The United States spends while Sweden cuts down – Please, sign this petition

Save the Gottfries Clinic!
The Gottfries clinic is the leading ME/CFS and Fibromyalgia clinic in Sweden. It both treats patients and conducts biomedical research.

Politicians in Gothenburg, Sweden have now decided not to renew the contract with the clinic when it expires on 30 November 2016. Instead, it plans to announce a new procurement for the treatment of so-called MUS (medically unexplained symptoms).

Sign the petition here
Swedes signs here

Paradoxically the US is spending when Sweden does the opposite
The disease is estimated to affect more than 1 million Americans and ”an accurate diagnosis and effective treatment have remained elusive,” according to the NIH.

“Of the many mysterious human illnesses that science has yet to unravel, [Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)] has proven to be one of the most challenging,” Francis S. Collins, MD, PhD, NIH director, said in the release. “I am hopeful that renewed research focus will lead us toward identifying the cause of this perplexing and debilitating disease so that new prevention and treatment strategies can be developed.”

Francis S. Collins
Francis S. Collins

The agency has launched a research protocol at the NIH Clinical Center. It plans to develop a clinical study of patients who have experienced fatigue after symptoms of an acute infection to better understand both cause and progression. The study will include researchers from National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS), National Institute of Nursing Research, National Heart, Lung, and Blood Institute and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Additionally, the NIH is supporting research in the extramural community by ”re-invigorating the efforts of the long-standing Trans-NIH ME/CFS Research Working Group with [NINDS] as the lead of a multi-institute research effort.” The group will include 23 NIH institutes, offices and centers, according to the agency.
Source

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

  1. Det finns redan mycket man kan göra för denna patientgrupp, som jag sett många av. Etiologin är säkert mångfacetterad och delvis fördold, men att avlägsna toxisk (ex mögel och kvicksilver) belastning i kombination med ett optimalt näringsmedicinskt program, ofta även innehållande bioidentiska hormoner i små doser har gett mycket lovande resultat. Dessa patienter är ofta svårt känsliga för hårdare medicinska interventioner, så som starkare, icke kroppsspecifika molekyler och därför svåra att behandla för den läkare, som skyggar för ett utvidgat sätt att se på den levande organismens hälsa. Det är framför allt HÄR som forskningen bör sättas in!
    Karin Munsterhjelm, läkare

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: