Det finns 320 000 okända virus

Det finns uppskattningsvis minst 320 000 virus kvar att identifiera
Forskare har genom bl a PCR-teknik analyserat förekomsten av mönster i 55 virus från nio virala familjer. De anpassade sedan statistiska metoder som används för att uppskatta den biologiska mångfalden i ryggradsdjur och växter och uppskattade totala virala rikedomen i dessa nio familjer till 58 virus. Med olika statisktiska metoder uppskattas att det finns ett minimum av 320.000 virus som ännu ej är upptäckta.
Källa

Självklart orsakas många sjukdomar av ännu ej kända virus
Man kan, eller bör, fundera på ett antal olika sjukdomar som idag saknar biomarkörer. Det kommer säkerligen stå i historieböckerna att i vart fall vissa diagnoser behandlades helt felaktigt under 1900-talets slut och 2000-talets början. Psykologer, psykiatriker och läkare som använder olika frågeformulär för att göra en bedömning och klassa in människor i olika fack beroende på symtom.

Det går självklart inte att klandra någon när kunskapen inte kommit så långt. Men man bör ändå vara ödmjuk inför det som vi ännu inte vet. Inte minst de som förespråkar att vissa sjukdomar är psykosomatiska.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

En kommentar

  1. Så småningom får nog mycket läras om inom den psykiatriska falangen ;).

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: