Syresätt kroppen genom handen

Avacen100
Bild på AVACEN 100

Att stoppa handen i en apparat 2 gånger om dagen minskade smärta i hela kroppen med 40% i snitt.
Företaget AVACEN meddelade nyligen resultatet av en fas II-studie. Den månadslånga undersökning, som ägde rum vid University of California i San Diego involverade 22 fibromyalgipatienter.

Alla fick två 15 minutersbehandlingar varje dag under 30 dagar. Gruppen som helhet rapporterade en minskning 40% av utbredd smärta i kroppen.

Hur fungerar detta då?
Händerna är kroppens regulator till mycket. I händerna finns oftast för mycket blod, mer än vad händerna behöver. Det blir en reservoar av blod som vid behov snabbt skickas till andra delar av kroppen som är i större behov av blod. Man har i studier sett att blod flödar från våra händer till våra muskler när vi tränar. När kroppen överhettas flyter blodet ut i våra händer för att kroppen lättare ska kunna avleda värme.

Den framtagna apparaten AVACEN 100 ökar därmed blodflödet i hela kroppen, muskelspänningar släpps, kroppstemperaturen ökar och effekten ger även en minskad aktivitet av det sympatiska nervsystemet.

Att skapa ett undertyck är nyckeln till framgång
Genom att stoppa handen i maskinen påverkas blodkärlen i handflatan (arteriovenös anastomos). Det produceras ett undertryck och värme för att driva värmen tillbaka in i kroppen. Undertrycket är själva nyckeln. Värmen minskar blodets tjocklek och ökar blodkärlens utvidgning och gör det möjligt för blodet att lättare strömma in i kroppens minsta blodkärl. Den ökade mikrovaskulära cirkulationen ökar därmed syretillförsel och näring till musklerna, samtidigt som blodet lättare ”bär bort” gifter. Fenomenet ökar också kroppstemperaturen – ett vanligt problem för många ME/CFS- och fibromyalgipatienter.

AVACEN 100 är ett alternativ till att syresätta kroppen
AVACEN 100 hjälper således till att syresätta kroppen. Istället för att använda en syrkammare eller syrgas kan man helt enkelt placera händerna i AVACEN-maskinen. De hävdar också att behandlingen inte har några biverkningar.

AVACEN 100 kostar ca 3000 US$.
Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

 1. Sirpa Talani

  Vet du någon som har erfarenhet av AVACEN 100 här i Sverige?

  Gillad av 1 person

 2. Annelie G

  Hej Mats ! Jag råkade just halka in på din sida här. Låt mig ge dig en stor komplimang för den !!! Önska att alla husläkare hade tillgång till din sida, då du verka en av de kunnigaste inom området som jag stött på här i Sverige !
  Säg har vet du om denna apparat finns hos någon återförsäljare här i Sverige eller om det finns någon vårdgivare dit man skulle kunna gå för behandling innan man vågade sig på att köpa en sådan apparat ?
  P.s. Jag tror att din fru är rätt stolt över dig…
  God fortsättning på det nya året !
  önskar
  Annelie G

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: