Nexavir fungerar mot ME om höga IgG finns mot EBV

4me
Nexavir och 4ME i tvist om patentintrång. Men har i vart fall liknande effekt

Framgångsrik studie med Nexavir 1990
1990 genomfördes en studie i Nederländerna med 270 ME-patienter. 59% hade onormalt höga IgG titernivåer mot EBV. 80% av patienterna hade haft ME mer än 1 år. 18% hade haft ME i mer än 6 år.

2 ml Nexavir administrerades dagligen under tio dagar, följt av tre gånger i veckan. Av de 270 deltagarna i studien, nådde 96% av dem som fick mer än 40 injektioner förbättring eller i närheten av remissionsstatus (med få kvarvarande symtom). 71% av patienterna som fick 11-40 injektioner nådde remission eller i närheten av remissionstatus (med få kvarvarande symtom).
Källa

En annan framgångsrik studie med Nexavir 1994
130 st ME-patienter, med liknande urvalskriterier som ovan studie (höga IgG mot EBV), administrerades 2 ml injektioner av Nexavir dagligen under 25 dagar, därefter varannan dag under 50 dagar, följt av tre gånger i veckan under 105 dagar. Totalt fick deltagarna 95 injektioner under en period av 180 dagar. Av de 180 patienterna nådde 43% remission och 42% blev mycket bättre (med få kvarvarande symtom). 
Källa

Historik
Under 40-talet licensierades Kutapressin av Schwarz Pharma för att behandla akne, munsår, herpesvirus och andra inflammatoriska virus. Nexco Pharma återinförde sedan samma produkt med en i stort sett identisk sammansättning till Kutapressin under varumärket ”Nexavir.”

Nexavir är ett svinleverextrakt som är restprodukten från processen av vitamin B12-extraktion. Den består av peptider och aminosyror.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Vibeke Vold Trondseth

  Hei Mats

  Tusen takk for din innsats for oss syke – det betyr veldig mye.
  Skulle gjerne ha lest den første studien du referer til over – Framgångsrik studie med Nexavir 1990 – men kildereferansen leder til den Nederlandske Me-foreningen. Hvis du hadde hatt anledning til å linke til den studien du tenker på hadde jeg satt stor pris på det.

  Skal til legen min i slutten av mars-16, og skriver ut alt som kan være relevant til min situasjon, bl.a. har jeg høye verdier av antistoff mot EVB VCA.

  Jeg ser du skriver at unomalt høye IgG titernivåer mot EBV har vært et kriterie for å studiene med Nexavir, men finner så langt ikke dette beskrevet i kildene du henviser til. Hvis du kan hjelpe meg med å fremskaffe kilder som sier dette blir jeg veldig takknemlig.

  Med vennlig hilsen
  Vibeke Vold Trondseth

  Gilla

 2. Hei Mats

  Tusen takk for den fantastiske innsatsen du gjør for oss syke!

  Jeg skal til legen i slutten av mars-16 og skriver i den anledning ut diverse informasjon som er relevant for min situasjon, jeg har bl.a. høye verdier av antistoff IgG mot EBV VCA.

  I den anledning skulle jeg gjerne lest kilden til ditt første innlegg ”Framgångsrik studie med Nexavir 1990” hvor du sier at 59% hadde unormalt høye titernivåer mot EBV. Kilde-linken er linket til den nederlandske Me-foreningens side, og ikke studien. Blir svært takknemlig hvis du finner frem og linker den studien du refererer til.

  Vedr. ”En annan fråmgangsrik studie med Nexavir 1994” sier du 130 CFS pasienter med lignende utvalgskriterier som oven studie (høye IgG mot EBV), men jeg kan ikke se at utvalgskriteriene fremkommer i kilde-linken. Har du noe dokumentasjon på utvalgskriteriene for studien?

  Jeg leter etter studier som konkret sier at høye verdier av IgG EBV VCA kan tyde på en aktiv infeksjon og kan forsøkes behandlet med for eksempel Nexavir.

  All hjelp mottas med takk 🙂

  Beste hilsen fra Vibeke

  Gilla

 3. Maria Bergman

  Intressant Mats! 😉 👍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: