Att vara sjuk utan medicinska bevis kan det snart bli ändring på

virus ja

Virus är vanlig orsak till många sjukdomar
Det upptäcks hela tiden nya virus. Metoden för att finna nya virus utvecklas mer och mer. Tidigare kunde man enbart finna virus likt en metallsökare. Sökaren måste så att säga vara inställd på det den ska leta efter.

Numera finns mer avancerade sätt att upptäcka virus, även om man ännu inte kan söka helt fritt.
Källa

Framtiden kommer att visa att virus ligger bakom fler sjukdomar
Jag kan tänka mig att man inom en snar framtid kommer att finna virus som är en direkt orsak till en eller flera kroniska sjukdomar som idag saknar biomarkörer, där patienter inte blir trodda på och skickas till psykologer och olika aktivitetsprogram och där läkarna skakar på huvudet. För de kan enbart behandla sjukdomar med biomarkörer. Och det är ju inte deras fel. De har ju bara tilllgång till det som vi idag vet. Men vem som helst kan nog inse vilka konsekvenser det medför för den drabbade och anhöriga att inte alltid bli trodd på att man är riktigt dålig.

Viruset som man trodde låg bakom ME/CFS
Kommer ni ihåg Dr. Judy Mikovits som hela tiden haft hypotesen att XMRV-virus ligger bakom ME/CFS? Hon hade, då hon själv forskade om viruset, inte möjligheten att fritt söka efter virus, eller som hon sade: ”Problemet var att varje gång vi satta våra sekvens i databasen kom det upp som XMRV, eftersom det är allt som fanns. Det fanns inget annat att jämföra med. XMRV är inte ett enda virus, det är en familj av virus. Och det kan finnas många andra retrovirus som liknar det som kan vara patogena för människor. Vi har bara inget säkert sätt att identifiera dem på just nu.”.

Ampligen fungerar på de med antikroppar mot SFFV
Vidare menar Mikovits att Ampligen fungerar riktigt bra för 30% av ME/CFS-patienter: ”30% av personer med ME/CFS hade antikroppar mot ett virus (SFFV) och dessa var de patienter som svarade på Ampligen. Vi fann en biomarkör – antikroppen till SFFV-ENV.”. Denna slutsats har senare även validerats av Lipkin.
Källa

Exempel på nytt virus
Nyligen upptäcktes ett nytt tarmvirus, och till förvåning bland forskarna kan det hittas i ungefär hälften av världens befolkning. Även om det ännu inte är klarlagt vad viruset gör är forskarna angelägna om att ta reda på om det främjar hälsa eller inte. (San Diego State University).

Tillvägagångssätt för att finna viruset
Forskarna avslöjade viruset efter att ha analyserat DNA från avföringsprov av 12 personer och fann ett kluster av virus-DNA som alla prover hade gemensamt. De sökte igenom en stor databas av genetiska sekvenser i prover tagna från människor från flera olika kontinenter. De letade efter virusets DNA-sekvens, och fann viruset i 75 procent av proverna av mänsklig avföring. Vissa av dessa prover var från samma person. Efter att ha tagit hänsyn till detta uppskattar forskarna att viruset finns i ungefär hälften av alla människor.

Man finner det man letar efter
Hur kunde ett sådant vanligt virus gå obemärkt förbi så länge? En av anledningarna kan vara att tidigare jämförde de flesta forskare DNA (från de löpande proverna) endast mot DNA-sekvenser, som redan är kända (precis så som Mikovits ovan var begränsad till). Men i den nya studien har forskarna först jämfört DNA med varandra och sedan sökt på gemensamma sekvenser.

Det nya viruset, som forskarna har namngett Crassphage, är en typ av virus som infekterar bakterier. Enligt studien är det troligt att viruset infekterar en mycket vanlig typ av tarmbakterie som kallas Bacteroidetes.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: