Sandra 35 ska på ME/CFS-utredning i januari 2016

bilden
Bilden är från 2012.

Sandra skickade ett meddelande till mig och ville dela med sig av sin berättelse om sin svåra sjukdom
Sandra är ensamstående med två barn, 4 och 7 år gamla. Hon insjuknade hösten 2014 i bältros. Två veckor senare fick hon åka in akut till sjukhus. Hon hade kraftig yrsel och värk i hela kroppen. På akuten spekulerade de i om det var kristallsjukan. Benen ville knappt bära henne. Hon jobbade vid tidpunkten för insjuknandet som vårdbiträde på ett äldreboende, men var tvungen att sjukskriva sig på 100%, vilket hon fortfarande är.

Hon har genomgått flera undersökningar, men läkarna vet inte vad det är. I september 2015 fick hon ett skriftligt utlåtande av sin läkare att hon hade positiv IgM-titer vid borreliaserologi. Enligt läkarutlåtande anses det inte ha något värde. Istället så spekulerar läkaren i följande: ”…därefter rör det sig nu nog om sekundära komplikationer i form av inaktivitet kombinerat med kortisolbrist.” Efterföljande lumbalpunktion har gjorts och inget tyder på neuroborrelios.

Borrelia

Sandra beskriver sin livssituation enligt följande
”Jag har värk i kroppen, typ ”fibromyalgivärk” som flyttar sej och vandrar runt i kroppen. Jag har aldrig haft ont någonstans innan och aldrig behövt äta mediciner eller så.

Jag hade fyra hundar som jag älskade. I början kunde jag gå ut med dem en bit, om jag gick långsamt med många sittpauser. Det går inte längre. Jag blir helt slut, så två av hundarna är nu omplacerade och jag hoppas kunna klara av att behålla de andra två.

Nu är jag är sängbunden och ligger ner 90% av dagarna. Går jag till kök eller toalett måste jag sätta mej eller stödja mej. Benen bär mej inte. Allt är ett projekt att göra. Jag är helt utmattad av allt jag gör hela tiden. Jag ligger jämt… Blir utmattad av att prata eller fylla i papper, sen är det bättre och sämre dagar, men benen har aldrig fungerat på dessa 14 månader. Mer än till att gå väldigt korta sträckor. Jag har hemtjänst 13 timmar i veckan och jag får väldigt mycket hjälp av min mamma och lillebror. Barnen är väldigt duktiga och hjälper till så gott de kan.

Min 7-åring skrek häromdagen till mej – Jag haaaatar din sjukdom mamma!

Jag känner mig maktlös och vet inte vad jag ska göra när jag inte får någon adekvat hjälp.”

Sandra ska nu till Gottfrieskliniken i Göteborg för utredning om hon har ME/CFS. Egentligen skulle hon få komma först till sommaren, men fick en tidigare tid i januari för att hon är så dålig.

Antibiotikabehandling har inte provats.

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Hon behöver antibiotika. Hon har borrelia. Läkaren behöver entledigas från sin tjänst.

  Kort och gott men icke desto mindre sant.

  Gillad av 2 personer

 2. yvonnelofquist

  Tack för att ni berättar, detta är så viktigt, vi är så många som fått svepande nedlåtande diagnoser, som tex. gnäll och svid kärringsjukan, som förvandlades till fibromyalgi när det visade sig att även män kunde drabbas. Att kroniska infektionssjukdomar finns är ett faktum och det kan vara Borrelia + co-infektioner som är bakgrunden. Det finns många fler, men svensk sjukvård har inte skaffat den kunskap som behövs för att göra rätt diagnos, inte heller den nyfikenhet eller intresse i patienten för att söka utanför sitt eget tjänsterum. Kunskaperna finns hos internationella kolleger, i många andra länder och jag vet inget annat än att kalla det tragisk tröghet. Satsa på ny grundforskning som inte är styrd av ekonomiska privatintressen, vi har ju råd, vi anses ju vara ett rikt land.

  Gillad av 3 personer

 3. Medo

  Det är tydlig med borrelia, jag misstänker bartonella och babesia! Väldigt konstig att antibiotika inte gavs för länge sedan!

  Gillad av 2 personer

 4. Ingela Lanner

  Vad jag inte för mitt liv kan begripa är de inte är det minsta intresserad av att försöka göra patienten frisk?!?
  Varför blev dom läkare av alla yrken?
  Som läkare borde man väl vara intresserad av vad det är som gör patienten sjuk??
  Jag fattar inte detta.
  Ingela

  Gillad av 2 personer

 5. Pingback: BOTA BORRELIA – SANDRAS HISTORIA, en skandal under upprullning! | Bota Borrelia – Offer för sjukdom, inte samhället

 6. Helena Schön

  Känner starkt med Er! Jag tog eget initiativ och kurerar mig på egen hand. Det finns knappast några kunniga läkare kvar i Sverige! Tacka vet jag KS (Silver vatten)! Det finns inget bättre. Tar även bikarbonatkurer med Askorbinsyra (C-vitamin) samt MS (Svavel). Allt i tur och ordning – gör inget förhastat. Dessa kurer gav mig livet tillbaka! Litet har jag dock kvar att ”jobba på”… Kram //Helena

  Gillad av 1 person

 7. Hans

  Halkade in här!
  Finns mycket på Youtube om silvervatten.
  Sök på bob beck protocol eller Anders sultan.
  Just nu är jag inne och lusläser allt om cokosolja.
  Min guru (kiroprator) john bergman har över 500 föreläsningar på youtube(värt att titta på)

  Mitt motto ”kan jag bara hjälpa någon under min tid har jag gjort skillnad 🙂

  Gilla

  • Vi känner nog mpnga till silvervatten mm. Men det handlar nu inte om alternativvården. Det handlar om att svensk sjukvård ska behandla patienter boende i Sverige. Inte att patienter boende i Sverige ska tvingas till alternativvården.

   Gilla

   • Hans

    Hej Mats.
    Jaha.. jag trodde det handlade om att hitta alternativ för att få folk friska och hitta orsaken till varför folk blir sjuka överhuvud taget!
    Kemiska produkter i en organisk kropp är inte en bra lösning.
    Sveriges läkarkår blir allt mer lik den i usa med restriktioner så det blir löjligt.

    Gilla

 8. Lars Jansson , företagare och urförbannad svensk

  Läser dessa hemska historier som helt utomstående och utan tidigare kännedom om saken. Har inga egna, vad jag vet ingen i min närhet och familj som råkat ut för detta.
  Oavsett det så reagerar jag med astronomisk ilska över den oerhörda flathet som länge varit och inte enbart om det här.
  Rent allmänt har Sverige idag en så låg nivå på så mycket att det är rent skrämmande. Lik väl så slår våra skit politiker sig på bröstet och vill framhäva vårt land bland de främsta. Det räcker med att notera en helt annan sak vid skogsbränderna vi hade.
  Det fanns inte i landet den brandbekämpning som krävdes trots att landet till stor del består av just skog. Italiensk plan med släckförmågor, Polska brandmän med bilar och utrustning som får vilken svensk stationschef som helst att dregla av avund. Inom sjukvården är det samma sak – en nedmontering i både kvalitet och bredd.
  Ursäkta mina utlägg utöver ämnet, men eftersom man länge noterat mängder med dumheter som oantastat fått florera så blir reaktionen sådan.
  Det jag egentligen ville yttra i text är att – samla ihop Er i en förening där ni massivt mejlar, skriver eller ringer oavbrutet till läkemedels- och sjukvårds ansvariga/minister. Samtidigt lyfta ämnet till program som Uppdrag Granskning, Kalla Fakta och liknande. Ansvariga kan länge vägra lyssna – likaså politiker men är det något som de hatar så är det en kameralins i ansiktet.
  Hoppas verkligen att ni som drabbats får den vård som tydligen ändå går att finna utomlands. Annars kan de ta det jävla Nobelfirandet och köra upp det dit solen aldrig når, då man årligen och glädjande kastar ut mängder med medel till den yttersta forskningen utan att ens vilja bruka densamma själv.

  Mycket har våra styrande att skämmas för men de saknar den fundamentala förmågan att begripa det.

  Mvh Lars Jansson

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: