandling av ME/CFS patienter (Fukuda) gav bra resultat

16 patienter med ME/CFS enligt Fukudakriterierna fick (2014 i Turkiet) syrgasbehandling vid 15 tillfällen under tre veckor.

Resultatmåttet bedömdes före och direkt efter behandlingen av de 15 sessionerna enligt Visuell analog utmattningsskala (VAFS). Fatigue Severity Scale (FSS) och Livskvalitet (FQLS)  Efter behandling hade patienternas poäng förbättrats avsevärt på samtliga skalor.
luft

Syrgasterapin  tolererades väl utan några komplikationer.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Forskare vid universitetet i Siena, Italien fann CELLFOOD effektivt för att minska symptomen av smärta och trötthet hos fibromyalgipatienter som inte svarar på andra behandlingar. CELLFOOD® är en blandning av syre och 129 mineraler, aminosyror och enzymer. Det påstås kunna syresätta celler och avgifta kroppen.

    En tolv veckors studie (2009) omfattade trettio patienter med fibromyalgi. 21 st fick CELLFOOD och 9 st fick placebo. Forskarna fann att både subjektiva och objektiva nivåer av smärta, samt trötthet förbättrades signifikant vid slutet av studien.

    Patienternas tolerans var optimal.

    http://www.prweb.com/releases/2009/03/prweb2218564.htm

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: