Ny teknik finner virus

virus
Nästa generations sekvensering för att finna virus (NGS)

Nästa generations sekvensering i klinisk virologi (NGS) har nyligen dykt upp och är tredje generationens sätt att upptäcka virus. Dessa massivt parallella sekvenseringsplattformar kan sekvensera en blandning av genetiskt material från en mycket heterogen blandning, med hög känslighet. Dessutom arbetar dessa plattformar på ett sekvensoberoende sätt, vilket gör dem till idealiska verktyg för virusupptäckt!

Vem trodde 1950 att man hade upptäckt alla virus? 1980? 2015? Det kommer att upptäckas fler. HIV och EBOLA är några virus som visat sig vara dödliga, och som ingen kände till innan de upptäcktes.
Källa

Patienter med symtom av infektion i CNS hade herpesvirus
I en förstudie som publicerades den 27 oktober 2015 har man genom den nya tekniken undersökt 4 st patienter som visade symtom på meningoencefalit – infektion i centrala nervsystemet (CNS). Alla 4 visade sig ha olika former av herpesvirus. 3 kunde bekräftas med hederlig PCR-teknik.

Det är en mycket lovande upptäckt då herpes är ett virus som man med framgång kan bromsa med antivirala medel. Även om de bara var 4 st patienter kanske man kan utgå från att en undergrupp av ME/CFS-patienter med stor sannolikhet är drabbade av en aktiv infektion av en eller flera olika herpesvirus. Då symtomen i många fall är likvärdiga med meningoencefalit.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: