Mikroorganismer i havet vet vi inte mycket om

Dessa magnifika mikroskopiska sjövarelser producerar hälften av världens syre och innehåller ledtrådar till utvecklingen av liv.

Forskarna är överens om att det finns syre från havets växter i varje andetag vi tar. Merparten av detta syre kommer från små havsväxter, som kallas för växtplankton som befinner sig nära vattenytan och driver med strömmarna. Liksom alla växter producerar de syre genom fotosyntesen.

Frågan är vad är det vi inte vet om alla dessa vattenorganismer. Det är rätt mycket. Titta gärna på den här intressanta filmen med både vackra och skrämmande bilder.

Källa

Om Mats Lindström

Jag heter Mats Lindström och min fru är svårt sjuk i ME/CFS sedan 2008. Jag lägger ner en stor tid av min fritid på att försöka finna bra symtomlindring och helst botemedel mot sjukdomen. Det viktigaste i det arbetet tror jag är att synliggöra sjukdomens allvarlighet, att få politiker, forskning och sjukvård, men även allmänheten att förstå vikten av att hjälpa denna patientgrupp som lider oerhört - både av sjukdomen och samhällets okunskap. Min förhoppning är att en biomedicinsk forskning värt namnet kommer igång i Sverige. Jag driver några egna Facebook-grupper där den största heter Databas ME/CFS. Medlemmarna består av både ME/CFS-sjuka och anhöriga från bl a Sverige och Norge. https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=REC8VA5SSABBS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: