Min fru har Borrelia

Claudia för efter
Claudia sommaren 2014. T. v. innan en middag och t.h. efter middag.

Ett mikroskop kan väl inte ljuga – man ser väl vad man ser?
Efter att ha lagt ner i princip hela min fritid på att finna orsak till min frus svåra tillstånd genomgick hon idag, den 25 november 2015, mörkfältsmikroskopi (ej dualdur).  Det visade sig att hon har borrelia, babesia, bartonella och prozoer. Vem som helst kan på nedan korta filmsekvenser med enklare bakgrundskunskaper och sunt förnuft konstatera att Claudia definitivt lider av borrelia och babesia. Övriga infektioner syns på andra sekvenser som jag inte lägger upp i nuläget.

Mikroskopi anses vara en pseudovetenskaplig metod gällande diagnosticering av borrelia enligt vissa läkare som förespråkar att ELISA-testet är alldeles fullgott.

Kort videosekvens som visar borrelia och babesia i Claudias blod

Kort historik om min fru Claudia
Observera att Claudia har blivit biten av en enda fästing i hela sitt liv (vad hon kommer ihåg). Det var hösten 2008. Några veckor senare insjuknade hon i hög feber (41 grader) och sprängande huvudvärk (någon som drar en slutsats?). Hon lades in på sjukhus i åtta dagar. De uteslöt neuroborrelia, TBE och stroke. De trodde att det var en viral hjärnhinneinflammation. Jag bönade och bad, till ingen nytta, att de skulle ge henne antibiotikabehandling eftersom jag redan då läst om att de metoder som då fanns inte var 100% säkra.

Efter denna dryga vecka förändrades vårt liv totalt! Claudia blev sängbunden. Tre barn: 10, 12 och 14 år. Alla framtidsplanerar raserades – ja de flesta kan nog förstå vilken chock och omställning det blev för oss alla. Ingen adekvat hjälp från vården, förutom att levaxin skrevs ut mot för höga TSH-värden i sköldkörteln. Försäkringskassan misstänksam, utförsäkrad och fram och tillbaka.

Våren 2012 fick hon diagnos ME/CFS, IBS och Fibromyalgi. Man skrev ut antidepressiva trots att hon inte var deprimerad.  Hon hänvisades till psykolog och sjukgymnast. Hon fick även delta i ett program där hon skulle försöka lära sig att göra lite mer varje dag. Självklart blev hon sämre av behandlingen. Till slut så dålig att kommunen såg till att hon fick rollator, transportrullstol och permobil (använd en gång –  hon orkade inte använda den).

Claudia har de senaste åren varit sängbunden 22 timmar per dygn. Bara av att gå 10 meter fyller hennes kropp med mjölksyra. Kraftig utmattning. försämrad kognitiv förmåga och värk, värk och återigen värk – i hela kroppen! Tänk er då att få ett papper från Försäkringskassan, att de vill sänka hennes sjukpenning för att hon inte lider av en allvarlig sjukdom. Jag kan fortsätta skriva hur mycket som helst. Det har varit tufft, riktigt tufft!

Kort videosekvens som visar babesia i Claudias blod

Vad händer nu? Kommer sjukvården att göra något?
Babesia är en sjukdom som knappt är accepterad i Sverige. Det är väl bara boskap som kan få det? Ibland har man önskat att man kunde gå till en veterinär hellre än en läkare när det gäller ME/CFS. De undersöker i vart fall djuret på riktigt.  Borrelia tror kanske sjukvården generellt mindre på . I vart fall om man varit sjuk i flera år, då vissa tongivande läkare hävdar att ”kronisk borrelia” inte existerar. Mikroskopi får absolut inte användas för att diagnosticera borrelia. Den metod man använder sig av och litar blint på är ELISA. ELISA som sagt nej till Claudia två gånger – du har inte borrelia… ELISA som är starkt kritiserat i flera olika studier.

Specificitet och sensitivitet för svenska ELISA-borreliatestet
Det kanske är dags för Sverige att uppdatera sina metoder gällande att fastställa borrelia? Är det verkligen rimligt att utfallet från ELISA-testet ska vara det som ligger till underlag för om man ska få behandling mot borrelia eller inte? Vad händer med de som faktisk har borrelia och inte får veta det? Blir de friska – eller kan de rent av diagnosticeras i en annan sjukdom? Ja, vi vet ju. Men smart nog så får man inte åberopa mikroskopi som diagnostisktiskt verktyg. Så på pappret har vi fel. Ska vi tvingas till alternativvård för att byråkratin är viktigare en sunt förnuft?Är det verkligen så att sjukvården nonchalerar detta? Är det som många ”förtåsigpåare” menar, att det verkligen är artefakter man ser. Bedöm själva!

elisabilden
Bildkälla

Kort videosekvens på ett par spiroketer i Claudias blod

Vad händer nu?
Jag anser det märkligt att svensk sjukvård med några få i täten kan bestämma vad som är rimlig behandlingstid av borrelia. Rent logiskt inser nog de flesta att en person som gått med borrelia i flera år, och dessutom blir sämre och sämre, inte blir frisk på en två-veckors kur av antibiotika. Det är egentligen rena dumheter att tro på det. Inte minst när Statens Beredning för medicinsk utvärdering (SBU) anser att det är högst osäkert hur länge man bör behandla borrelia med antibiotika.

Det evidensgraderade resultatet är enbart 1 av 4! Om det vetenskapliga underlaget är otillräckligt för att bedöma om 14 eller 20 dagars antibiotikabehandling är tillräcklig kan man då med säkerhet avfärda att längre behandlingstid kan vara nödvändig i vissa fall? Japp – googla på det så får ni se vad läkare uttalar sig om – de som vågar uttala sig.
Källa

Följ denna sida så får ni veta vad som händer
Innerst inne så har jag mer hopp än på 7 år, ja jag är glad idag! Äntligen har kompassen hittat rätt kurs från att ha snurrat åt alla möjliga håll för att finna rätt riktning. ME/CFS är nämligen en av världens mest komplexa sjukdomar, eftersom den saknar en biomarkör. Jag tycker oss ha funnit en, eller t o m flera i Claudias fall. Nu gäller det att åka i den riktningen och att hon får den adekvat vård hon behöver. Jag både tror och hoppas att hon ska få det. Det sunda förnuftet måste segra!

 

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Maria Bergman

  Grattis Mats och Claudia! för att ni iallafall fått nåt slags svar! 😉 👍❤❤

  Maria Bergman

  Gillad av 1 person

 2. Stort grattis till er båda och er gemensamma kamp i detta! Jag som anhörig till en nu 18-årig dotter som diagnostiseras med ME för fyra år sedan. Hon liksom din fru Claudia har väldigt likartade symptom och senaste året har min dotter försämrats i rasande fart. Skola är inre att tala om. Hon som alltid varit duktig i skolan och älskat varje dag där kan idag inte ens gå en lektion i veckan. Hon hade stora drömmar om framtiden sch vi började titta efter att köpa jäst då det är vårt gemensamma intresse men så kom kraschen. Jag märker att hennes krascher kommer allt tätare med allt längre återhämtning och faller för varje krasch ett steg ner i att komma tillbaka. Jag ser hur en glad, kavat och positiv ung tjej mitt i tonårstid förvandlats till en ung kvinna med en rörelseförmåga som de 80-åriga pensionärer jag dagligen träffar i mitt arbete. Hennes höfter orkar inte bära henne längre och hon sover ingen djupsömn alls. Ständig utmattning och värk i hela kroppen är hennes vardag bunden och isolerad till ett mörkt rum de flesta dygnets timmar. Klarar knappt av att äta i köket trots total tystnad och dämpad belysning. Matlusten är helt borta liksom minnet som påminner om de dementa personer jag möter i mitt arbete.
  Jag liksom du Mats har hela tiden trott att även min dotter har Borrelia då vi har hundar och varit ute dagligen i skog och mark liksom i stallet flera hänger i veckan. Dock kan vi inte minnas oss om att sett varken fästingar eller märke på att hon skulle blivit biten.
  Jag önskar jag hade ditt driv som anhörig att föra kampen för en framtid för min dotter men känner både hopplöshet och avsaknad av ork. Den energi jag har kvar dränerar ut av att överföra lite av den till min dotter.
  I morgon ska vi träffa ny läkare på Vårdcentralen efter överrapportering från barnmottagningen som hon tidigare tillhört.
  Än en gång ett stort grattis till er båda och en ljusare framtid…….ja en framtid.

  Gillad av 1 person

 3. Ingela

  Hej på er<3<3

  Jag med min man förstår precis hur jobbigt ni har haft det. Min man blev biten sommaren 2002, och har successivt förvandlats och brutits ner av borrelia samt coinfections som erlichia, twar och coxsaccyvirus.

  Man kämpar mot ( icke-)vården och nu mot klockan ….!!!!!

  Har till slut fått diagnos av professionell och behandling därmed står nu på tur:) Jag vågar nog se en liten ljusglimt i tunneln

  Kram på er och ett stort jättetack för er berättelse

  Mvh

  Ingela

  Gillad av 1 person

 4. Hoppas hoppas hoppas att Claudia får ett bättre bemötande nu och hjälp .
  Skam den som ger sig ….du är guld värd Mats 💖

  Gillad av 1 person

 5. Jenny Lindeman

  Trägen vinner!! Claudia är lyckligt lottad med en man som dig! Stort Lycka till nu i er ”nya” kamp!!

  Gilla

 6. Tabitha van dinther

  Hej Mats!
  Min fru är också väldigt dålig om än inte i lika dåligt skick som din. Det är tungt att se månaderna passera utan att komma närmre ett svar och med försämring varje vecka.
  Var har du fått hjälp med mörkfältsmikroskopi?
  Jag är glad för er och hoppas innerligt att detta ska bli en vändpunkt!
  Vänligen

  Gilla

  • Tack! Hjälpen vi fick var att analysera vilka bakterier hon har i blodet. Babesia kan man faktisk få hjälp att analysera genom mikroskopi av skolmedicinen, även om jag tror att det sitter långt inne då sjukdomen länge enbart förknippats med boskap.

   Över hälften av Claudias röda blodkroppar är kapade. Inte undra på att hon knappt orkar röra sig och får kraftig mjölksyra vid ansträngning.

   Gilla

 7. Anders

  Stort tack för att du delar med dig Mats och jag är glad att höra att det går framåt för er! Låter intressant med mörkfältsmikroskopi. Av någon anledning hade jag fått för mig att det inte fanns evidens bakom denna metod men vilket inte verkar stämma. Är intresserad av att testa och frågar mig vart man kan hitta en kompetent praktiker som arbetar med borrelia och mörkfältsmikroskopi, gärna i Göteborgstrakten men kan även resa långt om nödvändigt. Om du eller någon annan vill dela med sig så vore jag tacksam.

  Gilla

  • Hej och tack Anders! Mikroskopi är ibte godkänt för att diagnosticera Borrelia. Däremot Babesia. Det är enda sättet som finns att identifera på. Jag känner inte till någon i Göteborg tyvärr.

   Gilla

 8. Hej, jag har läst att man kan bota borrelia eller förbättra tillståndet med Kolloidalt silver. Tyvärr jobbar läkemedelsindustrin hårt för att förtala detta ofarliga medel då det har vusst sej kunna konkurera med bl.a antibiotika. Det går ju inte att tjäna pengar på det då man inte kan ts patent på det. Man har då valt att gå den fula vägen, förtal. Man säger att det enligt vissa studier är farligt men vad man inte berättar är att studierna bygger på tester av ett annat silverpreparat, silvernitrat. En läkare, Paul Farber blev inte hjälpt av de traditionella metoderna o prövade kolloidalt silver o blev frisk. Han skrev en bok ”The micro silver bullet” där han berättar om sin resa.
  Ibland är det enkla det rätta.
  Stor dos C vitamin är också bra. Det finns mycket att läsa även om C vitamin.

  Gillad av 1 person

 9. Undrar en sak: varför är inte mikroskopi godkänt för att diagnosticera borrelia? Finns det något som gör att borrelia skulle kunna misstas för ngt annat eller att det skulle kunna ge falska positiva svar eller vad är motiveringen?

  Gilla

 10. Sannah Lindberg

  Mats. Vad ska jag säga… det var ju detta jag sa redan från början… Gissar hur många med ME/CFS det är som går omkring med denna cocktail i blodet ?? … I Göteborg finns Erik Eneby som gör blodmikroskopi med hur mkt han kan om borrelia&Co-infektioner vet jag inte. Jag vet att Claudia är i dom bästa händer… ❤

  Gilla

  • Jagvhar haft en 360-graderskompass. Har aldrig släppt föstingsjukdomarna i sikte. Nu har kompassen stabiliserat sig. Nu gäller det att fokusera pp vad som kan hjälpa. Svprast verkar babesia vara att få bort.

   Gilla

 11. Full av beundran av ditt outtröttliga arbete att hitta svar som kan hjälpa din fru! Beträffande möjlighet för patient med diagnosen ME att få hjälp i Göteborg eller för den delen i hela Västragötalandsregionen så är den NOLL. Regionen har stoppat (hösten 2014) alla möjligheter för läkare att ge behandling till denna grupp. Regionens läkare och alla de läkare som har avtal med regionen får bara diagnostisera ME och sedan inte behandla. Upplever detta helt sjukt, har fått den diagnosen för snart 13 år sedan.

  Gillad av 1 person

 12. Vad skönt att äntligen veta vad som ligger bakom din frus ME! Jag har följt dig/er här och via Facebookgrupp. Måste vara en oerhörd lättnad mitt i allt!

  Gillad av 1 person

 13. Erika Johansson

  Mitt tips till er är att ta kontakt med Friska celler AB i Gävle. Dom jobbar bara med borrelia och är otroligt kunniga och har hjälpt och hjälper väldigt många människor till ”ett nytt liv”!

  Gilla

 14. Charlotte

  Vad skönt att finna ett svar på varför din fru har mått så dåligt! Lycka till! Jag har hört från flera håll om människor med borrelia som inte får hjälp i Sverige och som istället sökt sig till Tyskland där de har mer framstående borreliakunskaper och vårdprogram för detta.

  Gillad av 1 person

 15. Annika

  Jag förstår precis vad ni är igenom. Jag gick igenom samma sak i två år. Jag fick sedan behandling i Oslo i ett år och har sedan dess varit symtomfri. Om ni vill höra om min behandling så får ni gärna höra av er. I Sverige finns ingen hjälp att hämta. Det finns någon doktor som du kan få namnet på vissa andra borrelia grupper. Mina tankar finns hos er

  Gillad av 1 person

 16. Jim Orosco

  I will just keep my heart crossed🌹❤️🌹.

  Gillad av 1 person

 17. Christer

  Skönt att få besked, man blir som sagt förbannad över all tid man har slösat bort på svensk sjukvård, min läkare sa att det här får du lära med…
  Kämpa på

  Gillad av 1 person

 18. Fantastiskt att ni har fått besked efter allt slit. Mitt råd är att söka upp Lundborgskliniken i Tollered som jobbar med frekvensnedicin. Tag inte antibiotika för då är det svårare att bemästra spiroketerna. Håller tummarna att det går vägen.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Det är inte lätt! Sjukvården har inte gjort mycket för att finna orsak. Det är antidepressiva och psykolog som föreslås. De vet inte vad ME/CFS är. Nu när vi alternativt fått svar så vet jag att det kommer bli en fight.

   Sjukvården har förstört 7 år av min familjs liv. Sjukvården borde därför nu göra vad de kan. Men jag är skeptisk. Jag kommer att redovisa exakt vad som händer nu. Jag har även kontaktat media. Vi får se om vi får den hjälp som vi, eller rättare sagt min fru förtjänar.

   Gilla

 19. Karin Brunström

  Helt fruktansvärt hur illa det kan gå
  Jag skulle absolut ta kollodialt silver
  Fyra ggr per dag för att få en jämn nivå i blodet
  Helt utan biverkningar, billigt och effektivt
  Minst ett års behandlingstid

  Gillad av 1 person

 20. Mats Lindström, antibiotika i all ära. Men människor har i tusentals år använt olika örter och ämnen i naturen för att bekämpa parasiter och svampar och virus. Jag blev själv hastigt sjuk sommaren 2014 med totalkollaps och multiorgansvikt samt muskelförlamning och hjärnhinneinflammation som jag fortfarande har symptom av. Jag läste allt jag kunde hitta och mina symptom var liktydigt med sorkfeber eller eventuell borrelia/ TBE. De trodde inte att jag hade några problem över huvud taget. Allt var inbillat. Jag hade 6 veckor tidigare ordinerats paraflex som är muskel avslappnande för en skadad axel och i samband med det uppkom mina symptom. Det har jag först nu fått bekräftat då jag begärt alla mina journaler. Jag fick blödningar i näsa, underliv, stora lila blåmärken, peter i ansiktet, yrsel, illamående, kräkningar, muskelsvaghet så det svajade när jag gick och hjärtklappning vid minsta ansträng, darrningar, sömsvårigheter, tappad aptit, magsmärtor, skummande urin som blev mörkare och mindre för var dag. Ödem i hela kroppen och påsar under ögonen samt troligen hjärnan då en märklig huvudvärk och hjärndimma och känsla av att ha en stålmössa på huvudet infann sig. Jag kontaktade vc efter ytterligare 4 veckor då jag bara blev sämre och sämre. Trodde jag fått lunginflammation eftersom jag hade tappat rösten och förlorat min ork. Jag tränade tidigare 20 timmar i veckan och dansade. Nu orkade jag ingenting. Jag fick utan odling penicillin. Den tredje dagen kollapsade jag i cirkulationssvikt och kunde inte andas. Jag ville inte till akuten. 4:e dagen hände samma sak. Jag väntade med att ringa ambulans eftersom jag var rädd att inte klara resan. Jag ringde när jag återfått andningen. Det var inte så smart. Det hade varit bättre att riskera att dö under transporten. På sjukhuset tog de bara standardprover och skickade hem mig. Ringde VC dagen efter och fick komma dit. De blev jättesura och tog lite fler prover som verkade mest gå ut på att se om jag var alkoholist eller ej. Många prover var värda att följas upp.protein i urin samt blod o vita blodkroppar. Hb på 148. Alla mina prover jämfört med akuten har försämrats rejält och ligger på övre referens. Trots detta får jag ingen hjälp. Jag rekommenderas dricka och äta mer fast jag inte kan då det inte produceras urin. I min journal skriver hon att jag har vanföreställningar. Så här fortsätter det. Sedan får jag candida utbrott pga penicillinet och allvarlig hepatit. På återbesök på akuten försöker de skriva in mig på psyk trots att ännu fler prover bekräftar att något är fel. På vc har de sagt att jag skulle få kallelse till lumbalpunktion eftersom jag krävt det. Det var en lögn. Den skrevs aldrig och kom aldrig. Under tiden läser jag allt jag kan på internet om Candida och börjar bekämpa den. Det ger resultat och långsamt börjar även njursvikten, leversvikten, slemmet i lungor och bihålor och andningssvårigheter och muskelförlamninegen och hjärndimman släppa. Jag kan gå kortare sträckor i långsamt tempo. Under sommaren kunde jag inte gå eller stå alls utan att hålla mig i något. Endast mellan säng och badrum. Jag kunde inte sitta på en stol i början utan bara ligga.Knappt vända mig om i sängen. I oktober lyckades jag tjata till mig borrelia och pumalavirustest och TBE via blod på en annan vc. De var negativa. Jag var hysterisk i min kamp mot candida eftersom tarmen strejkat fullständigt med förstoppning efter att diarrén från hepatiten gett med sig. Jag åt allt jag kunde för att göra det ogästvänligt och undvek allt som de gillade; snabba kolhydrater gluten laktos och allt med jäst eller mögel. Till slut fick jag bukt på det och blev långsamt bättre och bättre med lite märkliga symptom som bortdomnad tunga och andra konstigheter vid ansträngning. I december börjar jag jobba hårt igen och får tillbaka de flesta symptom. I januari träffar jag en väninna med magsår och blir troligen smittad av helicobacter. Nu blir jag riktigt dålig. Alla gamla symptom blir än värre och njursvikt en riktigt svår. Levern börjar krångla igen. Omöjligt att sova. huvudet fungerar inte alls. Ovanpå detta smärtor i magen med brännande känlsa sura uppstötningar och andningssvårigheter med hjärtklappning. Jag får lägga mig på sidan för att få luft. Min tunga var vid flera tillfällen helt kolsvart. Jag läser allt jag kan på interent och ber vc ta prov.de tar endast blodprov trots att jag vill ta avföring prov. De gömmer sig likt borrelia mfl virus i slemhinnan. Jag får omeprazol mot magsyran och är nu utlämnad att bekämpa detta själv. Med stor envishet och möda lyckas jag få bukt med dem i mage och tarm. Dock har de troligen tagit sig ut i blodet och in i hjärnan precis som candida och ev andra virus. Där kommer jag nu inte åt dem för jag kan inte längre syre sätta mitt blod pga tarmskada som gör att jag inte kan träna. Jag får till slut en lumbalpunktion nu i maj. Jag är inte riktigt påläst och säger bara mina symptom och att jag tror jag har hjärnhinneinflammation. Jag hade för lite albumen för att de skulle odla för menigokocker. De odlade för herpes, entré och varicella. Erotrocyter var 113 som ska vara <1. Men det bortförklarades med att ett blodkärl kunde spruckit.
  nu får jag ingen hjälp alls och vet inte vart jag ska vända mig. Men vill ändå tala om att om jag inte under tiden försökt bekämpa alla parasiter med alternativa metoder hade jag varit sängliggande än idag. Så tills ni får intravenös antibiotika kan ni prova andra sätt. Det finns faktiskt flera som botat även cancer med dessa örter och kost. Generellt är det att skapa en basisk miljö så parasiterna inte trivs. Sedan äta och dricka ämnen med speciella syror de inte tål. Tranbär lingon kokos är särskilt effektivt. Sedan är det lite blandat med sånt som är giftigt som tex krossat linfrö med cyanid, kanel, ingefära, gurkmeja cayenne och chilli vitlök oregano citron lakritsrot och malört är väl de vanligaste. Strikt lchf med nötter bönor o h linser åt jag och långsamma halvråa grönsaker som broccoli morot och blomkål o h massor av makrilll som innehåller extrem halt omega 3 selen b12 och mycket jod a , b, d vitamin och annat nyttigt. Vet inte om ni vill prova. Men det skadar väl inte under tiden. Jag har gått med i flera grupper på Facebook och förstått att många provar ks, msm , binjureextrakt mm mot lite alla möjliga besvär med framgång, men har ingen erfarenhet det.
  Det är trist att få hela sitt liv förstört. Jag hoppas ni blir hjälpta. Hör gärna av er.vet inte om ni känner igen någonting av detta. Jag funderar på att söka vård utomlands.

  Annika

  Gillad av 1 person

 21. Lin

  Hej!
  Blev dålig när jag var 8 år, svårt att tänka, hjärndimma, stickningar i fingrarna osv.
  inte fått någon hjälp av svensk sjukvård, jag har bätt dem att ta prover, men de har sagt att allt varit psykosomatiskt!….inbillning har de sagt då de tagit de vanliga proverna och de var bra!
  Även efter att jag blivit tillfälligt halvsidigt förlamad förra sommaren och inlagd på MOA akut fick jag ingen hjälp. beskedet var… perceptionsstörningar!!!
  Nu har jag efter 32 år tagit ett eget prov i tyskland och jag har borrelia!
  Jag skulle vilja stämma svensk sjukvård då jag blivit utsatt för psykisk kränkning och haft så kallade somatiska besvär då jag lider av många diffusa symptom som kronisk trötthet, migrän och ja ni vet alt man kan få av borrelia, även minnesförlust och svårt att skriva och få orden rätt, förlåt ifall jag skriver fel!
  …Jag bor som tur i utlandet nu , då jag hittade kärleken där för 5 år sedan, så jag har lämnat Sverige och är idag glad över detta, jag tycker det börjar gå ut för med hela samhället…jag kommer att få antibiotka vet jag, men hur länge har läkaren inte sagt…tål jag inte detta kommer jag att bli behandlad med örter.
  Jag litar fullt ut på labbet som tog mina borreliaprover då jag haft personlig kontakt med läkaren som är ansvarig över testerna och jag har en tid läst mycket om honom. Min läkare som skall behandla mig vet jag inte så mycket om , men orden om henne är bra ifrån labläkaren…
  /L
  CD 57 Flow Cytometry testet gav positivt resultat liksom Elispot!

  Gillad av 2 personer

 22. Hej!
  Fortsätter med min historia om den inte fick plats ovan…

  de troligen tagit sig ut i blodet och in i hjärnan precis som candida och ev andra virus. Där kommer jag nu inte åt dem för jag kan inte längre syre sätta mitt blod pga tarmskada som gör att jag inte kan träna. Jag får till slut en lumbalpunktion nu i maj. Jag är inte riktigt påläst och säger bara mina symptom och att jag tror jag har hjärnhinneinflammation. Jag hade för lite albumen för att de skulle odla för menigokocker. De odlade för herpes, entré och varicella. Erotrocyter var 113 som ska vara <1. Men det bortförklarades med att ett blodkärl kunde spruckit.
  nu får jag ingen hjälp alls och vet inte vart jag ska vända mig. Men vill ändå tala om att om jag inte under tiden försökt bekämpa alla parasiter med alternativa metoder hade jag varit sängliggande än idag. Så tills ni får intravenös antibiotika kan ni prova andra sätt. Det finns faktiskt flera som botat även cancer med dessa örter och kost. Generellt är det att skapa en basisk miljö så parasiterna inte trivs. Sedan äta och dricka ämnen med speciella syror de inte tål. Tranbär lingon kokos är särskilt effektivt. Sedan är det lite blandat med sånt som är giftigt som tex krossat linfrö med cyanid, kanel, ingefära, gurkmeja cayenne och chilli vitlök oregano citron lakritsrot och malört är väl de vanligaste. Strikt lchf med nötter bönor o h linser åt jag och långsamma halvråa grönsaker som broccoli morot och blomkål o h massor av makrilll som innehåller extrem halt omega 3 selen b12 och mycket jod a , b, d vitamin och annat nyttigt. Vet inte om ni vill prova. Men det skadar väl inte under tiden. Jag har gått med i flera grupper på Facebook och förstått att många provar ks, msm , binjureextrakt mm mot lite alla möjliga besvär med framgång, men har ingen erfarenhet det.
  Det är trist att få hela sitt liv förstört. Jag hoppas ni blir hjälpta. Hör gärna av er.vet inte om ni känner igen någonting av detta. Jag funderar på att söka vård utomlands.

  Annika

  Gillad av 1 person

 23. Anushka

  Hi,

  I am the author of moms4science.wordpress.com and you may know me under the name of Anushka from forums.

  I do not speak your language, but the video’s speak volumes !

  I had the same idea to get tested with dark field microscopy by the same doc. I would like to have some more information in English from you if possible. Can you please contact me via my blog or lyme@nym.hush.com ?

  Gillad av 1 person

 24. Håkan Fant

  Hej Mats!
  Hoppas att din fru speciellt men även resten av familjen mår bättre o bättre!:)
  skulle du vilja va snäll o skicka info om var ni tog detta test? Stort behov av detta själv!
  Mvh Håkan

  Gillad av 1 person

 25. Håkan Fant

  Hej Mats!

  Det var tråkigt att läsa om din frus sjukdom samtidigt härligt att ni verkar vara på rätt väg. Jag själv har problem med min kropp och har haft det i 3 1/2 år. Många av mina symptom stämmer överens med din frus och andras ovanståendes symtom. Det var min kiropraktor som började fundera på borrelia & nu när jag söker runt så verkar det stämma överens på många plan om hur jag mår. Jag undrar om du skulle kunna rekommendera mig vart jag ska vända mig för att kunna få hjälp med provtagning? Bor i Västsverige men är villig att resa vart som helst.
  Mvh Håkan

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: